Hoogtepunten van Israel
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Inclusief huurauto cat. C
Bezoek de Golan hoogte
Ook 2 dagen Dode Zee
Inclusief een Israël reisgids
Algemeen
Als je meer wilt zien van Israël naast de talloze bekende highlights en ook iets mee wilt krijgen van het leven buiten de grote steden en de bekende plaatsen, kun je kiezen voor een fly-drive met overnachtingen in kibboets hotels. Het woord “hotel” is overigens bij de meeste kibboetsiem niet de juiste omschrijving, eerder is vaak sprake van holiday villages of zogenaamde country lodgings. Zo maak je in de meest authentieke vorm kennis met de persoonlijke service en gastvrijheid van Israël.
Als je verblijft in een kibboets, logeer je niet aan een levendige boulevard of in het centrum van de stad, maar vrijwel altijd in een prachtige natuurlijke omgeving. De kibboetsiem worden vaak door veel groen en landelijk natuurschoon omgeven. Omdat ze verspreid door het land liggen, met elk hun eigen karakter, lenen deze accommodaties zich bij uitstek om je eigen interessante fly-drive samen te stellen. Uiteraard zijn we je daarbij graag behulpzaam.

We geven je hier alvast een paar leuke adresjes.
Wil je niet in het drukke Jeruzalem zelf overnachten, maar wel “om de hoek”, dan kun je kiezen voor een verblijf in kibboets Yad Hashmona. In een prachtige natuurlijke omgeving met mooi uitzicht en op maar 15 km van Jeruzalem. Ook Tel Aviv is maar 40 km verderop, dus “twee vliegen in één klap” als je wilt. Je slaapt hier in een houten chalet en geniet ’s ochtends van een bijzonder uitgebreid ontbjtbuffet.
Zo'n 30 km onder het meer van Tiberias ligt kibboets Ein Harod Ihud. Behalve de luxe kamers met tuin en jacuzzi, kun je hier ook logeren in een prima hotelkamer of een familiebungalow.
Wil je direct aan het Meer van Tiberias verblijven, dan kun je kiezen uit een aantal erg leuke holiday villages met bungalowkamers, zoals Ein Gev, Ma’agan en Ginosar Village. Na een dagje toeren duik je hier heerlijk het meer in voor een verfrissende duik. Trouwens ook erg leuk voor een langer verblijf, ook met kinderen.
Vlakbij de Dode Zee verblijf je in kibboets Kalia en met name in Ein Gedi als het ware in een oase in het dorre en droge landschap rondom dit laagste punt op aarde.
En over oases gesproken: helemaal in het zuiden “ontsnap” je aan de drukke badplaats Eilat met een verblijf in een bungalowkamer in kibboets Eilot. Randje Negev woestijn en maar 3 kilometer van het strand van de Rode Zee.

Tijdens deze fly-drive reis je via de westkust naar het noorden waar je alle hoogtepunten rond het Meer van Tiberias bezoekt. En natuurlijk een paar dagen in Jeruzalem. Ook is een ontspannen verblijf aan de Dode Zee inbegrepen.
Hoogtepunten
• Tel Aviv - Jaffa
• Caesarea
• Haifa
• Akko
• Tiberias
• Golanhoogte
• Jordaanvallei
• Jeruzalem
• Dode Zee
• Massada
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Tel Aviv en v.v.
Autohuur
Verderop in het boekingsproces kun je kiezen voor een grotere auto of voor meerdere auto's indien je met een grotere groep reist.
Dagprogramma
Dag 1: Vlucht naar Tel Aviv, door naar Yad Hashmona (ca. 40 km)
Vanaf de luchthaven is het slechts een korte afstand naar kibboets Yad Hashmona, iets ten oosten van Tel Aviv en richting Jeruzalem.
Dag 2: Tel Aviv en Jaffa
Bezoek het bruisende Tel Aviv en het oude Jaffa met de vlooienmarkt.
Dag 3: Yad Hashmona - Degania Bet ca. 230 km
Via Caesarea, Haifa en Akko naar Tiberias voor 2 overnachtingen in kibboets Degania Bet.
Dag 4: Tiberias ca. 100 km
Een hele dag op en rond het Meer van Galilea.
Dag 5: Tiberias - Dode Zee ca. 150 km
Via Beth Shean (Romeinse opgraving) en de Jordaanvallei naar de Dode Zee en Massada. Overnachting in kibboets Kalia.
Dag 6: Dode Zee
Je kunt Qumran bezoeken, de vindplaats van de Dode Zee rollen. Of maak een tocht door de woestijn per 4-wheel drive. Maar lekker een dagje luieren aan het zwembad mag natuurlijk ook.
Dag 7: Kalia - Jeruzalem ca. 100 km
In de ochtend naar Jeruzalem. Je slaapt de komende nachten in het comfortabele Ramat Rachel kibboetshotel, zo'n 5 km buiten het centrum.
Dag 8, 9 en 10: Jeruzalem
Alle tijd om deze ongelooflijke stad te bekijken en te beleven!
Dag 11: Ramat Rachel - Tel Aviv, terugvlucht
Vanaf Tel Aviv vlieg je terug naar huis.
Goed om te weten
Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Israël op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling. Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.
De routesuggesties die wij voor je hebben uitgewerkt kunnen ook naar eigen inzicht worden aangepast, zowel in dagen als in de te bezoeken plaatsen. Boek je het volledige fly-drive arrangement bij Isropa (vluchten, huurauto en overnachtingen) dan ontvang je bij de reisbescheiden van ons een uitgebreid document met routesuggesties, reistips, aanrijroutes en een goede wegenkaart.
Inbegrepen
Inclusief
• Retourvlucht Tel Aviv
Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
10 overnachtingen in een standaard kamer op basis van logies/ontbijt
10 dagen autohuur categorie C
Diensten van onze lokale agent in Israël
Reisgids Israël
Exclusief
• Niet genoemde maaltijden
Uitgaven van persoonlijke aard
Fooien
Reis- en/of annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reserveringskosten
• Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.