Genieten in het heerlijke Porto
Portugal - Porto stad
Porto, de ideale plek voor een heerlijk portwijntje, terwijl je aan het genieten ben van de vers gevangen vis. Daarnaast is er genoeg in de stad te zien, maar wat zijn nou de must-sees van de stad? In deze blog ontdek je het!
Portugal - Porto stad 1
De stad ontdekken
In Porto zijn er genoeg mogelijkheden om de stad te verkennen. Naast de vele hop-on hop-off bussen die overal door de stad te vinden zijn, zijn er namelijk ook veel stadswandelingen. Vaak nog gratis gegeven door de bewoners van de stad! Deze stadswandelingen brengen je naast de vele bezienswaardigheden langs de onbekende plekken, door smalle steegjes en naar gezellige winkeltjes. Deze stadswandelingen kan je online vinden, en hebben bijna dagelijks een ontmoetingsplek waar jouw ontdekkingstocht van start zal gaan. Natuurlijk wel zo netjes om een fooi te geven aan de aardige en interessante gidsen.
Portugal - Portwijn
De beste portwijn van de wereld
Logischerwijs kun je de overheerlijke portwijn niet vergeten als je in Porto bent. De vele porthuizen die zich aan de andere kant van de Duoro rivier bevinden zijn dan ook vaak open voor bezoekers en geven een super interessante rondleiding. Na afloop natuurlijk even afsluiten met een heerlijk proeferijtje. Bij porthuis Graham’s kun je tijdens het drinken van zo’n lekkere glas portwijn, waar jij nu van alles van weet, genieten van een prachtig uitzicht over de stad heen.
Portugal - Porto stad - Sao Bento Station
Bijzonderheden van de stad
Porto heeft naast de vele bezienswaardigheden, zoals São Bento Station en Torre dos Clérigos ook vele minder bekende en zichtbare bijzonderheden. Zo kan het zomaar zijn dat je tijdens het winkelen in de grote winkelstraat ineens wordt overrompeld door een klok waarachter kleine poppetjes tevoorschijn komen die een korte ‘voorstelling’ geven. Of laat je verrassen door de vele graffiti die je door de stad heen zal tegenkomen. Ook de kleine, maar ontzetten mooie ‘Harry Potter bibliotheek’ is de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. Livraria Lello is een van de mooiste boekwinkels ter wereld en een belangrijke inspiratie voor J.K. Rowling.


Geïnspireerd geraakt om Porto ook een bezoekje te brengen? Boek dan nu jouw vakantie naar Portugal hier.