Couleur locale - Route van de 1000 kasbahs
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Met eigen huurauto
"Couleur locale" accommodaties
Een overnachting in de woestijn
Inclusief 3 nachten Marrakech
Algemeen
Steek de Hoge Atlas over en doorkruis het grote Zuiden. Overnacht in een tentenkamp aan de voet van het Merzouga duinlandschap en eindig in het bruisende Marrakech. Tijdens deze reis overnacht je uitsluitend in kleinschalige en authentieke "couleur locale" accommodaties.

Een perfecte manier om Marokko te ontdekken is met een huurauto. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar Marokko op geheel eigen wijze. De wegen in Marokko zijn redelijk tot goed en de bewegwijzering is over het algemeen ook in duidelijk westers schrift. Zelfstandig door Marokko toeren staat garant voor onverwachte ontmoetingen en verrassende ontdekkingen. De afstand die je dagelijks aflegt varieert, maar ligt doorgaans tussen de 150 en 300 kilometer per dag. Hierdoor heb je dus alle tijd voor het maken van spontane uitstapjes en het nemen van spannende omwegen. Doordat je zelf de reisdag indeelt, bepaal je zelf waar je fraaie wandelingen maakt en in welke dorpen je onderweg stopt. Kortom, de ideale manier om in alle rust en op je eigen ontspannen manier Marokko te beleven. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over je dagelijkse overnachtingsadres, dat regelen wij immers voor je, net als de huurauto.
Hoogtepunten
• Het Grote Zuiden
• Merzouga duinen
• Overnachting in een tentenkamp in de woestijn
• De Hoge Atlas
• Marrakech
• Overnachtingen uitsluitend in "couleur locale" accommodaties
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Marrakech en v.v.
Autohuur
In de prijs is een Sanikel huurauto categorie A vanaf dag 2 inbegrepen (4-persoons kleine middenklasser met airco, bijvoorbeeld Hyundai i10). Verderop in het boekingsproces kun je kiezen voor een grotere auto of voor meerdere auto's indien je met een grotere groep reist. Ook de huurvoorwaarden vind je hier terug.
Hotels
De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Marrakech - riad Barroko
Ouarzazate - guesthouse Le Petit Riad
Zagora - kasbah La Fibule du Draa
Merzouga - tentenkamp Palmeras y Dunas
Boumalne Dades - Perle du Dades
Skoura - Riad Sawadi Ecolodge

Indien een van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Marokko op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.
Dagprogramma
Dag 1: Vlucht naar Marrakech
Na aankomst transfer naar je riad.
Dag 2: Marrakech-Ouarzazate (ca. 200 km)
Via de Tizi n'Tichka pas over de Hoge Atlas. Een mooie route met prachtige vergezichten. Vlakbij Ouarzazate kom je langs Kasbah Ait Benhaddou, een stop meer dan waard alvorens je doorrijdt naar Ouarzazate.
Dag 3: Ouarzazate-Zagora
Bezoek vandaag de mooie Kasbah Taourirt in Ouarzazate, alvorens je verder reist in zuidelijke richting op weg naar Zagora.
Dag 4: Zagora-Merzouga (ca. 330 km)
Via Tazarine en Alnif naar Erfoud. Vandaar per jeep naar het tentenkamp Palmeras y Dunas, gelegen aan de voet van de Merzouga duinen. 's Avonds rond het kampvuur.
Dag 5: Merzouga-Boumalne Dades (ca. 250 km)
Reis via Tinghir en breng onderweg een bezoek aan de Todra-kloof.
Dag 6: Boumalne Dades-Skoura (ca. 75 km)
Volg de schitterende route van de 1000 kasbahs. De dag eindigt in Skoura.
Dag 7: Skoura-Ouarzazate (ca. 50 km)
Even een rustige dag met slechts een kleine afstand om te overbruggen. Geniet van de omgeving of neem een duik in het zwembad.
Dag 8: Ouarzazate-Marrakech (ca. 200 km)
Over de Hoge Atlas keer je weer terug naar Marrakech.
Dag 9: Marrakech
Vandaag heb je alle tijd om het bruisende Marrakech te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Menara tuinen of het El Bahia paleis en slenter door de smalle steegjes in de souk.
Dag 10: Terugvlucht vanaf Marrakech
Je levert je huurauto in op de vlucht en terugvlucht naar huis.
Goed om te weten
Wijzigingen in het programma voorbehouden. De routesuggesties die wij voor je hebben uitgewerkt kunnen ook naar eigen inzicht worden aangepast, zowel in dagen als in de te bezoeken plaatsen.
Boek je het volledige fly-drive arrangement bij Isropa (vluchten, huurauto en overnachtingen) dan ontvang je bij je reisbescheiden van ons een uitgebreid document met routesuggesties, reistips, aanrijroutes en een goede wegenkaart.
Inbegrepen
Inclusief
• Retourvlucht naar Marrakech
Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
Aankomsttransfer
Retourtransfer Erfoud-Merzouga per 4WD
Autohuur categorie A vanaf dag 2
9 nachten in standaard kamer o.b.v. logies/ontbijt of halfpension
Diensten van onze lokale agent
Exclusief
• Overige maaltijden
Uitgaven van persoonlijke aard
Fooien
Reserveringskosten
Reis- en annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Eventuele toeslag voor een grotere auto
• Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.