Ecolodge Ouednoujoum
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
In een schitterende vallei
Gerund door een lokale familie
Veel activiteiten
Algemeen
Wil je weten hoe het leven is als Marokkaanse nomadische familie? Op zo’n 15 km van Ouarzazate ligt Ecolodge Ouednoujoum, waar eco-toerisme centraal staat.

Ecolodge Ouednoujoum bevindt zich in een rauwe natuur met een indrukwekkend rotsmassief en een palmenoase. Hier ben je midden in de natuur. Het tentenkamp is enkel per 4x4 bereikbaar, wat de locatie nog specialer maakt. Voeg hier een tentenkamp aan toe dat volledig in harmonie is met haar omgeving: de 12 tenten zijn gemaakt van kamelen- en geitenhaar.

Overdag kun je al wandelend de omgeving verkennen, een boom planten, geiten melken of oogsten, terwijl je ’s avonds aan kunt schuiven voor een, al dan niet zelf bereidde, 100% biologische maaltijd. En ’s nachts geniet je van een ongelooflijke sterrenhemel!

Een verblijf hier is een bijzondere ervaring!
Ligging
• In een bergvallei
• Ca. 25 kilometer van Ouarzazate
Kamers
Luxe tent
• 2-persoonstenten met bedden en eigen douche en toilet
Faciliteiten
Algemeen
• Gemeenschappelijke tent met zitjes
• Binnenplaats met kampvuur
• Totaal 24 tenten
Eten en drinken
• Verblijf op basis van halfpension
Goed om te weten
De ecolodge is enkel per 4WD te bereiken. Je kunt er voor kiezen om een transfer bij te boeken; je wordt dan per 4WD vanuit Ouarzazate naar het kamp gebracht. Deze transfer vertrekt over het algemeen tussen 16.30 en 17.00 uur. Op dit moment is het helaas (nog) niet mogelijk om deze online bij te boeken, neem hiervoor contact op met onze reserveringsafdeling of vermeld dit tijdens boeken dan nemen wij contact met je op.
Algemeen
De lemen stad Ouarzazate is de drempel naar het diepe zuiden. Aan het begin van de vorige eeuw was Ouarzazate een Franse garnizoenstad, gelegen aan de voet van het Hoge Atlasgebergte. Een goede basis om de Sahara woestijn, de riviervalleien en de kasbahs te verkennen. Een van de mooiste kasbahs staat hier, de Taourirt kasbah welke in de 18e eeuw is gebouwd.
Een ander is de kasbah des Cigognes aan de zuidelijke rivieroever. Op de muren leven grote aantallen ooievaars. Kijkt u niet gek op als je opeens een filmster tegenkomt. De nabij gelegen Atlas studio’s die bezichtigd kunnen worden, zijn namelijk het decor van menig Hollywood film (onder meer Lawrence of Arabia en The Gladiator).
Zo’n 30 kilometer ten noordwesten van de stad vindt u het schilderachtige versterkte dorpje Ksar Ait Benhaddou. Een kasbah is een woonburcht van geschakelde en gestapelde huizenblokken, opgetrokken uit roodbruine klei en stro waardoor het opgaat in haar omgeving. Via een doolhof van steegjes en trappen kunt u omhoog wandelen en klauteren. De diverse uitzichten zijn betoverend. Deze kasbah is zo overweldigend mooi dat hij regelmatig als decor fungeerde voor menig Hollywoodfilm.