Culinaire reis naar Israël - 8 dagen

8-daagse culinaire reis naar Israël

Een unieke reis naar Israël

Everyday Plantpower en Isropa Reizen bieden je gezamenlijk de mogelijkheid om dit zelf te ervaren door een geweldige culinaire reis aan te bieden. Een 8-daagse reis voor iedereen die van lekker eten, koken, zon en cultuur houdt. Je reist met een groep van maximaal 12 personen waarmee je in de beste plantaardige restaurants eet, de hoogtepunten van Tel Aviv veelal wandelend bezoekt en de stad écht ontdekt.

Maar je gaat ook zelf aan de slag! Je neemt deel aan drie verschillende workshops geleid door drie verschillende Israëlische topchefs. Aan het einde van elke workshop, die zo’n drie tot vier uur in beslag neemt, wordt het bereide eten uiteraard gezamenlijk genuttigd. Natuurlijk krijg je alle recepten, en hiermee een vleugje Midden-Oosten, mee naar huis!

Tijdens deze reis staat er uiteraard ook een bezoek aan Jeruzalem op het programma. Onder andere de Klaagmuur, Via Dolorosa, Yad Vashem (het Holocaust museum) worden aangedaan. De laatste dag bezoeken we de Dode Zee, het laagste punt ter wereld, waar we genieten van de prachtige omgeving, de warme droge woestijnlucht én het unieke gevoel van drijven in het zoutste water ter wereld.

Kortom een unieke reis om nooit meer te vergeten!

Kookworkshop - Israël (16042)

Dag 1 t/m 4

Dag 1– Aankomst op vliegveld Ben Gurion met aansluitend de transfer naar het hotel in Tel Aviv. ’s Avonds gaan we gezamenlijk naar het één van Tel Aviv’s beste plantaardige restaurants waar we zullen genieten van een tweegangendiner.

Dag 2 – Na het ontbijt in het hotel wandelen we langs de boulevard in noordelijke richting naar Namal Tel Aviv (de haven) waar we o.a. de markthal bezoeken. Tevens is hier gelegenheid om te lunchen. Vervolgens keren we terug naar het hotel en is de middag vrij voor waar je zelf zin in hebt. ’s Avonds wandelen we gezamenlijk naar de eerste workshop. Deze workshop beslaat zo’n 3 tot 4 uur en eindigt met het samen eten van de maaltijden die we hebben bereid.

Dag 3 – Na het ontbijt wandelen we in zuidelijke richting naar Jaffo, waar we de omgeving gaan verkennen, vervolgens naar Ha Tachana (het voormalige treinstation) waar gelegenheid is om te lunchen en te shoppen. De middag is ter vrije besteding. ’s Avonds is er een privédiner in Midden-Oosterse sferen op een sfeervol dakterras in Jaffo.

Dag 4 – Na het ontbijt wandelen we naar Saronna Market, Rothschild boulevard, Azrieli shopping centre, Dizengoff centre en onderweg is er gelegenheid om te lunchen. De middag wederom ter vrije besteding en ’s avonds te voet naar een workshop in de historische wijk Neve Tzedek. Deze workshop duurt zo’n 3 tot 4 uur en eindigt met een gezamenlijke maaltijd.

klaagmuur Jeruzalem (14998)

Dag 5 t/m 8

Dag 5 – Na het ontbijt vertrekken we met een bus richting Jeruzalem waar onze gids ons langs alle belangrijke historische plekken leidt. We sluiten af met een bezoek aan het indrukwekkende Yad Vashem museum. Na terugkeer in Tel Aviv hebben we een gezamenlijk driegangendiner in een zorgvuldig geselecteerd, volledig plantaardig, restaurant.

Dag 6 – Na het ontbijt volgen we een workshop, waarbij we leren om plantaardig brood en taart te bakken. Deze workshop duurt 3 tot 4 uur en eindigt met een gezamenlijke uitgebreide lunch. De rest van de dag is ter vrije besteding Tip: Bezoek de kunstenaarsmarkt die elke vrijdag wordt gehouden vlakbij Carmel market.

Dag 7 – Na het ontbijt reizen we per bus af naar het laagste punt ter wereld, de Dode Zee, waar we heerlijk kunnen genieten van de heilzame mineralen, het warme extreem zoute water waar je in blijft drijven en de prachtige omgeving. Op de terugweg aan het einde van de middag zullen we onderweg een stop maken voor het diner.

Dag 8 – Deze dag staat in het teken van de terugreis naar Amsterdam.

Gastronomie - Israël  (16046)

Inbegrepen

Reissom
Vanaf €1.575,- per persoon bij verblijf in een tweepersoonskamer.

Deze reissom is geldig bij een minimale deelname van 11 personen.

Inclusief
• Vluchten Amsterdam – Tel Aviv en vice versa met Transavia;
• Transfers bij aankomst en vertrek en op excursiedagen;
• 7 Overnachtingen in Hotel Gilgal (of gelijkwaardig) in Tel Aviv;
• Verzorging in het hotel op basis van logies en ontbijt;
• 6 Diners en 1 lunch zoals vermeld in het programma;
• Workshops en excursies zoals vermeld in het programma inclusief entreegelden;
• Begeleiding tijdens de reis door Brünhilde van Everyday Plantpower.


Exclusief
• Verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking, maximaal 9 personen per factuur);
• Optioneel bij te boeken ruimbagage;
• Toeslag bij verblijf in een éénpersoonskamer à € 650,- per persoon;
• Persoonlijke uitgaven;
• Overige lunches en diner op vrijdag;
• Drankjes tijdens de maaltijden (ter plaatse te betalen);
• Fooiengeld à € 50,- per persoon voor gids, chauffeur en hotelpersoneel;
• Verzekeringen.

Gastronomie - Israël  (16047)

Goed om te weten

• De gehele reis word je begeleid door Brünhilde Albers van Everyday Plantpower. Een plantaardige chef die al ruim 35 jaar Israël als haar tweede thuis beschouwt, vloeiend Hebreeuws spreekt en volledig bekend is met de cultuur en lokale gebruiken (voor meer info over Brünhilde Albers zie ook www.everydayplantpower.com).

• De reissom is onder voorbehoud en gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse met beperkte beschikbaarheid. Op het moment dat de minimale deelname gehaald is, kan de reis doorgaan en zal de definitieve prijs bepaald worden.

• Minimale deelname voor doorgang van de reis is 11 personen.

• Bij boeking dient u een aanbetaling te voldoen van 40% van de reissom.

• Het restantbedrag dient uiterlijk 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

• Je kunt je aanmelden voor deze reis door een e-mail te sturen naar: groepsreizen@isropa.nl.

• Bij aanmelding ga je akkoord met de algemene reisvoorwaarden van Isropa: voorwaarden

Dode Zee (8103)

Aanmelden

De reis vertrekt op de volgende datum:

1 november, 2020

Je kunt je aanmelden voor deze reis door een e-mail te sturen naar groepsreizen@isropa.nl. Na het ontvangen van de aanmelding nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.