Corfu Culinair – The taste of Corfu
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Auto inclusief
Voor échte foodies
Wijnproeverijen
Urban food tour, wandelend door Corfu-stad
Proef de pure smaken van olijfolie
Kookworkshop met Maria
Algemeen
Vakantie en nieuwe bestemmingen ontdekken wordt nog leuker als je ook de lokale specialiteiten leert kennen. Als ik zelf naar een bestemming ga, kan ik niet wachten om lokale keuken en smaken te ontdekken. Locals laten vertellen over hun specialiteiten en uitleg krijgen over de verschillende smaken.

In de special Corfu Culinair – the taste of Corfu heb je de gelegenheid om je zonvakantie te combineren en je smaakpapillen actief mee te laten doen.
Je bezoekt diverse wijngaarden en leert de wijnen kennen die op Corfu geproduceerd worden. Je maakt een ‘urban food tour’ wandelend door de oude stad van Corfu en proeft de lokale smaken van de mezedes en ruikt de lokale geuren op de markt van heerlijke kruiden.

Je ziet mooie olijfgaarden en leert over de eeuwenoude traditie, hoe olijfolie gemaakt wordt en je proeft de verschillende varianten. In dat traditionele dorpje lijkt de tijd te hebben stilgestaan en ga je heerlijk lunchen in een traditionele taverne aan zee. Tijdens de kookworkshop leer je de Griekse keuken kennen en bereid je zelf je 4-gangen diner. Maria leert je de fijne kneepjes bij haar thuis en laat je zien hoe je met verse ingrediënten heerlijke Griekse gerechten op tafel zet.
Hoogtepunten
• Bezoek diverse wijngaarden en proef de heerlijke wijnen van Corfu
• Urban food tour door Corfu-stad
• Proef de authentieke olijfolie van Corfu
• Proef de Kumquat likeur, de specialiteit van het eiland
• Bezoek het traditionele dorpje Agios Mattheos
• Bezoek de Mavroudis olijfgaard
• Lunch in een traditionele taverne aan zee en proef de authentieke smaken
• Kookworkshop o.l.v. Maria (bij haar thuis)
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Corfu en retour
Minimum deelname
Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2
Hotels
Je verblijft tijdens deze reis in hotel Nefeli *** in Kommeno, inclusief huurauto op basis van logies en ontbijt.
Voor uitgebreide informatie over dit hotel zie https://www.isropa.nl/hotel-nefeli
Mocht je liever een ander hotel combineren met deze reis? Dat mogelijk met alle hotels in Gouvia, Kontokali en Corfu-stad. Neem gerust contact op met ons call center, zij zullen je graag adviseren.
Verzorging
Je verblijft in hotel Nefeli op basis van logies/ontbijt
Proeverij in Corfu-stad op dag 3
Lunch in authentieke taverne op dag 4
Diner tijdens kookworkshop op dag 5
Dagprogramma
Dag 1: Vlucht naar Corfu
Op de luchthaven van Corfu, neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar hotel Nefeli in Kommeno waar je de komende week zult verblijven op basis van logies/ontbijt. Hotel Nefeli is een kleinschalig hotel, gebouwd als een historisch herenhuis en omgeven door een prachtige tuin met veel groen. In de tuin vind je ook het heerlijke zwembad met Balinese bedden, waar je heerlijk op kunt loungen. Geniet van de zonsondergang aan de pool-/bar en in het restaurant kun je genieten van heerlijke lokale gerechten.
Dag 2: Vrije dag
Vandaag kun je heerlijk genieten bij het zwembad, een van de heerlijke stranden van Corfu of trek je er met de huurauto op uit om te genieten van het mooie natuurschoon en authentieke dorpjes.
Overnachting in hotel Nefeli op basis van logies/ontbijt.
Dag 3: In de voetsporen van Dionysos
Na het ontbijt word je opgehaald bij hotel Nefeli en ga je ‘in de voetsporen’ van Dionysos, de god van de wijnbouw, de menselijke beschaving en muziek. Volgens de Griekse mythologie had de god Dionysos een belangrijke invloed op het leven en denken van de Grieken en de Romeinen.
Als eerste stop je vandaag bij de Vassilakis wijngaard, bij het dorpje Varypatades, waar je een wandeling kunt maken door het landgoed van 19 ha, vol met druivenranken en oude olijfbomen. Na afloop heb je gelegenheid om de wijn te proeven onder het genot van kleine Griekse hapjes (mezedes). Daarna breng je een bezoek aan de Theotokis wijngaard die centraal op het eiland gelegen is in één van de meest vruchtbare gebieden van het eiland. Het landgoed bestaat uit 300 ha vol met pijnbomen, olijfgaarden en wijnranken. Je krijgt hier een korte rondleiding in de wijngaard en wijnkelders en je kunt wijn en olijfolie proeven. Daarna ga je naar Corfu-stad waar je opgewacht wordt door een local en je maakt samen een heerlijke wandeling door Corfu-stad, met een afwisselende proeverij. Een freddo-espresso met een bougatsa, je bezoekt de lokale markt ‘Laiki Agora’ en de markt sluit je af in een traditioneel mezedes restaurantje (Mezedopolio) voor een kleine proeverij. Daarna ga je richting de oude-stad, waar je via de smalle steegjes uitkomt bij een authentieke souvlaki-grill. Je sluit de wandeling af bij een van de bekendste en oudste banketbakkerijen van Corfu. Overnachting op basis van logies/ontbijt in hotel Nefeli.
Dit dagprogramma start om ca. 08.30 uur en eindigt om ca. 16.00 uur.
Dag 4: Elia & Ladi (Olijven en olijfolie)
Na het ontbijt word je bij hotel Nefeli opgehaald en maak je een stop bij de Lazaris
distilleerderij. De eigenaar Konstantinos startte ca. 15 jaar geleden met het produceren van de Kumquat likeur, volgens oud lokaal recept. De Kumquat is een kleine citrusvrucht. Je zult deze vrucht overal op Corfu tegen komen en naast likeur wordt er ook heerlijk jam van gemaakt. Ook krijg je een kort uitleg hoe de lokale Ouzo gemaakt wordt. Daarna bezoek je de Governor’s olijfgaard dat in het beschermde natuurgebied Natura 2000 ligt. Een prachtig gebied met eeuwen oude olijfbomen en het mooie Middeleeuws kasteel Gardiki. De Govenor’s olijfolie heeft vele prijzen behaald en wordt als een waar medicijn gezien. De Dafnis familie zal je met trots rondleiden en je veel vertellen over de historie. Daarna breng je een bezoekje aan het pittoreske bergdorp Agios Mattheos, met smalle straatjes en steegjes en een authentieke sfeer. Je bezoekt de olijfgaard van de familie Mavroudis die ook een museum hebben waar je kunt zien hoe vroeger olijfolie geperst werd.
Daarna rijd je door naar de zuidwest kust van Corfu en ga je lunchen in een traditionele taverne dichtbij het Chalikounas strand. Hier zit je heerlijk onder de bomen met uitzicht op zee en kun je genieten van heerlijke gerechten die nog op de traditionele manier bereid zijn. Overnachting in hotel Nefeli op basis van ontbijt. Dit dagprogramma start om ca. 08.30 uur en eindigt om ca. 17.00 uur.
Dag 5: Kookworkshop bij Maria thuis
In de namiddag word je opgehaald bij hotel Nefeli en start je kookworkshop. Je gastvrouw Maria ontvangt je in haar familie huis uit 1600, hier was vroeger een olijfpers gevestigd. Maria zal enthousiast vertellen over de historie en de gebruiken in de Griekse keuken. En dan zul je zelf aan de slag moeten om een Grieks 4-gangen menu te maken.

Je zult de fijne kneepjes leren, hoe je een originele tzatziki bereidt. Hoe je heerlijke courgette balletjes maakt en gevulde tomaten. Na afloop van de workshop, geniet je van je zelf gemaakte gerechten onder het genot van een heerlijk glas wijn. Een unieke ervaring, die je ook van pas zal komen als je terug in Nederland nog even weg wilt dromen bij een Grieks diner. Overnachting in hotel Nefeli op basis van ontbijt. De kookworkshop start rond 17.00 uur en duurt tot ca. 22.30 uur.
Dag 6 & 7: vrije dagen
De komende 2 dagen kun je zelf indelen, heerlijk genieten bij het zwembad van hotel Nefeli of neem je de huurauto en ga je Corfu verder ontdekken. Een stop maken bij een mooi strand of op zoek voor de laatste souvenir in de oude stad van Corfu.
Overnachting op basis van logies/ontbijt in hotel Nefeli.
Dag 8: Terugvlucht vanaf Corfu
Vandaag is een einde gekomen aan deze special Corfu Culinair, je rijdt met de huurauto naar het vliegveld waar je de huurauto inlevert voordat je incheckt voor je terugvlucht naar huis. Maar je kunt deze reis ook verlengen met een hotel naar keuze uit ons programma.
Goed om te weten
Bij aankomst kun je met onze lokale agent afspreken op welke dagen je bij voorkeur de twee dagexcursies en de kookworkshop wilt laten plaatsvinden. Wij hebben dit in het dagprogramma op de dagen 3,4 en 5 ingedeeld, maar je kunt dit dus ter plaatse wijzigen.
Inbegrepen
Inclusief (bij pakketreis incl. vluchten)
• Retourvlucht Corfu
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven
• 7 Overnachtingen op basis van logies/ontbijt in hotel Nefeli in Kommeno
• Dagexcursie in de voetsporen van Dionysos, inclusief proeverij
• Dagexcursie Elia & Ladi (Olijven en olijfolie), inclusief lunch
• Kookworkshop bij Maria thuis
• Alle transfers van en naar hotel Nefeli tijdens de 3 excursiedagen
• Assistentie van onze lokale agent
Exclusief
Vanaf 01-01-2018 betaal je in Griekenland toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. Voor een appartement/villa/bungalow betaal je € 0,50 per appartement per nacht. Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 0,50 per kamer per nacht, voor een 3* hotel € 1,50 per kamer per nacht. Een 4* hotel kost € 3,00 per kamer per nacht en voor een 5* hotel € 4,00 per kamer per nacht.

• Entree geld is niet inbegrepen
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reserveringskosten
• Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord
De vele gezichten van Griekenland maken het voor mij een vakantieland met ongekende mogelijkheden. Als de bakermat van de geschiedenis kun je in Griekenland natuurlijk genieten van de herinneringen aan weleer en wegdromen bij alle mythes die je zult ontdekken tijdens een cultuurtrip door dit veelzijdige land.

Ik was zo verrast tijdens mijn eerste bezoek aan Knossos, de Minoïsche paleisstad waar al zo’n 6000 jaar voor Chr. mensen woonden en waar koning Minos een indrukwekkend paleis bouwde. Hier kun je nog steeds zien hoe zo’n paleizencomplex er toen heeft uitgezien, maar vooral ook hoeveel technisch vernuft men in die tijd al had. De koninklijke vertrekken waren al voorzien van stromend water en de vele opgravingen die je in het archeologisch museum in Heraklion kunt bewonderen leerden mij dat het Griekenland van toen zijn tijd ver vooruit was.

Als natuurliefhebber kijk je je ogen uit wat Griekenland allemaal te bieden heeft, de bergachtige regio Epirus met een groot aantal beschermde natuurparken nodigen uit voor indrukwekkende wandelingen en het grootste schiereiland de Peloponnesos met hoge bergen en schilderachtige dorpjes smaakt naar nog meer ontdekkingen. De Griekse kustlijn is maar liefst 15.000 km, de helft wordt door het oneindige aantal eilanden ingenomen. Aan de prachtige stranden en azuurblauwe baaitjes hebben veel strandliefhebbers hun hart verloren, iedereen heeft wel zo zijn favoriete strandje. Voor mij is dat Simos Beach op het eilandje Elafonisos in het zuidoosten van de Peloponnesos. Prachtige witte zandstranden, omgeven door zandduinen en azuurblauw water. Ik vraag me elke keer af of ik op een tropisch eiland ben of slechts op een paar uurtjes vliegen in Griekenland.

Ik heb nog niets gezegd over de Griekse keuken, iets wat ik zeker niet mag vergeten, want ik ben een fan. De Griekse keuken is een Mediterrane keuken, die verwant is met de keuken van Turkije en het Midden Oosten. Bestel eens mezedes, kleine gerechtjes die je deelt met je gezelschap, vergezeld met vers brood en een heerlijke fles wijn, heerlijk! De Griekse keuken maakt gebruik van verse ingrediënten en oude tradities, vaak familierecepten die van moeder op dochter overgaan.

De vele eilanden en het vasteland hebben ieder hun eigen sfeer wat de ongekende mogelijkheden van Griekenland onderschrijft, toch hebben ze ook iets gemeen en dat is de bijzonder gastvrije bevolking. De Grieken noemen het zelf ‘filoxenia’ (liefde voor de vreemdeling). De Grieken beheersen als geen ander de gave om echt contact te maken met gasten, taal is nooit een barrière, handen en een glimlach doen wonderen.

In het aanbod van Isropa nemen we je mee naar het bekende en onbekende Griekenland. Hebben we diverse mooie fly-drives samengesteld langs mooie routes en bijzondere bezienswaardigheden. Tijdens het ‘eilandhoppen’ leer je de verschillende sferen van de eilanden kennen en lijkt je vakantie langer te duren door de vele indrukken, heerlijk toch!

Annelies van Turenhout
Senior Productmanager
Verrassend anders
Wil je Griekenland echt leren kennen, kies dan voor een ‘couleur locale’ accommodatie. Op de meeste Griekse bestemmingen selecteerden we deze kleinschalige accommodaties, veelal landelijk gelegen en geheel passend in lokale omgeving. Hier voel je de échte Griekse sfeer en kom je dichtbij het leven van alledag in Griekenland. In de meeste gevallen is een huurauto inclusief tijdens je verblijf, zodat je ook gemakkelijk de omgeving kunt verkennen en bijzondere plekjes kunt ontdekken.
Eilandhoppen
Door de vele eilanden binnen Griekenland, is eilandhoppen een ideale manier om meerdere eilanden tijdens één vakantie te combineren. Zo proef je verschillende sferen tijdens je vakantie en lijkt het wel of je vakantie langer duurt.
Zo kun je eilandhoppen in de Dodekanesos een eilandgroep in het oosten van Griekenland. ‘Dodeca’ betekent in het Grieks twaalf en deze eilandgroep bestaat dan ook uit twaalf eilanden, waarvan Rhodos de hoofdstad is. Maar ook de Cycladen lenen zich uitstekend voor het eilandhoppen, hier krijg je het ‘Griekenland van de ansichtkaart’ te zien, witte huisjes, blauwe koepel kerkjes en authentieke restaurantjes waar inktvis aan de waslijn hangt.
De Ionische eilanden in het westen van Griekenland waar de Italiaanse sferen nog voelbaar zijn en waar de groene natuur mooi afsteekt bij de azuurblauwe zee nodigen ook uit voor dit bijzondere concept.
Wij regelen alle boottransfers, hotels en zorgen dat je vanuit de haven naar je hotel gebracht wordt. Jij kunt heerlijk genieten van alle indrukken en mocht je een door Isropa samengestelde combinatie willen aanpassen, laat het ons dan weten want maatwerk is onze specialiteit.