De Koningsroute
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Alle Koningssteden
Nederlandstalige reisleiding/gids
Gegarandeerd vertrek
Zeer regelmatig vertrek
Algemeen
De Koningssteden Marrakech, Fès, Meknès en Rabat zijn de rode draad tijdens deze ontdekkingstocht door het koninkrijk Marokko. Oude ommuurde steden met elk een rijke historie. Je geniet van een ongekend prachtige natuur, oude cultuurschatten en maakt kennis met de gastvrije en vriendelijke bevolking. We aanschouwen bijzondere architectuur en genieten van fijn gekruide gerechten, heerlijk bereid in de exotisch vormgegeven tajine. Een indrukwekkende rondreis!
Hoogtepunten
• Marrakech
• Fès
• Meknès
• Rabat
• Casablanca
• Atlas gebergte
Minimum deelname
Minimaal 2 personen
Je reist in een internationaal gezelschap
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Marrakech en v.v.
Reisleiding
Nederlands/Franstalige gids/reisleider en tijdens sommige excursies lokale Engels-/Franstalige gidsen (dag 2 t/m dag 6)
Hotels
De sterren-clasificatie voor deze reis is gebaseerd op de lokale classificatie en kan afwijken van onze normen.

De reis is gebaseerd op de volgende hotels of gelijkwaardig:

Marrakech
4* - Diwane of Le Printemps
5* - Atlas Medina & Spa

Casablanca
4* - Le Prince de Paris of Le Zénith
5* - Kenzi Tower of Farah

Fès
4* - Sofia of Zalagh
5* - Ramada

Doordat men de keuze heeft uit een verblijf in verschillende categorieën, maar men wel met één groep reist, is het mogelijk dat je af en toe eerst bij een ander hotel stopt.
Dagprogramma
Dag 1: Vlucht naar Marrakech
Na aankomst transfer naar je hotel in Marrakech.
Dag 2: Marrakech-Casablanca (ca. 250 km/3 uur)
Na het ontbijt zetten we koers naar Casablanca, de economische hoofdstad van het land. Hier maak je een stadsrondrit en zie je onder meer de Hassan II moskee van buiten, één van de grootste moskeeën ter wereld welke plaats biedt aan 25.000 gelovigen.
Dag 3: Casablanca-Rabat-Meknès-Volubilis-Fès (ca. 355 km/5 uur)
Rabat is de hoofdstad van Marokko. Hier zien we het Koninklijk Paleis, de 12e eeuwse Oudaya Kasbah, het mausoleum van Mohammed V en de Hassantoren alvorens we doorrijden naar Meknès. Dan staan we voor de monumentale stadspoort Bab El Mansour van de Koningsstad Meknès, één van de poorten in de kolossale 40 kilometer lange stadsmuur. Vervolgens reis je verder langs de prachtige Romeinse ruïnes bij Volubilis (entree niet inbegrepen). Langs kliffen, kleine watervallen en boomgaarden reis je verder langs het heilige dorp van de stichter van Marokko, Moulay Idriss. Je overnacht in Fès.
Dag 4: Fès
Fès, de oudste Koningsstad en tevens het religieuze centrum van Marokko. De gang door de poort Bab Bou-Jeloud is als een reis terug naar de Middeleeuwen. In de eeuwenoude medina is het een wirwar van straatjes en steegjes. De bedrijvigheid in winkeltjes en werkplaatsen veroorzaakt een kakofonie van geluid. Het is er een drukte van belang. Geverfde wol hangt in kleurige strengen boven je te drogen. Leerlooiers zwoegen er in eeuwenoude stinkende putten onder een brandende zon. Je ziet onder meer de Nejjarin fontein en het mausoleum van Moulay Idriss Zaouia. 's Middags laat je de medina achter je en bezoek je de Joodse wijk en het Koninklijk Paleis. Vanaf de vestingwerken aan de rand van de stad heb je een schitterend uitzicht over de stad.
Dag 5: Fès-Beni Mellal-Marrakech (ca 500 km/9 uur)
Vandaag een lange maar prachtige dag dwars door het Midden Atlas gebergte. Onderweg stop je in het plaatsje Beni Mellal, gelegen op 625 meter hoogte. Na de (optionele) lunch reis je verder naar Marrakech. Een prachtige tocht langs groene akkers, de witte bergtoppen van de Atlas en indrukwekkende berglandschappen.
Dag 6: Marrakech
Marrakech is uniek gelegen aan de voet van de Hoge Atlas. Deze bruisende, kleurrijke en energieke berberstad heeft vele bijnamen zoals de Rode Stad of de Parel van het Zuiden. De stad is een lust voor de zintuigen. Vandaag ontdek je de vele hoogtepunten van de stad. Je komt onder meer langs de in Spaans-Moorse stijl gebouwde Koutoubia moskee met haar 70 meter hoge minaret, het herkenningspunt van de stad. Ook zie je het prachtige El Bahia paleis en de Agdal olijfboomtuinen. Uiteraard ontbreekt ook een bezoek aan het beroemde Djemaa-El-Fna plein niet, het hart van Marrakech waar slangenbezweerders, waterschenkers en acrobaten een bont geheel vormen. Vanaf het plein kun je zo nu en dan een blik werpen op de souk. De Arabische souk is een doolhof van straatjes en steegjes met bontgekleurde winkels en markten en werkplaatsen van lokale handwerkslieden. Als de avond valt, verandert het plein in een enorm openluchtrestaurant, vol met stalletjes waar de 'chefs' graag hun specialiteiten bereiden. (Wanneer je o.b.v. halfpension boekt, heb je deze dag een inbegrepen lunch i.p.v. diner; wanneer je o.b.v. volpension boekt heb je deze avond een Marokkaanse dinershow).
Dag 7: Marrakech
Een dag ter vrije besteding. Je kunt die dag zelf doorbrengen. Verken Marrakech bijvoorbeeld eens buiten de muren van de medina. Of kies voor één van de volgende excursies: hammam, ritje met koets, Majorelle tuinen, kookles of wijnproeven in Essaouira. (Let op: voor sommige excursies is een minimum aantal deelnemers vereist).
Dag 8: Terugvlucht vanaf Marrakech
Transfer naar de luchthaven voor je vlucht terug naar huis.
Goed om te weten
Wijzigingen in het programma voorbehouden.
Doordat men de keuze heeft uit een verblijf in verschillende categorieën, maar men wel met één groep reist, is het mogelijk dat je af en toe eerst bij een ander hotel stopt.
Inbegrepen
Inclusief
• Retourvlucht Marrakech
Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
Transfers bij aankomst en vertrek
Tijdens de rondreis vervoer per (mini)bus met airconditioning
Verblijf in naar keuze 3-, 4- of 5-sterren hotels o.b.v. halfpension (tegen een toeslag o.b.v. volpension)
Programma inclusief entrees o.l.v. een Nederlands/Franstalige gids/reisleider en lokale Engelstalige/Franstalige gidsen tijdens sommige excursies (dag 2 t/m 6)
Fooien in hotels
Diensten van onze lokale agent
Reisgids Marokko
Exclusief
• Overige maaltijden
Fooien in restaurants en voor chauffeurs en gidsen
Uitgaven van persoonlijke aard
Optionele excursies
Reis- en/of annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Bijdrage Calamiteitenfonds
• Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.