Het Noorden 8 dagen
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Huurauto, categorie C, is inclusief
Noord Israël inclusief Tel Aviv, Nazareth, Tiberias en Jeruzalem
Algemeen
Israël is een ideaal land voor een fly-drive. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je wilt en ervaar Israël op geheel eigen wijze. De wegen zijn er goed en de bewegwijzering is in de regel ook in het Engels. Met deze fly-drive maak je een tocht langs de belangrijkste plekken. Je reist langs de Middellandse Zee kust, via de opgravingen van Caesarea naar één van de mooiste havensteden ter wereld Haifa. Dan via de kruisvaardersstad Akko en Nazareth naar het Meer van Tiberias. Doorkruis de Jordaanvallei en bezoek Beit Shean. Vervolgens uiteraard naar Jeruzalem en tot slot ontspannen aan de Dode Zee.
Hoogtepunten
• Tel Aviv
• Caesarea
• Haifa
• Akko
• Nazareth
• Tiberias
• Jeruzalem
• Dode Zee
vluchtinformatie
Je vliegt naar Tel Aviv en v.v.
Autohuur
Verderop in het boekingsproces kun je kiezen voor een grotere auto of voor meerdere auto's indien je met een grotere groep reist.
Hotels
De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:

Tel Aviv - hotel Gilgal
Haifa - hotel Bay Club
Tiberias - hotel Prima Galil
Jeruzalem - hotel Legacy
Dode Zee - Leonardo Inn Dead Sea

Indien een van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, wordt automatisch bij boeking een alternatieve accommodatie geboekt, waarbij ook de getoonde prijs tijdens het boekingsproces op het scherm iets kan wijzigen. Je vindt de geboekte hotels op de bevestiging.
Dagprogramma
Dag 1: Vlucht naar Tel Aviv
Tel Aviv bruist 24 uur. Wandel over de boulevard langs het langgerekte zandstrand en ga 's avonds heerlijk uit eten in één van de vele gezellige eettentjes of restaurants. Ook een bezoek aan het oude Jaffa is de moeite waard. Slenter over de vlooienmarkt en laat je verleiden door de vele "vintage" aanbiedingen. Overnachting in hotel Gilgal.
Dag 2: Tel Aviv - Haifa ca. 95 km
Op het gemak langs de kust in noordelijk richting. Uiteraard een stop in Caesarea om de Romeinse oudheden, waaronder het aquaduct, te bewonderen. In de levendige havenstad Haifa is de Bahai tempel met fraaie tuinen een letterlijk hoogtepunt. Overnachting in Hotel Bay Club.
Dag 3: Haifa - Tiberias ca. 90 km
Eerst nog een stukje langs de kust om de oude kruisvaarders-stad Akko te bezoeken. Daarna landinwaarts naar Nazareth met natuurlijk een bezoek aan de Kerk van de Aankondiging. Eind van de middag kom je aan in hotel Prima Galil in Tiberias.
Dag 4: Tiberias ca. 100 km
Een hele dag om de prachtige natuur en de vele plekken uit de bijbelse geschiedenis hier te bezoeken. Een boottochtje over het meer is een bijzondere ervaring. Maar ook een tocht verder noordwaarts over de prachtige Golan hoogte is een optie. 's Avonds staat er wellicht Petrusvis op het menu.
Dag 5: Tiberias - Jeruzalem ca. 175 km
Via Beth Shean, een goed bewaarde Romeinse opgraving, door de Jordaanvallei naar het zuiden, naar Jeruzalem. Overnachting in hotel Legacy wat beschikt over een dakterras waar u heerlijk kunt eten en uitzicht heeft op Jeruzalem.
Dag 6: Jeruzalem
Een hele dag voor de Oude en de Nieuwe Stad. Dat wordt kiezen. Ongetwijfeld een druk, maar indrukwekkend programma.
Dag 7: Jeruzalem - Dode Zee ca. 60 km
In de ochtend nog tijd om de ontbrekende hoogtepunten van gisteren "te doen", daarna verder voor een kort ritje naar de Dode Zee. Natuurlijk even drijven, een onvergelijkbare ervaring.
Dag 8: Dode Zee - Tel Aviv, terugvlucht
Terug naar de luchthaven van Tel Aviv voor de terugvlucht.
Goed om te weten
Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Israël op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.
Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. De routesuggesties die wij voor je hebben uitgewerkt kunnen ook naar eigen inzicht worden aangepast, zowel in dagen als in de te bezoeken plaatsen. Boek je het volledige fly-drive arrangement bij Isropa (vluchten, huurauto en overnachtingen) dan ontvang je bij de reisbescheiden van ons een uitgebreid document met routesuggesties, reistips, aanrijroutes en een goede wegenkaart.
Inbegrepen
Inclusief
• Retourvlucht Tel Aviv
Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
7 overnachtingen in een standaard kamer op basis van logies/ontbijt
7 dagen autohuur categorie C, voor upgrades en voorwaarden zie verderop in het boekingsproces
Ondersteuning van onze lokale agent in Israël
Reisgids Israël
exclusief
• Niet genoemde maaltijden
Uitgaven van persoonlijke aard
Fooien
Reis- en/of annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reserveringskosten
• Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen