Bivouac des Hommes Bleu
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Slechts 4 tenten
Per kameel bereikbaar
Unieke woestijnbeleving
Algemeen
Voor een exclusieve beleving in de woestijn raden wij je het tentenkamp Bivouac des Hommes Bleus aan: met slechts 4 tenten heb je de woestijn bijna voor jezelf. Voor de ultieme woestijnbeleving kun je er ook voor kiezen om per kameel naar het kamp te gaan, een unieke ervaring!
Kamers
Tent
• De tenten zijn ingericht met rode tapijten, een eigen badkamer met chemisch toilet, handdoeken, nachtkastje en lantaarns.
Goed om te weten
Je hebt een 4x4 transfer nodig vanaf hotel Dar Azawad of Chez La Pacha in M’Hamid (ca. 20 minuten) of je kunt ervoor kiezen om het kamp per kameel te bereiken (ca. 1 ½ uur). Hier zijn kosten aan verbonden. Op dit moment is het helaas (nog) niet mogelijk om deze online bij te boeken, neem hiervoor contact op met onze reserveringsafdeling of vermeld dit tijdens boeken dan nemen wij contact met je op.
Algemeen
M'Hamid
M’Hamid is een klein dorp in de regio Zagora in Marokko en de laatste grote oase die je tegenkomt op weg naar de grotere Sahara. Vanuit Marrakech is het ongeveer 7-8 uur rijden naar M’Hamid. Het gebied was vroeger van belang als de locatie waar handelskaravanen bijeenkwamen voordat ze vertrokken naar Timboektoe en andere bestemmingen. Tegenwoordig komt men naar M’Hamid om vanuit hier te starten aan een echte trekking door de Sahara-woestijn. Per 4 x 4, motor of quad kan je diverse uitstapjes maken. Ook kan je vanuit M’Hamid prachtige wandeltochten maken, bijvoorbeeld naar het dorp Oulad Youssef. Omdat dit gebied bedekt is met palmbomen en het terrein vrij zacht is, is dit een uitstekende manier om de omgeving te verkennen. Er is een geasfalteerde weg om ervoor te zorgen dat je niet verdwaalt.