Kibboets country lodging fly-drive Noord-Dode Zee-Jeruzalem
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Overnachten in kibboets country lodgings
Ontdek het landelijke Israël
Inclusief huurauto
Volop hoogtepunten
Algemeen
Als je meer wilt zien van Israël naast de talloze bekende highlights en ook iets mee wilt krijgen van het leven buiten de grote steden en de bekende plaatsen, kun je kiezen voor een fly-drive met overnachtingen in kibboets hotels. Het woord “hotel” is overigens bij de meeste kibboetsiem niet de juiste omschrijving, eerder is vaak sprake van holiday villages of zogenaamde country lodgings (de wat eenvoudigere en dus goedkopere variant). Zo maak je in de meest authentieke vorm kennis met de persoonlijke service en gastvrijheid van Israël.
Als je verblijft in een kibboets, logeer je niet aan een levendige boulevard of in het centrum van de stad, maar vrijwel altijd in een prachtige natuurlijke omgeving. De kibboetsiem worden vaak door veel groen en landelijk natuurschoon omgeven. Omdat ze verspreid door het land liggen, met elk hun eigen karakter, lenen deze accommodaties zich bij uitstek om je eigen interessante fly-drive samen te stellen. Uiteraard zijn we je daarbij graag behulpzaam.

In samenwerking met de Kibbutz Hotel Chain stelden wij deze fly-drive samen. Je verblijft tijdens de reis in diverse landelijke kibboets country lodgings in de aangeven regio’s. Na boeking bepaalt de Kibbutz Hotel Chain in welke kibboets country lodging je verblijft, dit hoor je binnen 24 uur na reservering.

Tijdens deze fly-drive bezoek je de meest interessante bezienswaardigheden. Je reist via de westkust naar het Meer van Galilea. Dan via de Jordaan vallei naar de Dode Zee en Jeruzalem.
Hoogtepunten
• Caesarea
• Haifa
• Akko
• Nazareth
• Tiberias
• Golanhoogte
• Jordaanvallei
• Dode Zee
• Massada
• Jeruzalem
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Tel Aviv en v.v.
Autohuur
Bij 2-3 personen is de inbegrepen auto een Hyundai i20 of i25 (of vergelijkbaar), bij 4-5 personen een Mazda 3 (of vergelijkbaar). Je haalt de auto op bij aankomst op de luchthaven en levert hem weer in op de luchthaven voorafgaand aan de terugvlucht. Je dient ter plaatse eenmalig een bedrag van USD 39 te betalen voor het ophalen van de auto op de luchthaven. Je hebt een creditcard nodig met ruim voldoende saldo. Zonder deze creditcard is autohuur niet mogelijk.
Dagprogramma
Dag 1: Amsterdam - Tel Aviv - Galilea
Na aankomst in Tel Aviv neem je de huurauto in ontvangst en vertrek je in noordelijke richting, via Caesarea, Haifa en Akko naar het Meer van Galilea. Overnachting in een kibboets in de regio West Galilea.
Dag 2: Nazareth - Kana - Meer van Galilea
Vandaag een mooie tour naar historisch Nazareth. Uiteraard een bezoek brengen aan de kerk van de aankondiging en vergeet niet om de prachtig gerestaureerde souk te bezoeken. Daarna is er mogelijk nog voldoende tijd om de leuke plaatsen rondom het meer te bezoeken, een boottocht te maken of lekker af te koelen.
Dag 3: Capernaum en Tiberias
Vandaag een bezoek aan de overblijfselen van de nederzetting Capernaum, die stammen uit de 4e eeuw. In het nieuwe testament wordt deze plaats ook genoemd als woonplaats van Jezus. Daarna naar de grootste plaats langs het meer: Tiberias. Talrijke winkels en restaurants bieden volop vertier voor de middag en/of avond. Overnachting in de regio.
Dag 4: Beit Shean - Dode Zee - Massada
Via een historische route langs Beit Shean bereik je Massada. Een overweldigend uitzicht biedt deze plek als je met de kabelbaan naar de opgravingen gaat. Vanuit Massada bereik je in korte tijd de volgende kibboets, dichtbij de Dode Zee.
Dag 5: Dode Zee
Vandaag lekker relaxen in en aan de Dode Zee. Uiteraard mag een foto terwijl je drijft en een boek leest, niet ontbreken. Overnachting omgeving Dode Zee.
Dag 6: Oud Jeruzalem
Als je na het ontbijt vertrekt bereik je rond lunchtijd Jeruzalem. Vandaag volop tijd om oud-Jeruzalem te ontdekken. Overnachting omgeving Jeruzalem.
Dag 7: Bethlehem, Nieuw Jeruzalem
Uiteraard mag een bezoek aan Bethlehem, voor zowel religieuze als niet-religieuze reizigers, niet ontbreken. 's Middags is er dan nog tijd om het holocaust-museum: Yad Vashem te bezoeken. 's Avonds voldoende indrukken om te bespreken. Overnachting omgeving Jeruzalem.
Dag 8: Tel Aviv-Amsterdam
Helaas het einde van deze fly-drive of blijf je nog een paar extra nachten in Tel Aviv? In deze bruisende metropool is altijd wat te beleven, bovendien beschikt het over een heerlijk strand dus ideaal voor een ontspannen verblijf ter afsluiting.
Goed om te weten
Deze reis is uitsluitend boekbaar vanaf 2 personen.
Je verblijft in de genoemde regio’s of in de omgeving van de genoemde steden.
Wijzigingen in het programma voorbehouden.
Inbegrepen
Inclusief
• Retourvlucht Tel Aviv
Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
7 overnachtingen in een standaard kamer op basis van logies/ontbijt
7 dagen autohuur van de genoemde categorie
Diensten van onze lokale agent in Israël
Reisgids Israël
Exclusief
• Niet genoemde maaltijden
Uitgaven van persoonlijke aard
Fooien
Reis- en/of annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reserveringskosten
• Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen