Israel & Jordanie
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Combinatie Israël en Jordanië
Inclusief huurauto
Basis is logies en ontbijt
Inclusief een reisgids van Israël en Jordanië
Algemeen
Israël en Jordanië zijn ideale landen voor een fly-drive. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar de beide landen op geheel eigen wijze. De wegen zijn goed en de bewegwijzering is in de regel ook in het Engels. Mocht het toch een keer onverhoopt gebeuren dat je even de weg kwijtraakt dan zal de lokale bevolking je ongetwijfeld weer de juiste weg wijzen. In Israël zie je bijna alle hoogtepunten met als extraatje natuurlijk de woestijn Wadi Rum, Petra en Amman in Jordanië.
Hoogtepunten
• Tel Aviv
• Caesarea
• Haifa
• Akko
• Nazareth
• Tiberias
• Jeruzalem
• Dode Zee
• Ramon krater
• Woestijn Wadi Rum
• Petra
• Amman
Vluchtinformatie
Je vliegt heen naar Tel Aviv en terug vanaf Amman.
Autohuur
Verderop in het boekingsproces kun je kiezen voor een grotere auto of voor meerdere auto's indien je met een grotere groep reist. In Israël lever je op dag 10 de auto in op het stadskantoor van Budget rent-a-car in Eilat. Vanaf daar is er een transfer naar de Arava grens met Jordanië. Je gaat vervolgens met bagage lopend de grens over. Aan de Jordaanse kant van de grens wacht de transfer naar het stadskantoor in Aqaba van Thrifty Carrental. Daar neem je de Jordaanse huurauto in ontvangst, waarmee je de reis richting Wadi Rum kunt vervolgen.
Hotels
De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Tel Aviv - hotel Center Chic
Haifa - hotel Bay Club
Tiberias - hotel Prima Galil
Jeruzalem - hotel Legacy
Mitzpe Ramon - hotel Ramon Inn
Wadi Rum - tentenkamp Sun City
Petra - hotel Edom
Amman - hotel Toledo
Indien een van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, wordt automatisch bij boeking een alternatieve accommodatie geboekt, waarbij ook de getoonde prijs tijdens het boekingsproces kan wijzigen. Je vindt de definitief geboekte hotels op de bevestiging.
Dagprogramma
Dag 1: Amsterdam - Tel Aviv
Bij aankomst in Tel Aviv zul je versteld staan van de bruisende atmosfeer. Geniet op één van de vele terrasjes aan het strand van een vers sapje, een kopje koffie of een verkoelende witte wijn. De overnachting is in hotel Center Chic (of een gelijkwaardig alternatief).
Dag 2: Tel Aviv en Jaffa
Tel Aviv bruist 24 uur. Wandel over de boulevard langs het langgerekte zandstrand en ga 's avonds heerlijk uit eten in een van de vele gezellige eettentjes of restaurants. Ook een bezoek aan het oude Jaffa is de moeite waard. Slenter over de vlooienmarkt en laat je verleiden door de vele "vintage" aanbiedingen.
Dag 3: Tel Aviv - Haifa ca. 95 km
Op het gemak langs de kust in noordelijk richting. Uiteraard een stop in Caesarea om de Romeinse oudheden, waaronder het aquaduct, te bewonderen. In de levendige havenstad Haifa is de Bahai tempel met fraaie tuinen een letterlijk hoogtepunt. Overnachting in Hotel Bay Club.
Dag 4: Haifa - Tiberias ca. 90 km
Eerst nog een stukje langs de kust om de oude kruisvaarders-stad Akko te bezoeken. Daarna landinwaarts naar Nazareth met natuurlijk een bezoek aan de Kerk van de Aankondiging. Eind van de middag kom je aan in Hotel Prima Galil in Tiberias.
Dag 5: Tiberias ca. 100 km
Een hele dag om de prachtige natuur en de vele plekken uit de bijbelse geschiedenis hier te bezoeken. Een boottochtje over het meer is een bijzondere ervaring. Maar ook een tocht verder noordwaarts over de prachtige Golan hoogte is een optie. 's Avonds staat er wellicht Petrusvis op het menu.
Dag 6: Tiberias -Jeruzalem ca. 175 km
Via Beth Shean, een goed bewaarde Romeinse opgraving, door de Jordaanvallei naar het zuiden, om uiteindelijk in Jeruzalem uit te komen. Overnachting in Hotel Legacy (of gelijkwaardig alternatief).
Dag 7: Jeruzalem, de Oude Stad
Een volle dag die je doorbrengt binnen de oude stadsmuren of in elk geval daar vlakbij. Een dag vol onvergetelijke indrukken.
Dag 8: Jeruzalem en Bethlehem ca. 70 km
Vandaag de nieuwe stad met o.a. de Knesseth en Yad Vashem, zeer indrukwekkend. Indien mogelijk kun je ook Bethlehem bezoeken met uiteraard de Geboortekerk als één van de hoogtepunten.
Dag 9: Jeruzalem - Dode Zee - Mitzpe Ramon ca. 210 km
Een korte rit brengt je naar de Dode Zee en naar de opgraving van Massada. Met de kabelbaan kun je hier naar boven. Natuurlijk even drijven in het zoute water, een onvergetelijke ervaring. Je vervolgt de reis verder de Negev woestijn in om uiteindelijk aan te komen bij Mitzpe Ramon. Eind van de middag, of morgenochtend vroeg, bezoek je natuurlijk de immense Ramon krater. Overnachting in Isrotel Ramon Inn.
Dag 10: Mitzpe Ramon - Eilat - Wadi Rum ca. 220 km
Je levert de auto in in Eilat en steekt de grens naar Jordanië over. Hier staat je Jordaanse huurauto klaar waarmee je naar Wadi Rum rijdt voor de overnachting in een tentenkamp. Geniet van een heerlijk diner onder een prachtige sterrenhemel.
Dag 11: Wadi Rum - Petra ca. 95 km
Vroeg op voor een geweldige zonsopkomst in de woestijn. Daarna kun je optioneel een 4x4 jeepsafari maken met de bedoeïenen. In de middag op het gemak verder naar Petra. Overnachting in Petra.
Dag 12: Petra - Amman ca. 240 km
's Morgens ontdek je het "wereldwonder" Petra. In de loop van de dag reis je door naar Amman. Overnachting in Amman.
Dag 13: Amman - Jerash - Amman ca. 150 km
Vanuit Amman "op en neer" naar Jerash, één van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Neem hier rustig de tijd om terug te gaan in de tijd.
Dag 14: Amman
Een laatste dag om de hoogtepunten van de hoofdstad Amman te bekijken, zoals het amfitheater en de King Abdullah moskee. Tevens zijn er talrijke winkels waar het goed shoppen is.
Dag 15: Terugvlucht vanaf Amman
Helaas is het al weer tijd om terug naar huis te vliegen.
Goed om te weten
Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Israël of Jordanië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling. Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.
De routesuggesties die wij voor je hebben uitgewerkt kunnen ook naar eigen inzicht worden aangepast, zowel in dagen als in de te bezoeken plaatsen. Boek je het volledige fly-drive arrangement bij Isropa (vluchten, huurauto en overnachtingen) dan ontvang je bij de reisbescheiden van ons een uitgebreid document met routesuggesties, reistips, aanrijroutes en een goede wegenkaart.
Inbegrepen
Inclusief
• Heenvlucht naar Tel Aviv, terugvlucht vanaf Amman

Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag

14 overnachtingen in middenklasse hotels o.b.v. logies/ontbijt
In Wadi Rum in tentenkamp o.b.v. halfpension

In Israël 9 dagen autohuur categorie C (ophalen luchthaven Tel Aviv en inleveren bij stadskantoor in Eilat)

In Jordanië 5 dagen autohuur categorie A (ophalen stadskantoor Aqaba en inleveren luchthaven Amman)

Transfer van Eilat naar de grens met Jordanië en transfer van de grens naar Aqaba

Ondersteuning van onze lokale agenten in Israël en Jordanië

Reisgids Israël en Jordanië
Exclusief
• Niet genoemde maaltijden

Uitgaven van persoonlijke aard

Fooien

Reis- en/of annuleringsverzekering

Bijdrage Calamiteitenfonds

Grensbelastingen

Reserveringskosten
• Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.