Compleet Jordanie
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Zeer complete reis
2 volle dagen Petra
Eigen huurauto
Verblijf in goede 4* hotels
Inclusief Wadi Rum
Algemeen
Deze geweldige fly-drive brengt je langs alle hoogtepunten van Jordanië. Je ziet niet alleen de Romeinse stad Jerash, maar reist ook door naar het noordelijk gelegen Umm Qeis en de woestijnkastelen bij Azraq in het oosten. Dan door naar het hoogtepunt Petra en de Rode Zee. Hierna sluit je de reis af met een bezoek aan de Dode Zee.
Hoogtepunten
• Jerash
• Umm Qeis
• Amman
• Woestijnkastelen
• Petra (2 volle dagen!)
• Overnachten in Wadi Rum
• Dode Zee
• Aqaba
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Amman en v.v.
Autohuur
Je kunt verderop in deze website tijdens het boeken kiezen voor een andere/grotere auto, indien gewenst. Zie daar ook voor alle voorwaarden.
Hotels
De reis is gebaseerd op devolgende accommodaties:

Amman - hotel Sulaf
Petra - hotel Petra Panorama
Wadi Rum - tentenkamp Sun City Camp
Aqaba - hotel Hilton Double Tree
Dode Zee - hotel Dead Sea Spa

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hier dan zo spoedig mogelijk over geïnformeerd.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Jordanië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.
Dagprogramma
Dag 1: Vlucht naar Amman
Na aankomst transfer naar je hotel in Amman.
Dag 2: Amman
Na het ontbijt neem je de huurauto in ontvangst. Vandaag de hele dag de tijd voor een 'rondje' Amman met de Citadel, het amfitheater en de King Abdullah moskee. Ga 's avonds lekker uit eten in één van de vele uitstekende restaurants in de gezellige uitgaanswijk van Amman.
Dag 3: Amman-Azraq-Amman (ca. 275 km)
De oostelijke woestijn in voor een bezoek aan een aantal woestijnkastelen. Sommige staan op de Unesco werelderfgoedlijst. Ze zijn gebouwd door de kalief van Damascus en zijn prachtige voorbeelden van Islamitische architectuur. Ze dienden als buitenposten en als uitvalsbases tijdens jachtpartijen. Ook kun je een bezoek brengen aan Kan Zaman, de oude karavanserai: een prachtige erfenis uit de tijd dat de kameel hier nog de dienst uit maakte. Overnachting in Amman.
Dag 4: Amman-Jerash-Umm Qeis-Amman (ca. 200 km)
Vandaag staat een klassiek hoogtepunt op het menu: de oude Romeinse stad Jerash. Het is één van de best bewaard gebleven steden uit de Romeinse tijd. Nog iets noordelijker ligt Umm Qeis. Hier dwaal je door het antieke Griek-Romeinse Gadera en geniet van een magnifiek uitzicht over het Meer van Tiberias, de Jordaanvallei en de Golan hoogte. Overnachting weer in Amman.
Dag 5: Amman-Madaba-Kerak-Petra (ca. 275 km)
De beroemde King’s Highway voert je naar het zuiden. In Madaba zie je veel mozaïeken, waaronder de beroemde landkaart van het Heilige Land in de kerk van St. George. Treed in de voetsporen van Mozes als je op Mount Nebo uitkijkt over Israël. Daarna een bezoek aan de burcht van Kerak, een imposante herinnering aan de Kruisvaarders. Kerak ligt in een prachtige wadi. Tegen de avond kom je aan in Petra, hoog op de lijst van het werelderfgoed. Hier overnacht je ook.
Dag 6 en 7: Petra
Twee hele dagen voor de roze-rode stad, duizenden jaren oud en in de 19e eeuw herontdekt. Na het ontbijt wandel je door de Siq (een smalle kloof) naar de overweldigende Schatkamer Al Khazneh. Het is de start van een indrukwekkende dag: wandelend van het ene hoogtepunt naar het andere. Overnachting opnieuw in Petra.
Dag 8: Petra-Beidah-Wadi Rum (ca. 120 km)
Je vertrekt vanuit Petra naar Wadi Rum, de meest unieke woestijn in Jordanië. Hier kun je optioneel een jeepsafari maken van ca. 2 uur. De bedoeïenenchauffeur rijdt je rond in het rulle zand en je ziet spectaculaire rotsformaties en overblijfselen van de aanwezigheid van oude bewoners. Ook zul je in de woestijn overnachten. Je kunt dan ook genieten van een heerlijk diner onder een prachtige sterrenhemel.
Dag 9: Wadi Rum-Aqaba (ca. 100 km)
Na een heerlijk bedoeïenenontbijt naar Aqaba aan de Rode Zee, waar je de komende dagen geniet van zon, zee, strand en het leven op of onder water. In de avond lekker uit eten in het gezellige centrum van Aqaba stad.
Dag 10: Aqaba
Heerlijk dagje ontspannen aan de Rode Zee.
Dag 11: Aqaba-Dode Zee (ca. 265 km)
Op de weg terug naar het noorden reis je via de Wadi Araba naar de Dode Zee. Op het laagste punt van de aarde, meer dan 400 meter beneden zeeniveau, ligt dit extreem zoute meer. Er komen geen zichtbare levende wezens voor en je zult het extreme drijfvermogen vol ongeloof ervaren. Drijvend op je rug de krant lezen blijft zeer ongewoon.
Dag 12: Dode Zee-Amman (ca. 60 km) en terugvlucht
Je levert de auto in op de luchthaven van Amman en vliegt terug naar huis.
Goed om te weten
Wijzigingen in het programma voorbehouden. De routesuggesties die wij hebben uitgewerkt kunnen ook naar eigen inzicht worden aangepast, zowel in dagen als in de te bezoeken plaatsen.

Wanneer je van plan bent veel bezienswaardigheden in Jordanië te bezoeken, kun je ook een Jordan Pass kopen. Deze pas geeft je toegang tot maar liefst 40 verschillende bezienswaardigheden; waaronder een bezoek aan Petra, Jerash en Wadi Rum. Op de website www.jordanpass.jo kun je meer informatie vinden en de pas bestellen.
Inbegrepen
Inclusief
• Retourvlucht Amman
Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
Transfer bij aankomst
Autohuur categorie A vanaf dag 2 t/m vertrek
4* hotels o.b.v. logies/ontbijt; tentenkamp Wadi Rum o.b.v. halfpension
Visumkosten en visumassistentie bij aankomst
Reisgids Jordanië
Exclusief
• Excursies en entrees (ca. US$ 145 p.p., ter plaatse te betalen of je kunt vooraf een Jordan pass aanschaffen, zie www.jordanpass.jo voor meer informatie)
Optionele jeepsafari Wadi Rum (ca. US$ 60 per jeep, ter plaatse te voldoen)
Overige maaltijden
Fooien
Benzine
Uitgaven van persoonlijke aard
Reis- en/of annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reserveringskosten
• Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen
Jordanië is een land wat je gezien moét hebben!! Het rood/roze 'wereldwonder' Petra, de uitgestrekte Wadi Rum woestijn, beroemd geworden door Lawrence of Arabia, de hoofdstad Amman, de schitterende Romeinse stad Jerash, de Dode Zee en de prachtige koralen bij Aqaba, er is zoveel te zien.

Een vakantie Jordanië is een echte aanrader! Jordanië is een land waarvan het stempel eigenlijk in geen enkel paspoort mag ontbreken. Steeds meer mensen boeken een vakantie naar Jordanië en ontdekken de schatten van dit fascinerende land met haar allerhartelijkste bevolking.

Wat te denken van een vakantie naar het 'wereldwonder' Petra, de in de roze/rode rotsen uitgehouwen stad, waar je je een hele dag (of nog langer) verwondert. Bezoek ook Wadi Rum, de onmetelijke woestijn van Lawrence of Arabia, met haar merkwaardige, vaak met de maan vergeleken, landschap.
Amman, de drukke en snel groeiende hoofdstad en de Dode Zee, waar je in fraaie resort-hotels in alle rust kunt genieten en ontspannen, mogen eigenlijk niet ontbreken tijdens je reis. Maar ook Jerash, de prachtig bewaard gebleven Romeinse stad is een must tijdens je vakantie. Ook het gezellige Aqaba aan de Rode zee is een 'must' voor snorkelaars en duikers en een ideale plaats om (bijvoorbeeld na afloop van een rondreis of een fly-drive) te genieten van zon, zee, strand en de Jordaanse gastvrijheid.

Voor je vakantie Jordanië biedt Isropa een ruim aanbod aan hotels door het hele land. Daarnaast kun je bij ons kiezen uit een groot aanbod privérondreizen en fly-drives of kun je naar eigen keuze je vakantie samenstellen. Alle accommodaties en routes worden bij Isropa met zorg geselecteerd en samengesteld, om je vakantie zo aangenaam mogelijk te maken.

Waar je ook komt tijdens je vakantie in Jordanië, je zult (net als wij) onder de indruk raken van de rijke cultuur, de afwisselende natuur en de gastvrije bevolking van Jordanië. Ahlan wa sahlan, welkom!