De Koningssteden
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Met eigen huurauto
Privérondreis op eigen gelegenheid
Marrakech, Fès, Rabat en Meknès
Algemeen
Reis naar de Koningssteden Marrakech, Fès, Meknès en Rabat. Je doorkruist de ongekend prachtige natuur van de Atlas. Je stopt bij oude cultuurschatten en maakt kennis met de gastvrije en vriendelijke bevolking.

Een perfecte manier om Marokko te ontdekken is met een huurauto. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar Marokko op geheel eigen wijze. De wegen in Marokko zijn redelijk tot goed en de bewegwijzering is over het algemeen ook in duidelijk westers schrift. Zelfstandig door Marokko toeren staat garant voor onverwachte ontmoetingen en verrassende ontdekkingen. De afstand die je dagelijks aflegt varieert, maar ligt doorgaans tussen de 150 en 300 kilometer per dag. Hierdoor heb je dus alle tijd voor het maken van spontane uitstapjes en het nemen van spannende omwegen. Doordat je zelf de reisdag indeelt, bepaal je zelf waar je fraaie wandelingen maakt en in welke dorpen u onderweg stopt. Kortom, de ideale manier om in alle rust en op uw eigen ontspannen manier Marokko te beleven. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over je dagelijkse overnachtingsadres, dat regelen wij immers voor je, net als de huurauto.
Hoogtepunten
• Marrakech
• Fès
• Rabat
• Meknès
• Casablanca
• Midden Atlas
Vluchtinformatie
Je vliegt heen naar Casablanca en terug vanaf Marrakech.
Autohuur
In de prijs is een Sanikel huurauto categorie A vanaf dag 2 inbegrepen (4-persoons kleine middenklasser met airco, bijvoorbeeld Hyundai i10). Verderop in het boekingsproces kun je kiezen voor een grotere auto of voor meerdere auto's indien je met een grotere groep reist. Hier vind je ook de huurvoorwaarden terug.
Hotels
De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Casablanca - hotel Diwan
Rabat - hotel Mercure Sheherazade
Meknès - hotel Menzeh Dalia
Fès - hotel Mounia
Beni Mellal - hotel Les Tazarkount
Marrakech - hotel Almas

Indien een van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Marokko op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.
Dagprogramma
Dag 1: Vlucht naar Casablanca
Na aankomst transfer naar je hotel in Casablanca.
Dag 2: Casablanca-Rabat (ca. 90 km)
In Casablanca kun je vandaag een bezoek brengen aan de Hassan II moskee. Vervolgens reis je door naar het 'koninklijke' Rabat. Breng een bezoek aan de medina, de kasbah met de toegangspoort en de onvoltooide Hassan toren.
Dag 3: Rabat-Meknès (ca. 160 km)
In het ommuurde Meknès vind je de monumentale Bab Mansour en het graf van Moulay Ismail.
Dag 4: Meknès-Volubilis-Fès (ca. 100 km)
Via de mooie Romeinse ruïnes bij Volubilis reis je door naar Fès.
Dag 5: Fès
Fès is Marokko's religieuze hoofdstad. Een paar suggesties: bezoek de medina met de indrukwekkende souk, de schitterende koranscholen, Place Nejjarine, de oude stadsmuren en het prachtige Koninklijk Paleis.
Dag 6: Fès-Beni Mellal (ca. 300 km)
Via Moulay Idriss, Marokko's meest heilige dorp, het berberdorp Immouzer-Kandar en het ski-oord Ifrane vertrek je richting Beni Mellal en Afourer voor de overnachting.
Dag 7: Beni Mellal-Marrakech (ca. 200 km)
Via een kleine omweg kun je een bezoek brengen aan de watervallen van Ouzoud, gelegen in een prachtige omgeving. Vervolgens door naar de laatste Koningsstad van deze reis: Marrakech.
Dag 8: Marrakech
Marrakech beleef je als het sprookje van duizend-en-één-nacht. Slenterend door de oude medina kom je geheid terecht in het bonte spektakel van de souks en het beroemde Djemaa el Fna plein. Zie ook de Koutoubia moskee met haar 70 meter hoge minaret, de Saadische graven uit de 16e eeuw en het El Bahia paleis; allen prachtige bezienswaardigheden.
Dag 9: Terugvlucht vanaf Marrakech
Je levert je huurauto in op de luchthaven en terugvlucht naar huis.
Goed om te weten
Wijzigingen in het programma voorbehouden. De routesuggesties die wij hebben uitgewerkt kunnen ook naar eigen inzicht worden aangepast, zowel in dagen als in de te bezoeken plaatsen.
Boek je het volledige fly-drive arrangement bij Isropa (vluchten, huurauto en overnachtingen) dan ontvang je bij je reisbescheiden van ons een uitgebreid document met routesuggesties, reistips, aanrijroutes en een goede wegenkaart.
Inbegrepen
Inclusief
• Vlucht naar Casablanca en terug vanaf Marrakech
Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
Aankomsttransfer
Autohuur categorie A vanaf dag 2
8 nachten in standaard kamers o.b.v. logies/ontbijt (in Beni Mellal o.b.v. halfpension)
Diensten van onze lokale agent
Exclusief
• Overige maaltijden
Uitgaven van persoonlijke aard
Fooien
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Bijdrage Calamiteitenfonds
Eventuele toeslag voor een grotere auto
• Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.