Hoogtepunten van Marokko
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Alle Koningssteden
Het Grote Zuiden met woestijn
Nederlandstalige reisleiding/gids
Maandelijks vertrek
Algemeen

Tijdens deze 11-daagse reis kom je langs de vele hoogtepunten van Marokko. We reizen van de Koningssteden tot aan de ‘oevers’ van de Sahara. Je doorkruist de prachtige natuur van de Atlas tot aan de woestijn. We stoppen bij oude cultuurschatten en maken kennis met de vriendelijke bevolking. Je verdwaalt in eeuwenoude kasbahs en doe je tegoed aan fijn gekruide gerechten.
Hoogtepunten
• Marrakech
• Fès
• Meknès
• Rabat
• Casablanca
• Chefchaouen
• Tanger
• Atlas filmstudio’s
• Todra kloof
• Ait Benhaddou
Minimum deelname
Minimaal 2 personen
Je reist in een internationaal gezelschap
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Marrakech en v.v.
Reisleiding
Nederlands/Franstalige gids/reisleider en tijdens sommige excursies lokale Engels- of Franstalige gidsen.
Hotels
De sterren-classificatie voor deze reis is gebaseerd op de lokale classificatie en kan afwijken van onze normen.

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties of gelijkwaardig:

Marrakech
4* - Diwane of Le Printemps
5* - Atlas Medina & Spa

Casablanca
4* - Prince de Paris of Le Zenith
5* - Kenzi Tower of Farah

Tanger
4* - Atlas Rif & Spa
5* - Cesar of Movenpick of Royal Tulip City Center

Meknes
4* - Transatlantique
5* - Transatlantique

Fes
4* - Sofia of Zalagh
5* - Ramada

Erfoud
4* - Palm's Club
5* - Palais du Desert

Ouarzazate
4* - Le Fint of Kenzi Azghor
5* - Le Berbère Palace
Dagprogramma
Dag 1: Vlucht naar Marrakech
Na aankomst transfer naar je hotel in Marrakech.
Dag 2: Marrakech-Casablanca (ca. 250 km/3 uur)
Na het ontbijt vertrekken we naar Casablanca, de economische hoofdstad van het land. Hier maak je een stadsrondrit en zie je onder meer (van buiten) de Hassan II moskee, één van de grootste moskeeën ter wereld welke plaats biedt aan 25.000 gelovigen. Ook zie je Central Market, Habous district en het Koninklijk Paleis.
Dag 3: Casablanca-Rabat-Tanger (ca. 340 km/3,5 uur)
We vertrekken in noordelijke richting naar de hoofdstad Rabat. Hier zien we het Koninklijk Paleis, de 12e eeuwse Oudaya kasbah, het mausoleum van Mohammed V en de Hassantoren. Vervolgens reizen we langs de kust verder in noordelijke richting op weg naar Tanger. Onderweg komen we langs de grotten van Hercules en Cape Spartel. Volgens de legende scheidde Hercules hier Europa van Afrika.
Dag 4: Tanger-Chefchaouen-Fès (ca. 310 km/5,5 uur)
’s Ochtends gaan we op ontdekking in Tanger. We komen onder meer langs de oude stad met de pleinen Grand en Petit Socco, de grote moskee, de souk en de Mendoubia tuinen. Vervolgens reizen we door naar Chefchaouen. Lichtblauw, donkerblauw, kobaltblauw, azuurblauw. De stad heeft niet voor niks de bijnaam 'blauwe stad'. Slenter door de smalle straatjes van de medina en geniet van al die prachtige tinten blauw. Je overnacht in Fès.
Dag 5: Fès-Meknès-Volubilis-Fès (ca. 140 km/2,5 uur)
Na het ontbijt verkennen we oude grandeur van Meknès. De monumentale stadspoort Bab El Mansour is één van de poorten in de kolossale 40 kilometerslange stadsmuur die toegang bieden tot de oude stad. Na de middag kom je langs het heilige dorp van de stichter van Marokko, Moulay Idriss. Ook nemen we een kijkje bij de Romeinse buitenpost Volubilis.
Dag 6: Fès
Fès, de oudste koningsstad en tevens het religieuze centrum van Marokko. De gang door de poort Bab Bou-Jeloud is als een reis terug naar de Middeleeuwen. In de eeuwenoude medina is het een wirwar van drukke straatjes en steegjes. De bedrijvigheid in winkeltjes en werkplaatsen veroorzaakt een kakofonie van geluid. Het is er een drukte van belang. Geverfde wol hangt in kleurige strengen boven je te drogen. Leerlooiers zwoegen er in eeuwenoude, stinkende putten onder een brandende zon. Je ziet onder meer de Nejjarin fontein en het mausoleum van Moulay Idriss Zaouia. ’s Middags laat je de medina achter je en bezoek je de Joodse wijk en het Koninklijk Paleis. Vanaf de vestingwerken heb je een schitterend uitzicht over de stad.
Dag 7: Fès-Midelt-Erfoud (ca. 450 km/6 uur)
Vandaag een indrukwekkende reis wanneer je de Midden-Atlas oversteekt op weg naar Erfoud. Onderweg kom je langs het dorpje Ifrane, dat door haar Europese karakter en hoge ligging ook wel klein Zwitserland wordt genoemd. Na de lunch (optioneel) in het bergdorp Midelt rijd je verder naar Erfoud, de grootste oase aan de rand van de Sahara.
Dag 8: Erfoud-Todra kloof-Tinghir-Ouarzazate (ca. 340 km/5,25 uur)
Optioneel kun je ’s morgens vroeg een excursie maken naar Merzouga, waar je op de hoge zandduinen kunt genieten van een prachtige zonsopkomst! Via woestijnachtige steppe en prachtige oases reis je door naar Tinghir. Van hieruit bezoek je de schitterende Todra kloof. Via de ‘route van de 1000 kasbahs’ rijd je verder westwaarts naar Ouarzazate.
Dag 9: Ouarzazate-Ait Benhaddou-Marrakech (ca. 205 km/4 uur)
Na het ontbijt bezoek je de prachtige Taourirt kasbah in Ouarzazate. Vervolgens op pad naar de bekende kasbah van Ait Benhaddou. Wellicht herken je hem wel uit één van de vele filmproducties die hier geschoten zijn. Na de lunch vervolg je de reis. Een tocht met schitterende vergezichten en over de mooiste wegen van de Hoge Atlas brengt je, via de Tizi n’Tichka pas (op 2260 meter hoogte), terug naar Marrakech.
Dag 10: Marrakech
Marrakech is uniek gelegen aan de voet van de Hoge Atlas. Deze bruisende, kleurrijke en energieke berberstad heeft vele bijnamen zoals de Rode Stad of de Parel van het Zuiden. De stad is een lust voor de zintuigen. ’s Ochtends ga je op verkenning met je gids. Je komt onder meer langs de in Spaans-Moorse stijl gebouwde Koutoubia moskee met haar 70 meter hoge minaret, het herkenningspunt van de stad. Ook zie je het mooie El Bahia paleis met haar prachtige tuin. Na de lunch in het hotel (inbegrepen ipv diner) heb je de middag vrij te besteden. De Arabische souk is een doolhof van straatjes en steegjes met bontgekleurde winkels, markten en werkplaatsen van lokale handwerkslieden. Als de avond valt, verandert het Djemaa-el-Fna plein met haar slangerbezweerders, waterschenkers en acrobaten in een enorm openluchtrestaurant, vol met stalletjes waar de ‘chefs’ graag hun eigen specialiteiten voor je bereiden.
Dag 11: Terugvlucht vanaf Marrakech
Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar huis.
Goed om te weten
Wijzigingen in het programma voorbehouden.
Doordat men de keuze heeft uit een verblijf in verschillende categorieën, maar men wel met één groep reist, is het mogelijk dat je af en toe eerst bij een ander hotel stopt.
Inbegrepen
Inclusief
• Retourvlucht Marrakech
Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
Transfers bij aankomst en vertrek
Vervoer per (mini)bus met airconditioning
Verblijf in naar keuze 3, 4 of 5-sterren hotels o.b.v. halfpension van diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 11 (naar keuze en tegen een toeslag verblijf o.b.v. volpension)
Programma inclusief entrees o.l.v. een Nederlands/Franstalige gids/reisleider en lokale Engelstalige of Franstalige gidsen tijdens sommige excursies (dag 2 t/m 10)
Fooien in hotels
Diensten van onze lokale agent
Reisgids Marokko
Exclusief
• Overige maaltijden
Uitgaven van persoonlijke aard
Fooien in restaurants en voor chauffeurs en gidsen
Optionele excursie Merzouga duinen op dag 8
Reis- en/of annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Bijdrage Calamiteitenfonds
• Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.