Kibboets Experience
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Ontmoet de lokale bewoners
Route gaat door de Judea woestijn
Inclusief huurauto, categorie C
3 dagen Jeruzalem
Algemeen
Als je meer wilt zien van Israël naast de talloze bekende highlights en ook iets mee wilt krijgen van het leven buiten de grote steden en de bekende plaatsen, kun je kiezen voor een fly-drive met overnachtingen in kibboets hotels. Het woord “hotel” is overigens bij de meeste kibboetsiem niet de juiste omschrijving, eerder is vaak sprake van holiday villages of zogenaamde country lodgings. Zo maak je in de meest authentieke vorm kennis met de persoonlijke service en gastvrijheid van Israël.
Als je verblijft in een kibboets, logeer je niet aan een levendige boulevard of in het centrum van de stad, maar vrijwel altijd in een prachtige natuurlijke omgeving. De kibboetsiem worden vaak door veel groen en landelijk natuurschoon omgeven. Omdat ze verspreid door het land liggen, met elk hun eigen karakter, lenen deze accommodaties zich bij uitstek om je eigen interessante fly-drive samen te stellen. Uiteraard zijn we je daarbij graag behulpzaam.

We geven je hier alvast een paar leuke adresjes.
Wil je niet in het drukke Jeruzalem zelf overnachten, maar wel “om de hoek”, dan kun je kiezen voor een verblijf in kibboets Yad Hashmona. In een prachtige natuurlijke omgeving met mooi uitzicht en op maar 15 km van Jeruzalem. Ook Tel Aviv is maar 40 km verderop, dus “twee vliegen in één klap” als je wilt. Je slaapt hier in een houten chalet en geniet ’s ochtends van een bijzonder uitgebreid ontbjtbuffet.
Zo'n 30 km onder het meer van Tiberias ligt kibboets Ein Harod Ihud. Behalve de luxe kamers met tuin en jacuzzi, kun je hier ook logeren in een prima hotelkamer of een familiebungalow.
Wil je direkt aan het Meer van Tiberias verblijven, dan kun je kiezen uit een aantal erg leuke holiday villages met bungalowkamers, zoals Ein Gev, Ma’agan en Ginosar Village. Na een dagje toeren duik je hier heerlijk het meer in voor een verfrissende duik. Trouwens ook erg leuk voor een langer verblijf, ook met kinderen.
Vlakbij de Dode Zee verblijf je in kibboets Kalia en met name in Ein Gedi als het ware in een oase in het dorre en droge landschap rondom dit laagste punt op aarde.
En over oases gesproken: helemaal in het zuiden “ontsnap” je aan de drukke badplaats Eilat met een verblijf in een bungalowkamer in kibboets Eilot. Randje Negev woestijn en maar 3 kilometer van het strand van de Rode Zee.

Tijdens deze 8-daagse kibboets fly-drive reist u via Shefayim (ten noorden van Tel Aviv), het meer van Tiberias en de Dode Zee naar Jeruzalem.
Hoogtepunten
• Tel Aviv - Jaffa
• Caesarea
• Haifa
• Akko
• Meer van Tiberias
• Nazareth
• Jordaanvallei
• Dode Zee
• Woestijn van Judea
• Jeruzalem
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Tel Aviv en v.v.
Autohuur
Verderop in het boekingsproces kun je kiezen voor een grotere auto of voor meerdere auto's indien je met een grotere groep reist.
Dagprogramma
Dag 1: Vlucht naar Tel Aviv, door naar Shefayim ca. 25 km
Na aankomst op de luchthaven haal je de huurauto op en rijd naar het eerste overnachtingsadres, iets ten noorden van Tel Aviv.
Dag 2: Shefayim - Ein Harod ca. 195 km
Via de kustweg naar Caesarea en de havenplaats Haifa. Vervolgens bereik je Nazareth waar een bezoek aan de kerk van de aankondiging zeker de moeite waard is. Daarna door naar de prachtig gelegen kibboets Ein Harod.
Dag 3: Tiberias ca. 150 km
Vandaag een mooie rondrit rond het Meer van Galilea. Je bezoekt o.a. Capernaum en Tabgha. Overnachting in Ein Harod.
Dag 4: Ein Harod - Dode Zee ca. 140 km
Via de prachtige opgravingen van Beth Shean en de Jordaanvallei kom je in Kalia. Maak een tocht door de woestijn per 4-wheeldrive of te paard. Overnachting in kibboets Kalia.
Dag 5: Massada - Dode Zee ca. 100 km
Na een bezoek aan Qumran, de vindplaats van de vermaarde Dode Zee rollen, naar Massada, de rotsvesting op de berg met een prachtig uitzicht. Natuurlijk ga je ook even drijven in de Dode Zee. Overnachting in Kalia.
Dag 6 en 7: Jeruzalem ca. 80 km
De eerste dag van je verblijf in Jeruzalem een bezoek aan het nieuwe Jeruzalem. Zie de Knesseth en de Menora en bezoek het museum Yad Vashem ter nagedachtenis aan de Holocaust. De volgende dag loop je rond in de Oude Stad en zie je alle bijbelse hoogtepunten. Overnachtingen in het comfortabele kibboets hotel Ramat Rachel.
Dag 8: naar Tel Aviv, terugvlucht
Je rijdt naar de luchthaven (ca. 35 km) en vliegt terug naar huis.
Goed om te weten
Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Israël op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling. Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.
De routesuggesties die wij voor je hebben uitgewerkt kunnen ook naar eigen inzicht worden aangepast, zowel in dagen als in de te bezoeken plaatsen. Boek je het volledige fly-drive arrangement bij Isropa (vluchten, huurauto en overnachtingen) dan ontvang je bij de reisbescheiden van ons een uitgebreid document met routesuggesties, reistips, aanrijroutes en een goede wegenkaart.
Inbegrepen
Inclusief
• Retourvlucht Tel Aviv
Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
7 overnachtingen in een standaard kamer op basis van logies/ontbijt
7 dagen autohuur categorie C
Diensten van onze lokale agent in Israël
Reisgids Israël
Exclusief
• Niet genoemde maaltijden
Uitgaven van persoonlijke aard
Fooien
Reis- en/of annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reserveringskosten
• Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.