Privé rondreis Culturele hoogtepunten van Libanon
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Bruisend Beiroet
Imponerend Baalbek
Pittoresk Byblos
Verblijf in een 3, 4 of 5 sterren hotel
Algemeen
Beiroet is een uitstekend uitgangspunt om Libanon te ontdekken. Er is zoveel te zien en te doen dat je echt keuzes moet maken met welke doel je naar Libanon reist.
Blijf je in Beiroet om (taxfree!) te winkelen en te genieten van deze bruisende stad of ben je geïnteresseerd in de vroegere beschavingen en de indrukwekkende cultuurschatten? Voor de liefhebbers van gastronomie is er een speciale reis samengesteld die je laat kennismaken met de befaamde Libanese keuken. Uiteraard kun je ook de verschillende arrangementen combineren. We maken graag een reisvoorstel op maat voor je, afgestemd op jouw wensen. Klik hier voor onze contactgegevens.
Hoogtepunten
• Nationaal museum - Beiroet
• Byblos
• Baalbek
• Anjar
Vluchtinformatie
Je vliegt rechtstreeks naar Beiroet en v.v.
Hotels
3*: Gems Hotel
4*: Hotel The Parisien Plaza
4*+: Hotel Warwick Palm Beach
5*: Hotel Radisson SAS Blue Martinez

Indien de genoemde hotels niet meer beschikbaar zijn, wordt er een gelijkwaardig hotel vastgelegd. De definitieve hotelnaam staat op de boekingsbevestiging.
Dagprogramma
Dag 1: aankomst in Beiroet
Je vliegt 's middags naar Beiroet waar je begin van de avond aankomt. De privé transfer brengt je naar het geboekte hotel in het centrum van Beiroet.
Dag 2: Baalbek en Anjar
Na het ontbijt wordt je opgepikt door de gids met chauffeur. Via een schitterende route door de Bekaa vallei bereik je in ca. 1,5 uur Baalbek. Dit is één van de best bewaard gebleven steden uit de Romeinse tijd. De imponerende restanten geven een goed beeld van het leven in Heliopolis, zoals Baalbek door de Romeinen werd genoemd. Op de terugweg naar Beiroet wordt er o.a. gestopt in Anjar. Deze vroegere pleisterplaats voor karavanen onderweg van en naar de havens aan de kust, ademt nog steeds de sfeer van vroeger. Je krijgt een uitstekend beeld van de belangrijke positie van beide nederzettingen. Aan het eind van de middag ben je weer terug in Beiroet. Voldoende tijd om even te rusten en daarna de stad wandelend te verkennen.
Dag 3: Beiroet en omgeving
Een bezoek aan het prachtige Nationaal museum mag niet ontbreken als je geïnteresseerd bent in de rijke historie van Libanon.
Na de lunch word je weer opgepikt door de gids voor een korte stadstoer die eindigt in het noorden zodat je snel in Byblos bent. In dit pittoreske havenplaatsje schijnen al sinds 3.000 v. Chr. mensen te wonen. Er zijn talrijke souvenirwinkels in smalle straatjes en in Pepe's haciënda hebben veel bekende personen gegeten en gedronken.
Aansluitend brengt de chauffeur je terug naar de luchthaven of blijf je nog een paar nachten om de vele andere bezienswaardigheden te bezoeken?
Goed om te weten
Op aanvraag kun je tevens op donderdag in Beiroet aankomen. Dan kun je op zondag met een rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam. Hierdoor wordt dit arrangement met één extra nacht verlengd en wijzigt de prijs. Wij staan ter beschikking via: info@isropa.nl of 088 - 1900 300, om dit voor je aan te passen.
Inbegrepen
Inclusief
Retourvlucht Amsterdam - Beiroet
• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
• Transfers bij aankomst en vertrek
• Airconditioned minibus/taxi tijdens de excursies
• 2 nachten verblijf in het genoemde hotel uit de gekozen categorie o.b.v. logies/ontbijt
• Een Engelstalige gids (dag 2 en 3)
• Entreegelden van de genoemde bezienswaardigheden
• Diensten van onze lokale agent in Libanon
Exclusief
Lunches
• Diners
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Fooien voor gids, chauffeur en bedienend personeel
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Reserveringskosten
Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.
Libanon
Het huidige Libanese grondgebied was gedurende duizenden jaren de thuisbasis van een groot aantal beschavingen en culturen. Het werd oorspronkelijk bewoond door de Feniciërs, veroverd en bezet door de Assyriërs, de Perzen, de Grieken, de Romeinen, de Arabieren, de Kruisvaarders, de Ottomaanse Turken en de Fransen. De Libanese cultuur is door de millennia heen beïnvloed geweest door deze verschillende volkeren.
Libanon beslaat ongeveer 600 m², grenst in het westen aan de Middellandse Zee en heeft een kustlijn van ca. 225 km. Ten noorden en oosten van het land ligt Syrië en in het zuiden grenst het aan Israël. Parallel met de vlakke kuststrook ligt het Libanongebergte. Met ruim 3 km is de Qurnat as Sawda de hoogste berg. Hier kan ’s winters zelfs geskied worden.

De bevolking van Libanon, samengesteld uit verschillende etnische en religieuze groeperingen, heeft bijgedragen aan de befaamde Libanese keuken. Deze wordt beschouwd als de beste en meest verfijnde van het Midden-Oosten. Bekende gerechten uit de Libanese keuken zijn taboulé, hoummous en falafel en de knoflooksaus toum, die samen met de mezze (allerlei kleine gerechten) wordt opgediend.

De Libanese samenleving is modern en vergelijkbaar met bepaalde culturen van het Europese Middellandse Zeegebied. Het land heeft altijd opengestaan voor modernisering onder Europese en vooral Franse invloed. Libanon wordt vaak beschouwd als de toegangspoort van Europa naar West-Azië maar ook in Azië als de poort naar de westerse wereld. De bevolking van Libanon staat in het Midden-Oosten bekend om haar handelsgeest en is hoog opgeleid.
De officiële taal is Arabisch. Daarnaast wordt er ook Frans en in mindere mate Engels gesproken.

Bekende archeologische opgravingen zijn te vinden in Anjar, Byblos, Baalbek en de tempel van Echmoun. Daarnaast worden Deir-el-Qamar en Beiteddine in het Choufgebergte, Bcharreh, de Qadishavallei en de inmiddels beschermde ceders bezocht.

In de hoofdstad Beiroet is een nieuw centrum herrezen na de oorlog in 2006 tussen Hezbollah en Israël. Beiroet is één van de drie historische steden naast Sidon en Tyrus. Het biedt talrijke restaurants, café’s en winkels en een bruisend nachtleven. Het prijspeil ligt iets lager dan bij ons o.a. vanwege het ontbreken van een belastingstelsel.
In tegenstelling tot het imago is Libanon een relatief veilige bestemming. De bevolking is zeer divers en is tolerant naar andersgezinden. De sfeer is er relaxed en een plezierige mix tussen het Midden-Oosten en de Mediterrane landen. Echt onvergelijkbaar en uniek!