Hotel Pousada Convento De Belmonte
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Voormalig klooster uit de 13e eeuw
Populaire trouwlocatie
Uitstekend restaurant
Rustig in de natuur gelegen
Algemeen
Pousada Convento de Belmonte bevindt zich in een oud klooster uit de 13e eeuw. Dit is nog goed terug te zien in de inrichting van de pousada. De oude kapel is omgebouwd tot een loungebar waarbij de originele architectonische kenmerken bewaard zijn gebleven en de kamers van de pousada zijn allemaal vernoemd naar de voormalige broeders van het klooster. Alle kamers hebben een balkon met uitzicht op de Serra da Estrela en zijn voorzien van antiek meubilair en hebben een rustgevende inrichting. Deze pousada is de ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van de vele historische monumenten in de regio. De omgeving leent zich uitstekend voor onder meer wandelen, paardrijden en vissen.
Ligging
Ca. 1 kilometer van Belmonte
Kamers
Kamers
Stijlvol ingericht
Airconditioning/verwarming
Wifi
Tv
Minibar
Badkamer met bad/douche
Balkon
Faciliteiten
Algemeen
Parkeerplaats
Receptie
Lobby
Wifi
Bar
Restaurant
Zwembad
Totaal 24 kamers
Verblijf o.b.v. logies/ontbijt of halfpension.
Goed om te weten
Goed om te weten
De beste manier om kennis te maken met de rijkdom van de Portugese cultuur, historie en tradities is met een verblijf in een van de schitterende en vaak indrukwekkende pousadas.
In de jaren 40 van de vorige eeuw besloot de Portugese regering de “Pousadas of Portugal” in het leven te roepen. Dit had als doel om een groot aantal historische en cultureel belangrijke gebouwen te behouden door ze om te bouwen tot (vaak) luxe hotels. Veel Pousada hotels zijn voormalige kloosters, paleizen of kastelen, die volledig zijn gerestaureerd met behoud van het traditionele karakter uit vervlogen tijden en gecombineerd met hedendaags comfort en luxe.
De Pousadas zijn kleinschalig van opzet. Persoonlijke service en gastvrijheid behoren dan ook tot de standaard “faciliteiten”. In een pousada ben je echt “te gast”. Ook culinair kom je niets te kort: in de meeste pousadas staan de heerlijkste streekgerechten op de kaart. En vergeet vooral niet de wijnkaart niet te bekijken….
Inbegrepen
Inbegrepen
Inclusief (bij pakketreis incl. vluchten)

• Retourvlucht Porto
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• Autohuur cat. B van Europcar (Seat Ibiza of gelijkwaardig) vanaf aankomst tot vertrek (ophalen/inleveren op de luchthaven)
• Verblijf o.b.v. de gekozen kamer en verzorging
• Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

• Uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reserveringskosten

Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen