Fly-drive Corfu, magisch Meteora & Zagoria
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Corfu en het vaste land van Griekenland
Meteora kloosters
Het pittoreske Zagoria
Vikos kloof
Algemeen
Wil je naast Corfu ook een kijkje nemen op het vasteland van Griekenland? Tijdens deze fly-drive bezoek je de Meteora kloosters op het vasteland van Griekenland en de pittoreske streek Zagoria met schilderachtige dorpjes en een prachtige natuur. Je kunt deze fly-drive verlengen met hotel naar keuze uit ons programma op Corfu.
Hoogtepunten
• Corfu oude-stad
• Meteora
• Zagoria
• Vikos kloof
• Noord en zuid Corfu
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Corfu en retour.
Huurauto
Tijdens deze fly-drive heb je vanaf dag 1 t/m dag 8 een huurauto tot je beschikking, categorie B, van Sunspots Car Rental, ongelimiteerd aantal km, Allrisk verzekering en CDW. Ophalen en inleveren op de luchthaven van Corfu.
Minimum deelname
Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2.
Hotels
De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Hotel Arcadion ***- Corfu-stad
Hotel Famissi *** - Meteora - Thessalië
Guesthouse Nikolas *** - Koukouli – Zagoria/Epirus
Hotel Nefeli *** - Kommeno - Corfu
Mochten bovenstaande hotels op je vertrekdatum niet beschikbaar zijn dan zal een gelijkwaardig alternatief hotel worden aangeboden. Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Corfu uit ons assortiment.
Verzorging
De verzorging tijdens deze fly-drive is op basis van logies/ontbijt.
Dagprogramma
Dag 1: Vlucht naar Corfu
Na aankomst op de luchthaven van Corfu, neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar hotel Arcadion in Corfu-stad. Kerkyra of Corfu-stad is één van de mooiste steden van Griekenland. Prachtige gebouwen uit de Venetiaanse tijd, zoals het oude en het nieuwe fort. Het centrale plein is de Esplanade, met het bekende Liston dat de Fransen hebben nagelaten en een kopie van de Rue de Rivoli in Parijs moest worden. Hier zitten tegenwoordig kleine winkeltjes en terrasjes gevestigd en waar altijd een gezellige sfeer is. Het paleis Mon Repos is door de Engelsen gebouwd en hier is prins Philip, de echtgenoot van koningin Elisabeth geboren. Later is het overgegaan naar de Griekse Koninklijke familie, die in 1994 Mon Repos verplicht moesten verkopen wegens grote belastingschuld. Tegenwoordig is in Mon Repos een museum gevestigd. Het oude stadsgedeelte met dromerige smalle straatjes en steegjes is een lust voor het oog, maar probeer er wel of ’s ochtends vroeg of ’s avonds door te lopen, want later op de dag wordt het regelmatig bezocht door passagiers van de cruiseschepen waardoor je veel van het moois over het hoofd ziet. Wat zo bijzonder is aan de oude stad, is dat het nog echt bewoond wordt en geen openluchtmuseum is. Je vindt hier nog traditionele winkeltjes als een slager en een bakker, waar de Corfioten nog hun dagelijkse boodschappen doen. Overnachting in hotel Arcadion in Corfu-stad op basis van logies/ontbijt.
Dag 2: Corfu – Igoumenitsa - Meteora
Na het ontbijt vertrek je naar de haven van Corfu om per ferry te vertrekken naar Igoumenitsa. Na aankomst op het vasteland van Griekenland, rijd je richting Kalambaka en de indrukwekkende rotsen van Meteora. Oorspronkelijk waren hier 24 kloosters door monniken bewoond, maar tegenwoordig nog maar zes. De kloosters liggen bovenop een steile rotspartij en is een imposante bezienswaardigheid. Het lijkt wel of de kloosters in de lucht zweven, zeker in de winter als ze ook nog eens bedekt zijn door een deken van wolken. Na de heilige berg Athos in Halkidiki zijn de Meteora kloosters het belangrijkste kloostercentrum van Griekenland. Twee van de zes kloosters volgen nog het monastieke regime, de 4 andere zijn tegenwoordig musea en bezienswaardigheid. De Grote Meteoor, Het Varlaam, het Agios Nicolas Anapafsas klooster en het Holy Trinity klooster zijn onder beheer bij de monniken terwijl het Rousanou klooster en het St. Stephen klooster door de nonnen beheerd wordt. Overnachting in hotel Famissi in Meteora op basis van logies/ontbijt. Afstand Igoumenitsa – Kalambaka ca. 167 km.
Dag 3: Meteora – Koukouli - Zagoria
Na het ontbijt heb je gelegenheid om de Meteora kloosters te bezoeken (entree niet inbegrepen). Hierna rijd je richting Koukouli, in het gebied Zagoria in Epirus. Het gebied is omgeven door hoge bergen en in Zagoria zijn 46 dorpjes die onder monumentenzorg staan. Overal zie je imposante boogbruggen, pittoreske straatjes en kenmerkende huizen voor het gebied. Daarnaast wordt het hele gebied omsingeld door national parken en heeft Zagoria een rijke flora en fauna. Lang was Zagoria het best bewaarde geheim van Griekenland, maar door de huidige infrastructuur is daar verandering in gekomen. Zagoria kijkt terug op een rijke geschiedenis en rond 1700 kende het gebied een ongekende rijkdom, wat je nog terug ziet in de statige herenhuizen. Koukouli ligt aan de zuidelijke kant van de Vikos kloof en het nationale park Vikos-Aoos. Diner en overnachting in guesthouse Nikolas in Koukouli op basis van logies/ontbijt. Afstand Meteora – Koukouli ca. 134 km.
Dag 4: Koukouli – Vikos kloof – Zagoria - Koukouli
Na het ontbijt kun je de Vikos kloof bezoeken, de diepste kloof ter wereld na de Grand Canyon van Amerika, een uitdaging voor ervaren wandelaars. Vlakbij de Vikos kloof kun je een bezoek brengen aan het mooie klooster Agia Paraskevi. Bezoek de vele dorpjes van Zagoria, zoals Papigo, Vitsa en Monodendri, geniet van de indrukwekkende natuur, de typische architectuur en de vriendelijke bevolking. Probeer zeker was lokale specialiteiten in een van de vele tavernes, want de rijke tradities worden hier nog in stand gehouden. Overnachting in guesthouse Nikolas in Koukouli op basis van logies/ontbijt.
Dag 5: Koukouli – Pindos nationaal park – Igoumenitsa - Corfu
Na het ontbijt heb je nog gelegenheid om het nationale park Pindos te bezoeken, het park werd in 1966 opgericht en bestaan uit rotachtige bergruggen, wilde rivieren, bronnen en bergmeren. Iets lager zijn dichte berk- en pijnboombossen, sommige bomen zijn meer dan 700 jaar oud. Hier vind je nog vele zeldzame diersoorten, zoals de bruine beer. Daarna vervolg je de route richting Igoumenitsa voor de overtocht naar Corfu. Afstand Koukouli – Igoumenitsa ca. 120 km. Overnachting in hotel Nefeli op Corfu op basis van logies/ontbijt.
Dag 6: Kommeno – Noord Corfu - Kommeno
Na het ontbijt kun je het noordelijke deel van Corfu verkennen, bezoek Paleokastritsa met het Byzantijnse klooster uit 1228, welke nog steeds bewoond wordt door monniken. In het klooster is tegenwoordig een klein museum en in het kerkje zijn nog mooie iconen te bewonderen. Maar ook het uitzicht is adembenemend, want deze omgeving is groen door de vele cipressen en pijnbomen, die mooi contrasteren met de azuurblauwe zee en witte strandjes. Vanuit het dorpje Lakones heb je een prachtig uitzicht over de Ionische Zee. Rijd vervolgens door de bergen richting Kassiopi, waar je kunt lunchen en winkelen. Vervolg de oostelijke kustroute en zie aan de overkant overal Albanië opduiken. Via de dorpjes Kalami, Kouloura en Nissaki rijd je terug naar hotel Nefeli voor overnachting.
Dag 7: Kommeno – Zuid Corfu - Kommeno
Na het ontbijt kun je vandaag het zuiden van het eiland te ontdekken. Via Messonghi en Boukari rijdt je naar Lefkimmi, de 2e stad in grootte op Corfu. Het riviertje Potamos loopt door Lefkimmi en de vele bootjes, bruggetjes en oude pakhuizen geven het stadje nog een pittoresk karakter. In Kavos kun je het Panayia Arkoudillas klooster bezoeken, je bent nu op het meest zuidelijke punt van Corfu aangekomen. Ga daarna in zuidwestelijke richting naar het Korission meer het grootste meer van Corfu, wat een natuurgebied is. Tussen het meer en de zee ligt het strand van Halikounas, een prachtig zandstrand. Het beschermde gebied is een belangrijke stop voor trekvogels op weg naar Afrika. Een leuke stop is hier de Alonaki taverne, ze verbouwen nog hun eigen groente en bereiden heerlijke specialiteiten van Griekenland en Corfu. Je kunt hier heerlijk op het terras onder de bomen zitten en genieten van de authentieke ambiance. Op de terugweg naar Kommeno is het leuk om even een stop in Benitses te maken. Wandel door de geplaveide steegjes in de oude dorpskern en bezoek de Romeinse baden. Overnachting in hotel Nefeli.
Dag 8: Terugvlucht vanaf Corfu
Na het ontbijt is het afhankelijk van je vluchttijden naar Nederland. Mocht je een late vlucht hebben dan is het leuk om nog richting Kanoni te rijden en het beroemde ‘Mouse Island’ te bekijken. Inleveren van je huurauto op het vliegveld van Corfu en terugvlucht naar huis. Mocht je de vakantie verlengen op Corfu, dan word je na het ontbijt naar het hotel van je keuze gebracht en lever je de auto bij hotel Nefeli in.
Inbegrepen
Inclusief
• Retourvlucht Corfu
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• Autohuur cat. B van Sunspots Car rental vanaf aankomst tot dag tot dag 8 (ophalen en inleveren op de luchthaven)
• Een overnachting op basis van logies/ontbijt in hotel Arcadion of gelijkwaardig in Corfu-stad
• Ferry ticket van Corfu-stad naar Igoumenitsa v.v.
• Een overnachting op basis van logies/ontbijt in hotel Famissa in Meteora of gelijkwaardig
• Twee overnachtingen op basis van logies/ontbijt in Guesthouse Nikolas in Koukouli/Zagoria
• Drie overnachtingen op basis van logies/ontbijt in hotel Nefeli in Kommeno/Corfu
• Assistentie van onze lokale agent
Exclusief
Vanaf 01-01-2018 betaal je in Griekenland toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. Voor een appartement/villa/bungalow betaal je € 0,50 per appartement per nacht. Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 0,50 per kamer per nacht, voor een 3* hotel € 1,50 per kamer per nacht. Een 4* hotel kost € 3,00 per kamer per nacht en voor een 5* hotel € 4,00 per kamer per nacht.

• Uitgaven van persoonlijke aard
• Entree geld is niet inbegrepen
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reserveringskosten
• Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord
De vele gezichten van Griekenland maken het voor mij een vakantieland met ongekende mogelijkheden. Als de bakermat van de geschiedenis kun je in Griekenland natuurlijk genieten van de herinneringen aan weleer en wegdromen bij alle mythes die je zult ontdekken tijdens een cultuurtrip door dit veelzijdige land.

Ik was zo verrast tijdens mijn eerste bezoek aan Knossos, de Minoïsche paleisstad waar al zo’n 6000 jaar voor Chr. mensen woonden en waar koning Minos een indrukwekkend paleis bouwde. Hier kun je nog steeds zien hoe zo’n paleizencomplex er toen heeft uitgezien, maar vooral ook hoeveel technisch vernuft men in die tijd al had. De koninklijke vertrekken waren al voorzien van stromend water en de vele opgravingen die je in het archeologisch museum in Heraklion kunt bewonderen leerden mij dat het Griekenland van toen zijn tijd ver vooruit was.

Als natuurliefhebber kijk je je ogen uit wat Griekenland allemaal te bieden heeft, de bergachtige regio Epirus met een groot aantal beschermde natuurparken nodigen uit voor indrukwekkende wandelingen en het grootste schiereiland de Peloponnesos met hoge bergen en schilderachtige dorpjes smaakt naar nog meer ontdekkingen. De Griekse kustlijn is maar liefst 15.000 km, de helft wordt door het oneindige aantal eilanden ingenomen. Aan de prachtige stranden en azuurblauwe baaitjes hebben veel strandliefhebbers hun hart verloren, iedereen heeft wel zo zijn favoriete strandje. Voor mij is dat Simos Beach op het eilandje Elafonisos in het zuidoosten van de Peloponnesos. Prachtige witte zandstranden, omgeven door zandduinen en azuurblauw water. Ik vraag me elke keer af of ik op een tropisch eiland ben of slechts op een paar uurtjes vliegen in Griekenland.

Ik heb nog niets gezegd over de Griekse keuken, iets wat ik zeker niet mag vergeten, want ik ben een fan. De Griekse keuken is een Mediterrane keuken, die verwant is met de keuken van Turkije en het Midden Oosten. Bestel eens mezedes, kleine gerechtjes die je deelt met je gezelschap, vergezeld met vers brood en een heerlijke fles wijn, heerlijk! De Griekse keuken maakt gebruik van verse ingrediënten en oude tradities, vaak familierecepten die van moeder op dochter overgaan.

De vele eilanden en het vasteland hebben ieder hun eigen sfeer wat de ongekende mogelijkheden van Griekenland onderschrijft, toch hebben ze ook iets gemeen en dat is de bijzonder gastvrije bevolking. De Grieken noemen het zelf ‘filoxenia’ (liefde voor de vreemdeling). De Grieken beheersen als geen ander de gave om echt contact te maken met gasten, taal is nooit een barrière, handen en een glimlach doen wonderen.

In het aanbod van Isropa nemen we je mee naar het bekende en onbekende Griekenland. Hebben we diverse mooie fly-drives samengesteld langs mooie routes en bijzondere bezienswaardigheden. Tijdens het ‘eilandhoppen’ leer je de verschillende sferen van de eilanden kennen en lijkt je vakantie langer te duren door de vele indrukken, heerlijk toch!

Annelies van Turenhout
Senior Productmanager
Verrassend anders
Wil je Griekenland echt leren kennen, kies dan voor een ‘couleur locale’ accommodatie. Op de meeste Griekse bestemmingen selecteerden we deze kleinschalige accommodaties, veelal landelijk gelegen en geheel passend in lokale omgeving. Hier voel je de échte Griekse sfeer en kom je dichtbij het leven van alledag in Griekenland. In de meeste gevallen is een huurauto inclusief tijdens je verblijf, zodat je ook gemakkelijk de omgeving kunt verkennen en bijzondere plekjes kunt ontdekken.
Eilandhoppen
Door de vele eilanden binnen Griekenland, is eilandhoppen een ideale manier om meerdere eilanden tijdens één vakantie te combineren. Zo proef je verschillende sferen tijdens je vakantie en lijkt het wel of je vakantie langer duurt.
Zo kun je eilandhoppen in de Dodekanesos een eilandgroep in het oosten van Griekenland. ‘Dodeca’ betekent in het Grieks twaalf en deze eilandgroep bestaat dan ook uit twaalf eilanden, waarvan Rhodos de hoofdstad is. Maar ook de Cycladen lenen zich uitstekend voor het eilandhoppen, hier krijg je het ‘Griekenland van de ansichtkaart’ te zien, witte huisjes, blauwe koepel kerkjes en authentieke restaurantjes waar inktvis aan de waslijn hangt.
De Ionische eilanden in het westen van Griekenland waar de Italiaanse sferen nog voelbaar zijn en waar de groene natuur mooi afsteekt bij de azuurblauwe zee nodigen ook uit voor dit bijzondere concept.
Wij regelen alle boottransfers, hotels en zorgen dat je vanuit de haven naar je hotel gebracht wordt. Jij kunt heerlijk genieten van alle indrukken en mocht je een door Isropa samengestelde combinatie willen aanpassen, laat het ons dan weten want maatwerk is onze specialiteit.