Couleur locale 12 dagen
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Met je eigen huurauto
Privérondreis op eigen gelegenheid
Overnachten in "couleur locale" hotels
Het "echte" Cyprus
Paphos, Akamas, Troodos, Tochni, Pissouri
Algemeen
Er is haast niets leukers dan Cyprus met je eigen huurauto te ontdekken en onderweg te overnachten in verschillende “couleur locale” accommodaties. Het is de perfecte manier om het relatief kleine Cyprus te ontdekken. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar Cyprus zo op jouw eigen manier. De wegen op Cyprus zijn goed en de bewegwijzering is duidelijk. Mocht je toch een keer de weg kwijt raken, dan stuurt de vriendelijke en gastvrije bevolking je ongetwijfeld weer de goede kant op, desnoods met handen en voeten. De afstanden die je aflegt zijn vaak nog geen 100 km per dag, zodat je alle tijd hebt voor spontane uitstapjes, fraaie wandelingen en onverwachte ontmoetingen.
Isropa biedt je diverse “couleur locale” fly-drives, maar natuurlijk stellen we jouw gewenste reis graag helemaal op maat voor je samen. Het “couleur locale” label geven wij aan kleinschalige accommodaties die vrijwel altijd landelijk gelegen zijn buiten de toeristische centra. Ze variëren van eenvoudig tot luxe, maar persoonlijke service en gastvrijheid staan hier standaard op de faciliteitenlijst. Zo ontdek je het “echte” Cyprus op een gevarieerde manier: in de dorpstaverna, op het dorpsplein, terwijl je een partijtje tric-trac speelt met de mannen van het dorp of proeft van de lokale wijn, of tijdens een wandeling of rondrit door de prachtige omgeving.
Zie Cyprus eens van de andere kant en je komt gegarandeerd thuis met nooit gedachte verhalen.
Top 5 mooiste routes
•Limassol-Paphos over de oude kustweg langs Petra tou Romiou
•Troodos-Akamas langs het Kykkos klooster en door het natuurgebied Stavros tis Psokas
•Platres-Kalopanayiotis dwars door Troodos
•Polis-Kato Pyrgos (en weer terug), een kronkelend avontuur aan de noordkust
•Dherynia-Larnaca, binnendoor via Vrysoulles, bijzonder en indrukwekkend langs de Green Line
T!P
Misschien even wennen, maar zo geleerd: op Cyprus rij je links. Maak het jezelf makkelijk: huur een automaat, dan hoef je niet aan de “verkeerde” kant te schakelen.
Hoogtepunten
•Paphos
•Akamas natuurgebied
•Troodos gebergte
•Natuurgebied Tochni
•De stranden van Pissouri
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Paphos en v.v.
Autohuur
•Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over de huurauto
•Je ziet er de voorwaarden en ook kun je kiezen voor een grotere auto of meerdere auto's indien je met een grotere groep reist
Reisleiding
•Isropa heeft op Cyprus eigen reisleiding die je opwacht op het vliegveld en je met raad en daad zal bijstaan
•Tijdens de fly-drive zijn zij in noodgevallen natuurlijk telefonisch bereikbaar
Hotels
De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Paphos - hotel King's
Akamas - studio Leonidas
Troodos- hotel Forest Park
Tochni - studio Eveleos
Anogyra - studio Nicolas & Maria
(hotel Kings in Paphos is geen "couleur locale" accommodatie, maar een kleinschalig, intiem familiehotel)

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, wordt automatisch bij boeking een alternatieve accommodatie geboekt, waarbij ook de getoonde prijs tijdens het boekingsproces op het scherm iets kan wijzigen. Je vindt de geboekte hotels op de bevestiging.
Dagprogramma
Dag 1: Vlucht naar Paphos
Na aankomst op Paphos neem je de huurauto in ontvangst en rijd je in een klein half uur naar je eerste overnachtingsadres: het familaire hotel King's.
Dag 2 en 3: Paphos en omgeving
Paphos is dé badplaats voor een heerlijke zonvakantie: een relaxte sfeer, een vissershaven met gezellige terrasjes, een indrukwekkend verleden, interessante bezienswaardigheden en een prachtig achterland binnen handbereik en taverna's die verrukkelijke "meze" serveren. In Paphos is het elke dag vakantie.
Dag 4: Paphos - Goudi ca. 30 km
In het prachtige Akamas natuurgebied verblijf je de komende nachten. Via de kustweg bereik je in korte tijd Goudi zodat je meteen wandelend of per mountainbike het gebied kunt gaan verkennen. Overnachting in appartementen Leonidas.
Dag 5: Akamas
De overweldigende natuur biedt volop mogelijkheden tot het maken van fiets- en wandeltochten. Het kustdorpje Polis is zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier tref je talrijke winkels en restaurants waar verse vis wordt geserveerd. Overnachting in appartementen Leonidas.
Dag 6: Goudi - Platres ca. 110 km
Via een prachtige route langs o.a. het beroemde Kykkos klooster en het gezellige Omodos, bereik je Platres. Dit is het 'hart' van het Troodos gebergte en een prima uitgangspunt om dit ruige gebied te verkennen. Overnachting in hotel New Helvetia.
Dag 7: Platres en omgeving ca. 60 km
Vanuit het hotel kun je naar verschillende watervallen lopen; erg leuk is de 'Kaledonian trail' (niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn). Maar ook de omringende dorpjes zijn de moeite waard. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stil gestaan. Overnachting in hotel New Helvetia.
Dag 8: Platres - Tochni ca. 80 km
Onderweg vanuit Platres absoluut even stoppen in het schilderachtige bergdorpje: Kakopetria. Daarna richting kust om in Tochni neer te strijken bij de appartementen Eveleos.
Dag 9: Tochni en omgeving
De omgeving van Tochni is een heerlijk gebied om te wandelen. Neem vooral ook een kijkje in het archeologisch interessante dorpje Choirokoitia. Overnachting in appartementen Eveleos.
Dag 10: Tochni - Anogyra ca. 60 km
De laatste 2 nachten verblijf je in de studio's Nicolas & Maria. Vlakbij één van de mooiste stranden van Cyprus: in Pissouri. Hier is het heerlijk om lekker te ontspannen en te genieten van alles wat Cyprus te bieden heeft.
Dag 11: Anogyra
Gebruik deze volledige dag in Anogyra om te wandelen of om de omgeving te ontdekken. De omgeving van Anogyra is namelijk een perfect wandelgebied. Tot slot is ook de opgraving van Curium zeker de moeite waard.
Dag 12: terugvlucht vanuit Paphos
Helaas is deze fly-drive ten einde. Je levert de huurauto in op de luchthaven, of blijf je nog een paar nachten extra? Wij adviseren graag een passende accommodatie.
Goed om te weten
Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Cyprus op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.
Wijzigingen in het programma voorbehouden. De routesuggesties die wij voor je hebben uitgewerkt kunnen ook naar eigen inzicht worden aangepast, zowel in dagen als in de te bezoeken plaatsen.
Boek je het volledige fly-drive arrangement bij Isropa (vluchten, huurauto en overnachtingen) dan ontvangt je bij de reisbescheiden van ons een uitgebreid document met routesuggesties, reistips, aanrijroutes en een goede wegenkaart.
Inbegrepen
Inclusief
• •Retourvlucht Paphos
•Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
•11 overnachtingen in standaard kamer o.b.v. logies/ontbijt en appartement o.b.v. logies
•11 dagen autohuur categorie B1 van Sixt
•Diensten van onze lokale agent op Cyprus
•Diensten van de Isropa reisleiding
•Reisgids Cyprus
Exclusief
• •Overige maaltijden
•Uitgaven van persoonlijke aard
•Fooien
•Reis- en/of annuleringsverzekering
•Bijdrage Calamiteitenfonds
•Reserveringskosten

Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.