Authentic Desert
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Per 4WD door het Grote Zuiden
Avontuurlijke rondreis incl. Marrakech
Volg deels de Parijs-Dakar route
Algemeen
Per 4x4 ga je op verkenning door het Grote Zuiden van Marokko. Dompel je onder in de nomadische woestijncultuur van Zuid-Marokko. Je reist door de Draa vallei via de voormalige Parijs-Dakar route. Eén van de mooiste wegen in Marokko, omgeven door palmbomen, pittoreske kasbahs en duizenden tinten rood. Doorkruis dit bijzondere maanlandschap met eindeloze zandduinen en woestijnvlaktes. Een bijzonder avontuur!
Hoogtepunten
• Ouarzazate
• Boumalne Dades
• Zagora
• Chegaga duinen
• Marrakech
Minimum deelname
Minimaal 2 personen
U reist in een internationaal gezelschap
Vluchtinformatie
Je vliegt heen en terug vanaf Marrakech
Reisleiding
Engels/Franstalige gids/reisleider.
Hotels
De sterren-classificatie voor deze reis is gebaseerd op de lokale classificatie en kan afwijken van onze normen.

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties of gelijkwaardig:

Marrakech - Oudaya of Akabar
Boumalne Dades - Kasbah Tizzarouine
Zagora - Ksar Tinsouline
Chegaga - Bivouac Chez Naji
Foum Zguid - Bab Rimel
Dagprogramma
Dag 1: Vlucht naar Marrakech
Na aankomst transfer naar je hotel in Marrakech.
Dag 2: Marrakech
Aan de voet van de Hoge Atlas bevindt zich de levendige Koningsstad Marrakech. Vandaag ontdek je de vele hoogtepunten van de stad. Je komt onder meer langs de in Spaans-Moorse stijl gebouwde Koutoubia moskee, met haar 70 meter hoge minaret. Zie het prachtige Bahia Paleis en de mooi, gedecoreerde Saadische graven. Na de lunch gaan we op verkenning in de medina met haar vele smalle straatjes en steegjes met bontgekleurde winkels en werkplaatsen van lokale ambachtslieden. Uiteraard ontbreekt ook een bezoek aan het beroemde Djemaa-el-Fna plein niet, het hart van Marrakech waar slangenbezweerders, waterschenkers en acrobaten een bont geheel vormen. ’s Avonds geniet je van een fantastische Marokkaanse dinershow in de medina.
Dag 3: Marrakech-Ouarzazate-Boumalne (ca. 320 km/5,5 uur)
Na het ontbijt laten we Marrakech achter ons en vertrekken we per 4x4 zuidwaarts. Via de Tizi n’Tichka pas beklimmen we de Hoge Atlas. De tocht voert ons over oude karavaanroutes met schitterende vergezichten en langs traditionele berberdorpen. We stoppen onderweg bij de indrukwekkende kasbah van Ait Benhaddou; een staaltje van traditionele architectuur ten top en dus niet voor niets opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. Wie weet herken je hem wel uit een van de vele filmproducties die hier is opgenomen. Na de lunch in Ouarzazate vervolg je de reis naar Boumalne Dades.
Dag 4: Boumalne Dades-Tinghir-Nkob-Draa vallei-Zagora (ca. 325 km/4,5 uur)
Na het ontbijt vertrekken we richting Tinghir. Na een korte stop bij de Todra kloof reizen we verder. Vervolgens reis je door naar Tazzarine, het eerste dorp van de Draa Vallei. De Draa Vallei geeft een afwisselend beeld van dorre, ruige vlakten en vruchtbare oases met weelderige dadelpalmen langs de rivieren. We lunchen onderweg bij Kasbah Baha Baha, waar we ook het bijbehorende Berber museum bezoeken. Geniet hier ook van een prachtig uitzicht op het ‘dorp van de 45 kasbahs’. Zagora, onze eindbestemming van vandaag, is de poort naar de woestijn. Vanuit hier begonnen de nomaden vroeger aan hun tocht door de Sahara tot aan Timboektoe. Nog altijd zie je hier een stille verwijzing naar dit verre verleden 'Tombouctou 52 jours'. Nog 52 dagen naar Timboektoe. Per kameel, wel te verstaan.
Dag 5: Zagora-Tamegroute-M’Hamid-Chegaga duinen (ca. 105 km/1,5 uur)
In Tamegroute is een bibliotheek te bewonderen uit de 12e eeuw. Ook zijn er diverse pottenbakkerijen die toe behoren aan zeven families. Vervolgens door naar de toegangspoort tot de Sahara: M’Hamid. Hier zien we de eerste zandduinen. ’s Middags doorkruisen we zandduinen en oases via de Oued Laatache (rivier van de dorst). Na aankomst bij het prachtige Chegaga kamp, welke omgeven wordt door zandduinen, maken we een ritje per kameel door de woestijn. Beklim bij het tentenkamp een van de immense zandduinen en geniet van een schitterende zonsondergang.
Dag 6: Chegaga duinen-Iriki Meer-Foum Zguid (ca. 90 km/3 uur)
Na het ontbijt in het kamp gaat het avontuur verder richting het woestijnplaatsje Foum Zguid. Je rijdt weer via de oude Parijs-Dakar route. Onderweg passeer je het Iriki meer. Foum Zguid is gelegen in een palmoase met diverse ksars (soort kastelen). Bezoek één van de lokale initiatieven van Foum Zguid, dat tot doel heeft om lokale producten uit de regio te promoten. Eenmaal terug in het hotel, kun je optioneel een bezoek brengen aan de hammam of kies voor een heerlijke relaxte massage.
Dag 7: Foum Zguid-Tazenakht-Taliouine-Marrakech (ca. 425 km/7,5 uur)
De route van vandaag voert ons via Tazenakht en Taliouine. Taliouine staat bekend als de plaats, waar de beste saffraan van het land vandaag komt. Bezoek een saffraan co-operatie en probeer eens een kopje muntthee met saffraan. Een aanrader! Vervolgens rijd je via de Tizi-n-Test pass terug naar Marrakech.
Dag 8: Terugvlucht vanaf Marrakech
Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar huis.
Goed om te weten
Wijzigingen in het programma voorbehouden.
Inbegrepen
Inclusief
• Retourvlucht naar Marrakech
Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
Transfers bij aankomst en vertrek
Tijdens de rondreis vervoer per 4x4 met airconditioning
Verblijf in hotels en tentenkampen o.b.v. halfpension
6 lunches
Programma inclusief entreegelden
Diensten van onze lokale agent
Reisgids Marokko
Exclusief
• Fooien in restaurants en voor chauffeurs en gidsen
Uitgaven van persoonlijke aard
Reserveringskosten
Reis- en/of annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
• Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.