Hotel Casa dos Assentos
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Rustig gelegen in een natuurrijke omgeving
Schitterende, ruime appartementen
Ideale plek voor wandeltochten
Algemeen
Dit landhuis wordt prachtig omzoomd door oude bomen en verrast haar gasten onverwachts met 2 zwembaden en een tennisbaan.

De naam “Assentos” (oorkondes) komt van het feit dat hier in vroeger tijden alle lokale huurovereenkomsten werden bewaard. Vandaag de dag is het een monument uit de 17e eeuw. De grote appartementen zijn opgetrokken uit natuursteen met houten vloeren en plafonds. De gemeenschappelijke woonkamer heeft nog steeds zijn oorspronkelijke granieten muur, naast een open haard en comfortabele leunstoelen.
Ligging
Ca.10 km ten noorden van Barcelos
Faciliteiten
Algemeen
Parkeerplaats
Bibliotheek
Lounges
Wifi in de openbare ruimtes
Ontbijtruimte, overige maaltijden op verzoek
Tafeltennis
Tuin
2 Zwembaden
Tennisbaan
Verblijf o.b.v. logies/ontbijt.
Goed om te weten
Goed om te weten
De beste manier om kennis te maken met het “echte” Portugal en haar rijke geschiedenis, natuur en cultuur is met een verblijf in een van de vele landelijk gelegen solares of quintas.

Solares en quintas zijn geen hotels. Het zijn statige herenhuizen, elegante landhuizen of rustieke boerenhoeves, allen in privé bezit. Alle accommodaties zijn in goede staat en vaak met veel zorg en liefde en oog voor detail schitterend gerestaureerd in de originele stijl, die vaak stamt uit de 17e of 18e eeuw. Hier verblijf je vaak letterlijk midden in de rijke historie van Portugal. De eigenaars, die in veel gevallen onder hetzelfde dak slapen, stammen ook vaak nog af van de oorspronkelijke bewoners uit die tijd.
Vrijwel alle solares en quintas zijn schitterend gelegen: in fraaie tuinen, tussen wijngaarden, fruitboomgaarden of beboste hellingen.

In deze accommodaties ben je werkelijk “te gast” en geniet je van een zeer persoonlijke service. De eigenaars zullen je dan ook met veel plezier wegwijs maken in hun plaats en streek en hun kennis over de lokale keuken, wijnen, cultuur, festivals en tradities graag met je delen. En wil je ‘s avonds niet de deur uit voor het diner? In veel van de solares en quintas komen ‘s avonds op verzoek de heerlijkste lokale gerechten en wijnen op tafel.

De door ons geselecteerde solares en quintas zijn kleinschalig en intiem en zijn (vrijwel allemaal) landelijk gelegen en liggen verspreid door heel Portugal, maar met name in het noorden van het land. Ze variëren van eenvoudig, maar comfortabel, tot luxe. De kamers en appartementen zijn verschillend van stijl en inrichting, maar zijn allemaal comfortabel en in locale, vaak traditionele, stijl ingericht. Ze beschikken over een eigen badkamer en in de appartementen bevindt zich een kitchenette.

Waar je ook verblijft, je zult je Portugees met de Portugezen voelen.
Inbegrepen
Inbegrepen
Inclusief (bij pakketreis incl. vluchten)

• Retourvlucht Porto
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• Autohuur cat. B van Europcar (Seat Ibiza of gelijkwaardig) vanaf aankomst tot vertrek (ophalen/inleveren op de luchthaven)
• Verblijf o.b.v. de gekozen kamer en verzorging
• Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

• Uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reserveringskosten

Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen