Het Noorden 10 dagen
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Rondreis met eigen huurauto
Verblijf in comfortabele hotels
Haifa, Nazareth en Jeruzalem
Inclusief een Israël reisgids
Algemeen
Israël is een ideaal land voor een fly-drive. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je wilt en ervaar Israël op geheel eigen wijze. De wegen zijn er goed en de bewegwijzering is in de regel ook in het Engels. Met deze fly-drive maak je een tocht langs de belangrijkste plekken. Je reist langs de Middellandse Zee kust, via de opgravingen van Caesarea naar een van de mooiste havensteden ter wereld Haifa. Dan via de kruisvaardersstad Akko naar Nazareth, een prima uitgangspunt voor een tocht naar het Meer van Tiberias en een uitstapje naar het schitterende natuurgebied van de Golan Hoogvlakte. Doorkruis de Jordaanvallei en bezoek Beit Shean. Tenslote naar Jeruzalem, waar je ruim de tijd hebt voor alle bezienswaardigheden en een dagtocht naar de Dode Zee en Massada.
Hoogtepunten
• Tel Aviv
• Caesarea
• Haifa
• Akko
• Nazareth
• Tiberias
• Golan hoogvlakte
• Jeruzalem
• Dode Zee
• Massada
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Tel Aviv en v.v.
Autohuur
Verderop in het boekingsproces kun je kiezen voor een grotere auto of voor meerdere auto's indien je met een grotere groep reist.
Hotels
De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Netanya - hotel Residence
Haifa - hotel Bay Club
Nazareth - hotel Legacy
Jeruzalem - hotel Legacy
Indien een van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, wordt automatisch bij boeking een alternatieve accommodatie geboekt, waarbij ook de getoonde prijs tijdens het boekingsproces kan wijzigen. Je vindt de geboekte hotels op de bevestiging.
Dagprogramma
Dag 1 en 2 Vlucht naar Tel Aviv, door naar Netanya ca. 35 km
Je begint de reis ontspannen in de gezellige en kleinschalige badplaats Netanya.
Dag 3 Netanya-Caesarea-Akko-Rosh Haniqra-Haifa ca. 210 km
Op het gemak langs de kust in noordelijk richting. Uiteraard een stop in Caesarea om de Romeinse oudheden, waaronder het aquaduct, te bewonderen. Verder noordwaarts langs de kust om de oude kruisvaardersstad Akko te bezoeken. Verder noordelijk dan Rosh Haniqra kom je niet. Hier kun je de prachtige zeegrotten bekijken. De afdaling per kabelbaan (de steilste ter wereld) is al adembenemend. En dan moet je de grotten nog in..... Daarna reis je door naar Haifa. In de levendige havenstad Haifa is de Bahai tempel met fraaie tuinen een letterlijk hoogtepunt.
Dag 4 Haifa-Nazareth ca. 60 km
Landinwaarts naar Nazareth met natuurlijk een bezoek aan de Kerk van de Aankondiging. Neem ook de tijd voor een wandeling door deze levendige en gezellige stad. 's Avonds lekker uit eten in een van de knusse restaurantjes.
Dag 5 Nazareth-Meer van Tiberias-Golan-Nazareth ca. 200 km
Een hele dag om de prachtige natuur en de vele plekken uit de Bijbelse geschiedenis rond het Meer van Galilea te bezoeken. Een boottochtje over het meer is een bijzondere ervaring. Maar ook een tocht verder noordwaarts over de prachtige Golan hoogte is een optie. Eind van de dag weer terug naar je hotel in Nazareth.
Dag 6 Nazareth-Beth Shean-Jeruzalem ca. 175 km
Via Beth Shean, een goed bewaarde Romeinse opgraving, door de Jordaanvallei naar het zuiden, naar Jeruzalem.
Dag 7 Jeruzalem (oude stad) ca. 20 km
Een volle dag die je doorbrengt binnen de oude stadsmuren of in elk geval daar vlakbij. Een dag vol onvergetelijke indrukken.
Dag 8 Jeruzalem (nieuwe stad) en Bethlehem ca. 50 km
Vandaag de nieuwe stad met o.a. de Knesseth en Yad Vashem, zeer indrukwekkend. Indien mogelijk kunt u Bethlehem bezoeken met uiteraard de Geboortekerk.
Dag 9 Jeruzalem-Massada-Dode Zee-Jeruzalem ca. 220 km
Een korte rit brengt je naar de Dode Zee en naar de opgraving van Massada. Met de kabelbaan kun je hier naar boven. Natuurlijk even drijven in het zoute water, een onvergetelijke ervaring. Eind van de dag weer terug naar Jeruzalem.
Dag 10 Jeruzalem-Tel Aviv (ca. 60 km), terugvlucht
Naar de luchthaven van Tel Aviv voor de terugvlucht.
Goed om te weten
Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Israël op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling. Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.
De routesuggesties die wij voor je hebben uitgewerkt kunnen ook naar eigen inzicht worden aangepast, zowel in dagen als in de te bezoeken plaatsen. Boek je het volledige fly-drive arrangement bij Isropa (vluchten, huurauto en overnachtingen) dan ontvang je bij de reisbescheiden van ons een uitgebreid document met routesuggesties, reistips, aanrijroutes en een goede wegenkaart.
Inbegrepen
Inclusief
• Retourvlucht Tel Aviv
Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
9 overnachtingen in een standaard kamer op basis van logies/ontbijt
9 dagen autohuur categorie C
Diensten van onze lokale agent in Israël
Reisgids Israël
Exclusief
• Niet genoemde maaltijden
Uitgaven van persoonlijke aard
Fooien
Reis- en/of annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfond
Reserveringskosten
• Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.