Hoogtepunten van Egypte
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Gegarandeerd vertrek
Privérondreis
Piramides en de Sphinx
Gouden masker van Toetanchamon
Egyptisch museum
Luxor- en Karnaktempel
Vallei der Koningen
Relaxen aan de Rode Zee
Algemeen
Wil je graag de hoogtepunten van dit bijzondere land bezoeken, maar heb je niet al te veel tijd, dan is deze reis de perfecte optie! In maar 8 dagen breng je een bezoek aan de piramides in Cairo, de tempels van Luxor én ga je nog relaxen aan de Rode Zee. Naast de absolute hoogtepunten van Cairo, de piramides, breng je ook nog een bezoek aan het Egyptisch museum met o.a. het gouden masker van Toetanchamon. In Luxor ga je naar zowel de west- als de oostoever en zie je de bekende bezienswaardigheden als de Vallei der Koningen en de tempel van Karnak en Luxor. Na al deze prachtige oudheden nog even lekker relaxen aan het strand.
Hoogtepunten
• Egyptisch museum
• Piramides en Sphinx
• Vallei der Koningen
• Tempel van Karnak
• Nijl
• Luieren aan de Rode Zee
Minimum deelname
• Minimaal 2 personen
• Prijs voor 1 persoon is op aanvraag
Hotels
De reis is gebaseerd op de volgende hotels.:

Cairo:
4* - Hotel Golden Tulip Flamenco of Cairo Pyramids
5* - Hotel Steigenberger Tahrir of Steigenberger Pyramids

Luxor:
4* - Mercure Luxor Karnak (officieel 5*)
5* - Mercure Luxor Karnak

Hurghada:
4* - Sindbad Beach Club
5* - Continental

Indien een van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.
Vluchtinformatie
• Je vliegt heen naar Cairo, terug vanaf Hurghada (evt. met overstap in Cairo)
Reisleiding
• Engelstalige gids
• Engelstalige reisleider
• Chauffeur
Dagprogramma
Dag 1: Aankomst Cairo
Met Egyptair vlieg je rechtstreeks naar de hoofdstad van Egypte, Cairo. Met haar 20 miljoen inwoners is Cairo een drukke, hectische stad en behoort tevens tot één van de grootste steden van Afrika. Op de luchthaven wordt je opgewacht door een vertegenwoordiger ons agentschap Solar Empire die je zal helpen met het visum en je vervolgens naar je hotel brengt.
Dag 2: Egyptisch museum en Piramides
Na het ontbijt in het hotel vertrek je voor een bezoek aan het Egyptisch Museum. Hier vind je een absoluut verbluffende verzameling antiquiteiten, sommige al meer dan 5000 jaar oud. Hoogtepunten zijn ongetwijfeld de Toetanchamon-galerijen (o.a. het dodenmasker, sarcofagen en de leeuwentroon; allen gevonden in het graf van koning Toetanchamon wat de grootste en rijkste verzameling grafgoederen is ooit gevonden in een Egyptische tombe) en de mummiekamer waar je persoonlijk gedag kunt zeggen tegen Hatshepsut, Tuthmosis II, Ramses II en Seti I. De toegang tot de mummiekamer is tegen betaling (ca. €8) en kun je ter plaatse afrekenen.

's Middags gaan we verder met ons bezoek aan de bekendste, meest iconische en 's werelds oudste toeristische attracties; de Piramides en Sfinx van Gizeh. Ondanks de hitte, het stof en de toeristische drukte, mag je dit zeker niet missen. De Piramide van Cheops (ook wel de Grote Piramide of Piramide van Khufu genoemd) is de grootste piramide. Direct achter de Grote Piramide ligt het Solar Boat Museum, dat één van de ceremoniële zonneschepen toont die zijn blootgelegd in het gebied dat zorgvuldig in zijn oorspronkelijke glorie is hersteld. Verder naar het zuiden op het plateau ligt de Piramide van Chephren (ook bekend als de Piramide van Khefre) en de kleinere Piramide van Mycerinus (Piramide van Menkaure). De bewaker van deze dodentempels is de 20 meter hoge Sphinx.

Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner (trein).
Nachttrein Giza-Luxor
Aan het einde van de dag wordt je naar het station van Giza gebracht voor de nachttrein naar Luxor. Reguliere treinen zijn doorgaans voor toeristen wat moeilijk toegankelijk, maar de slaaptrein is daarentegen juist 1 van de leukste manieren om door Egypte te reizen. De reis naar Luxor duurt ongeveer 10 uur. Je slaapt in een 2-persoonscouchette met een kleine wasgelegenheid, het toilet is op de gang. De service aan boord is uitmuntend. Zo is er een treinsteward aanwezig die je vragen beantwoordt en in je afsluitbare coupé berg je je bagage veilig op. Als je de volgende ochtend wakker wordt kijk je je ogen uit!
Dag 3: Luxor west- en oostoever
We beginnen vandaag met de beroemde Vallei der Koningen, wat verscholen ligt tussen rotsachtige steile hellingen. Dit was de laatste rustplaats voor de koningen van de 18e, 19e en 20e dynastie. In de vallei zijn 63 graven, waaronder de beroemde jongenskoning Toetanchamon. De graftombe van koning Toetanchamon is in 1922 volledig intact gevonden (deel van deze schatten zijn tentoongesteld in het Egyptisch Museum).

Vervolgens ga je naar de tempel van Deir el-Bahri, ook wel de Tempel van koningin Hatshepsut genoemd. Het tempelcomplex is aangelegd op drie terrassen die uit de vlakte oprijzen. Binnenin is het complex rijkelijk versierd met beelden en inscripties. Opmerkelijk om te zien is hoe koningin Hatshepsut zichzelf presenteerde: als een mannelijke farao met baard en schort. Zo toonde ze aan dat ze de autoriteit van een koning bezat.

Alvorens je naar de oostoever gaat breng je eerst nog een bezoek aan de ruim 19 meter hoge Kolossen van Memnon. Deze 2 enorme standbeelden zijn overgebleven van de Dodentempel van Amenhotep III.

De Karnak tempel aan de oostoever zal zonder twijfel het hoogtepunt van de dag zijn. Van alle vele monumenten van Luxor is het tempelcomplex van Karnak het meest verbazingwekkende. Binnen het terrein zijn de Grote Tempel van Amon, de Tempel van Khons en de Feesttempel van Thoetmosis III, evenals vele andere gebouwen. Alle monumenten hier zijn op een gigantische schaal, je lijkt wel te zijn verkleind als je omhoog kijkt naar de machtige kolommen en kolossale beeldhouwwerken.

De Luxor tempel is een ode aan het veranderende gezicht van Egypte door de eeuwen heen. Het is gebouwd door Amenophis III, maar door de decennia heen hebben verschillende farao’s dingen toegevoegd, veranderd of verwijderd. Tijdens het christelijke tijdperk onderging de tempel zelfs een transformatie naar een kerk, terwijl in de islamitische periode de moskee van Abu el-Haggag werd gebouwd.

Inbegrepen: ontbijt.

Optionele (avond)excursie: Sound & Light show bij de Karnak tempel.
Dag 4: Luxor - Hurghada
Na het ontbijt wordt je per airconditioned busje naar de badplaats Hurghada gebracht. De transfer duurt ongeveer 4 uur. In de middag kom je aan in je hotel. Hier verblijf je o.b.v. all-inclusive.

Inbegrepen: ontbijt, lunch* en diner.

*lunch is afhankelijk van de aankomsttijd in het hotel in Hurghada.
Dag 5 t/m 7: Hurghada
Dagen ter vrije besteding. Geniet van de faciliteiten van het hotel, ga lekker zonnebaden aan het strand of ontdek de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee. Je kunt eventueel ook optionele excursies bijboeken, zoals bijvoorbeeld een woestijn safari per quad, diverse boottochten of een 1001 nacht show.

Inbegrepen: all inclusive.
Dag 8: Terugvlucht
Vandaag zit je reis er helaas al weer op. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de retourvlucht naar Amsterdam (via Cairo).
Goed om te weten
• Wijzigingen in het programma voorbehouden
Inbegrepen
Inclusief
• Vlucht Amsterdam-Cairo en Hurghada-Amsterdam (via Cairo) met Egyptair (incl. 2x 23 kg bagage)
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• Visumkosten
• Privétransfers bij aankomst en vertrek
• Tijdens de rondreis privé-vervoer per (mini)bus met airconditioning
• Naar keuze verblijf in 4 of 5 sterren hotel o.b.v. logies en ontbijt
• Nachttrein Giza-Luxor o.b.v. privécabine inclusief stapelbed en kleine wasgelegenheid
• Programma inclusief alle entreegelden voor de genoemde bezienswaardigheden
• Engelstalige gids
• Diensten van onze lokale agent
Exclusief
• Overige maaltijden
• Fooien
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Optionele excursies
• Toegang tot de mummiezaal in het Egyptisch museum (ca. €8,-)
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.