Couleur locale op Cyprus

Couleur Locale op Cyprus 1
Iedereen wil graag een unieke vakantie. Een bijzondere ervaring die je vakantie compleet maakt en waar je met veel plezier op terugkijkt. Cyprus heeft prachtige stranden en uitstekende hotels en appartementen in heerlijke badplaatsen vol zonnig vertier. Maar er is nog zo veel meer. ‘Verstopt’ buiten de grotere plaatsen, soms niet eens zo ver daarvandaan, soms diep in het binnenland of hoog in de bergen, vonden wij voor jou een aantal heel bijzondere logeeradresjes, waarop de naam ‘couleur locale’ wat ons betreft zeer van toepassing is. In deze accommodaties, en zeker ook in hun omgeving, vind je het échte Cyprus. Ze bieden je stuk voor stuk een uitgelezen mogelijkheid om Cyprus op een unieke manier te beleven.
Het couleur locale label
‘Couleur locale’ accommodaties zijn kleinschalig en vrijwel altijd landelijk gelegen buiten de toeristische centra. Ze variëren van eenvoudig tot zeer luxe, maar persoonlijke service en gastvrijheid staan hier altijd voorop. In deze schilderachtige accommodaties ben je echt te gast. Hier onthoudt men je naam eerder dan je kamernummer. En omdat de ‘couleur locale’ adresjes vrijwel zonder uitzondering gelegen zijn in kleine dorpjes en landelijk gebied, ontdek je hier het ‘echte’ Cyprus. Tijdens een wandeling of een tocht per fiets of huurauto door de prachtige omgeving, waarbij je soms de tijd moet nemen omdat een kudde geiten de weg oversteekt… maar gelukkig heb je tijd te over. In het achterland heeft Cyprus nu eenmaal geen haast, dus waarom jij dan wel? Geef je over aan het lome ritme van alledag en vergeet je dagelijkse drukte. En dat gaat hier echt vanzelf.

Soms ben je maar een paar kilometer van de kust en zijn badplaatsen verwijderd, maar het lijken wel tientallen lichtjaren. De kleine verstilde dorpjes hebben zich niets aangetrokken van het moderne leven. Hier stokt de tijd, al doet de sticker ‘free wifi’ op de tavernadeur anders vermoeden...

Zie Cyprus eens van de andere kant, maak vrienden voor het leven en kom thuis met nooit gedachte verhalen. Je kunt kiezen voor een langer verblijf in één van de ‘couleur locale’ accommodaties of je kiest voor een combinatie van twee of meer verschillende adresjes.
Top 3 couleur locale accommodaties op Cyprus
Speciaal voor jou stelden we een top 3 couleur locale accommodaties op Cyprus samen! Waar zou jij het liefste willen overnachten?
Appartementen Cyprus Villages - Tochni
1. Cyprus Villages
Als je ’s morgens op weg bent naar de lokale kafeneion voor je dagelijkse “Cyprus coffee”, loop je even binnen bij het stokoude kerkje. De papas is al weer vroeg van de partij. Na de koffie en het kopen van de Cyprus Mail in de lokale krantenkiosk, slenter je terug naar je eigen “dorpshuis”. Onderweg praat je ook nog even bij met de mannen van het dorp op het dorpsplein: de laatste roddels, politiek en niet te vergeten de lokale voetbalresultaten, een zaak van leven en dood, zo lijkt het. Dan realiseer je je dat je hier “gewoon” bewoner bent. Cyprioot met de Cyprioten. Dat is het vakantiegevoel in Cyprus Villages, een unieke ervaring. De appartementen zijn gelegen in karakteristieke, gerestaureerde panden verspreid door het dorp. Je kunt kiezen tussen “standaard” en wat luxere gerenoveerde appartementen. Een heerlijk ontbijtbuffet in de Tochni Taverna is bij de prijs inbegrepen, lekker makkelijk. Je huurt een auto of een fiets of trekt je wandelschoenen aan en verkent de heuvelachtige omgeving. Het enthousiasme van eigenaar Sofronis kent geen grenzen, hij wijst je zonder twijfel de mooiste plekjes. Of je geniet ontspannen van de zon aan het zwembad. Maar het strand van Governor’s Beach, zo’n 7 kilometer verderop, is ook geen verkeerde optie. Benieuwd geworden? Klik hier voor de uitgebreide beschrijving over deze unieke accommodatie!
Appartementen Leonidas Traditional Village Houses
2. Leonidas Traditional Village Houses
In “hartje” Akamas ligt het rustige en authentieke dorpje Goudi. Een perfecte uitvalsbasis om je ontdekkingsreis van dit schitterende natuurgebied te organiseren. Leonidas is gelegen in een pand uit de 19e eeuw en een paar jaar geleden volledig gerenoveerd. De traditionele Cypriotische architectuur en het oorspronkelijke karakter zijn volledig behouden. Je verblijft in een van de vijf ruime appartementen die rond het zwembad liggen. Heerlijk rustig gelegen met een prachtig uitzicht over de groene vallei bij het dorp. Huur een fiets of een auto en geniet van al het moois wat Akamas je te bieden heeft. Hier ben je weg van alle drukte en is de natuur nog “de baas”. Geïnteresseerd? Hier vind je de uitgebreide omschrijving van deze unieke accommodatie!
Hotel Casale Panayiotis - Kalopanayiotis
3. Casale Panayiotis
Uniek: de kamers en de faciliteiten van dit “hotel” liggen verspreid door het hele dorp heen. Door deze verspreide ligging word je als gast daadwerkelijk onderdeel van het dagelijkse dorpsleven. De vriendelijke dorpsbewoners zullen je als “één van hen” in hun midden opnemen en voor je het weet heb je er een paar vrienden voor het leven bij. Zowel de kamers als de faciliteiten (o.a. een uitgebreide spa) zijn luxe en stijlvol, maar altijd in een bij de sfeer van het dorp passende stijl. En dan hebben we het nog niet over de werkelijk schitterende natuurlijke omgeving gehad. Trek er op uit: te voet, per mountainbike of met de huurauto.
Meer couleur locale accommodaties?
De allerbeste tip die wij je kunnen geven is een fly-drive langs diverse couleur locale accommdoaties! Zo overnacht je niet in 1, maar in meerdere unieke accommodaties. We bieden er meerdere aan, Klik hier voor ons volledige aanbod couleur locale fly-drives op Cyprus.