City & Beach
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Alle hoogtepunten van Cairo
Piramides en de Sphinx
Zon, zee en strand
Gegarandeerd vertrek
Privé-rondreis
Algemeen
Altijd al eens de piramides willen zien, maar niet enkel cultuur wil snuiven tijdens je vakantie, dan is deze rondreis ideaal! Met een rechtstreekste vlucht van Amsterdam vlieg je naar de hoofdstad Cairo en hier breng je o.a. een bezoek aan de magische piramides. Met haar 147 meter hoog en minder dan 1 mm tussen de buitenste laag van de stenen een bijna onmenselijk bouwwerk. Helemaal als je je bedenkt dat er in die tijd natuurlijk gaan machines waren. Verder staat uiteraard een bezoek aan het Egyptisch museum met o.a. het gouden masker van Toetanchamon op het programma. Na het bewonderen van deze prachtige schatten, kun je aan paar dagen lekker uitrusten in een all inclusive resort aan de Rode Zee. Als dat geen vakantie is…
Hoogtepunten
• Piramides en de Sphinx
• Egyptisch museum
• Alexandrië
• Rode Zee
• Relaxen
• Ultieme combi van stad en strand
Minimum deelname
• Minimaal 2 personen
Hotels
De reis is gebaseerd op de volgende hotels.:

Cairo:
4* - hotel Oasis Pyramids / Flamenco
5* - hotel Helnan Dream Land

Hurghada:
4* - Sindbad Aqua Resort
5* - Continental

Indien een van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.
Vluchtinformatie
• Je vliegt heen naar Cairo, terug van Hurghada (met een overstap in Cairo)
Reisleiding
• Engelstalige gids/reisleider
Dagprogramma
Dag 1: Aankomst Cairo
Met Egyptair vlieg je rechtstreeks naar de hoofdstad van Egypte, Cairo. Met haar 20 miljoen inwoners is Cairo een drukke, hectische stad en behoord tevens tot één van de grootste steden van Afrika. Op de luchthaven wordt je opgewacht door een vertegenwoordiger ons agentschap Solar Empire en naar het hotel gebracht.
Dag 2: Egyptisch museum, piramides en Sphinx
Na het ontbijt in het hotel vertrek je voor een bezoek aan de bekendste, meest iconische en 's werelds oudste toeristische attracties; de Piramides en Sfinx van Gizeh. Ondanks de hitte, het stof en de toeristische drukte, mag je dit zeker niet missen. De Piramide van Cheops (ook wel de Grote Piramide of Piramide van Khufu genoemd) is de grootste piramide. Direct achter de Grote Piramide ligt het Solar Boat Museum, dat één van de ceremoniële zonneschepen toont die zijn blootgelegd in het gebied dat zorgvuldig in zijn oorspronkelijke glorie is hersteld. Verder naar het zuiden op het plateau ligt de Piramide van Chephren (ook bekend als de Piramide van Khefre), die een intern tunnelgebied heeft waar je eventueel ook in kan, en de kleinere Piramide van Mycerinus (Piramide van Menkaure). De bewaker van deze dodentempels is de 20 meter hoge Sphinx.
's Middags gaan we verder met ons bezoek aan het Egyptisch Museum. Hier vind je een absoluut verbluffende verzameling antiquiteiten, sommige al meer dan 5000 jaar oud. Hoogtepunten zijn ongetwijfeld de Toetanchamon-galerijen (o.a. het dodenmasker, sarcofagen en de leeuwentroon; allen gevonden in het graf van koning Toetanchamon wat de grootste en rijkste verzameling grafgoederen is ooit gevonden in een Egyptische tombe) en de mummiekamer waar je persoonlijk gedag kunt zeggen tegen Hatshepsut, Tuthmosis II, Ramses II en Seti I. De toegang tot de mummiekamer is tegen betaling (ca. €8) en kun je ter plaatse afrekenen.
Aan het einde van de dag word je teruggebracht naar het hotel.
Inbegrepen: ontbijt en lunch.
Optionele (avond)excursie: Sound & Light show bij de piramides.
Dag 3: Alexandrië
Alexander de Grote heeft het opgericht. Koningin Cleopatra heerste erover. De geboorte en vroege geschiedenis van Alexandrië is een visitekaartje met beroemde namen. Vanuit Cairo duurt het ongeveer 2,5 a 3 uur en eenmaal in Alexandrië ga je als eerste naar Pompey’s Pillar. Deze rijst op uit de ruïnes van de oude en beroemde Serapeion (tempel van Serapis), die ooit werd gebruikt om de overloop van manuscripten van de Grote Bibliotheek van Alexandrië op te slaan. Vervolgens naar de catacomben van Kom el-Shuaqqfa, welke zijn uitgehouwen uit de rots. Hier kun je o.a. de grafkamer en de Sepulchral-kapel binnengaan. Deze grafkamers zijn elk groot genoeg voor drie of vier mummies.
In de middag vervolgen we de reis naar Fort Qaitbey, wat sinds 1480 de oostelijke haven van Alexandrië bewaakt. Binnen kun je de reeks kamers verkennen en naar het dak klimmen om uit te kijken over de Middellandse Zee.
Voordat je terugkeert naar je hotel in Cairo, maak je nog een laatste stop bij het paleis van Montazah; een weelderige oase van hoge palmbomen, gazons en bloemen. Het paleis is ooit gebouwd als een jachthuis in de jaren 1890 en werd later het koninklijke familie zomerhuis.
Optioneel kan er vandaag ook een bezoek gebracht worden aan de beroemde bibliotheek van Alexandrië (tegen betaling, beperkte openingstijden en -dagen). Dit prachtig vormgegeven culturele centrum is het moderne afgietsel van de oude grote bibliotheek van Alexandrië en bevat een aantal musea en een van de meest ambitieuze bibliotheken van de moderne wereld. Het gebouw, welke lijkt op een gigantische zonneschijf, bevat een enorme leeszaal welke acht miljoen documenten kan bevatten. De twee belangrijkste attracties zijn het Manuscriptmuseum, met zijn prachtige collectie oude teksten en rollen, en het Antiquities Museum. Maar er zijn ook roterende kunstexposities, een permanente Egyptische volkskunstcollectie, een Science Museum en een Planetarium.
Inbegrepen: ontbijt.
Dag 4: Oude stad en Khan El Khalili Bazaar
Na het ontbijt vertrek je naar de oude stad. Deze wijk ligt binnen de muren van het oude Babylon waar de Romeinse keizer Trajanus een fort langs de Nijl bouwde. Delen van de Romeinse torens staan nog steeds aan de overkant van de hoofdstraat. Het centraal gelegen Koptisch Museum bevat een schat aan informatie over de vroegchristelijke periode van Egypte en is de thuisbasis van één van de mooiste collecties van koptische kunst in Egypte. De hangende kerk uit de 9e eeuw bevat enkele prachtige voorbeelden van de Koptische architectuur. Voor veel christelijke reizigers is het echte hoogtepunt van een bezoek aan deze wijk de kerk van St. Sergius en Bacchus, waar de plaatselijke legende zegt dat de Maagd Maria, baby Jezus, en de familie verscholen zaten tijdens het bloedbad van mannelijke baby's van koning Herodes. Verderop in de wijk kom je bij de Ben Ezra-synagoge, waarvan wordt gezegd dat het vlakbij de plek is gebouwd waar de baby Moses in het riet werd gevonden. Net buiten de wijk breng je nog een bezoek aan de moskee van Amr Ibn al-As, de eerste moskee gebouwd in Egypte. In de middag staat de Khan el-Khalili bazaar op het programma. Deze typische Souk (bazaar) is door de vele smalle straatjes en steegjes een waar labyrint. Slenter door de vele kleurrijke straatjes, proef de lokale sfeer en laat je verleiden tot het kopen van de mooiste souvenirs in één van de vele rommelige winkeltjes. Je vindt hier werkelijk alles. Van antiek en prachtige metalen lampen tot lokaal geweven textiel, plastic piramides, papyrus en specerijen. Aan het einde van de dag word je teruggebracht naar het hotel. Inbegrepen: ontbijt Optionele (avond)excursies: Cairo by night (folklore dansshow) of Nijlcruise diner met show
Dag 5: Cairo - Hurghada
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Hurghada. Rest van de dag ter vrije besteding.
Inbegrepen: ontbijt, lunch* en diner.
*afhankelijk van de aankomsttijd in het hotel in Hurghada
Dag 6, 7, 8, 9 & 10: Hurghada
Dagen ter vrije besteding. Geniet van de faciliteiten van het hotel, ga lekker zonnebaden aan het strand of ontdek de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee. Je kunt eventueel ook optionele excursies bijboeken, zoals bijvoorbeeld een woestijn safari per quad, diverse boottochten of een 1001 nacht show. Inbegrepen: all inclusive
Dag 11: Terugvlucht
Vandaag zit je reis naar Egypte er helaas al weer op. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de retourvlucht.
Goed om te weten
• Wijzigingen in het programma voorbehouden
• Lunch en/of diner optioneel bij te boeken op dag 2, 3 en 4
Inbegrepen
Inclusief
• • Vlucht Amsterdam-Cairo en Hurghada-Amsterdam (via Cairo) met Egyptair (incl. 2x 23 kg bagage)
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• Visumkosten
• Transfers bij aankomst en vertrek
• Tijdens de rondreis vervoer per (mini)bus met airconditioning
• Verblijf in 4- of 5 sterren hotels
• 5 nachten verblijf in Cairo o.b.v. logies en ontbijt
• 5 nachten verblijf in Hurghada o.b.v. all inclusive
• Programma inclusief entree gelden voor de genoemde bezienswaardigheden
• Engelstalige gids
• Diensten van onze lokale agent
• Reisgids Egypte
Exclusief
• • Overige maaltijden
• Fooien
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Optionele excursies
• Toegang tot de mummiezaal in het Egyptisch museum
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Reserveringskosten
• Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.