King David
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Keuze uit 3*, 4* en 5* hotels
Nederlandstalige reisleiding
Gegarandeerd vertrek
Inclusief Bethlehem
Algemeen
Israël is het land van woestijn en besneeuwde bergtoppen. Van het diepste punt op aarde, de Dode Zee, en de groene Golan hoogvlakte. Maar Israël is toch vooral hét land van de talloze religieuze heiligdommen: van het jodendom, het christendom en de islam. Bijbelse plaatsen en wereldberoemde musea, straatjes met oude ambachten en moderne badplaatsen aan de azuurblauwe Middellandse Zee of de Rode Zee; Israël heeft het allemaal. Reis met ons mee door dit fascinerende land en laat je 8 dagen lang door je Nederlandstalige gids/reisleider rondleiden langs Bijbelse plaatsen, maar ook langs de Dode Zee en Tel Aviv. Natuurlijk heb je ruim de tijd in Jeruzalem, maar je gaat ook naar het Noorden en vaart over het prachtige Meer van Galilea.
Nog nooit in Israël geweest? Dan is dit je eerste kennismaking bij uitstek.
Bij Isropa trouwens (bijna) geen minimum vereist aantal deelnemers. Bij 2 personen voeren we deze rondreis al uit op de gepubliceerde vertrekdata. Bovendien heb je de keuze tussen een verblijf in 3*, 4* of 5* accommodaties.

We nemen je even in vogelvlucht mee langs de “highlights”. Hoogtepunt is natuurlijk de stad Jeruzalem, verdeeld in de Oude en de Nieuwe Stad. Je raakt onder de indruk bij de Klaagmuur, je bezoekt o.a. (als mogelijk) het Tempelplein met de Rotskoepel en de El Aksa moskee en je loopt in de voetsporen van Jezus over de Via Dolorosa. Natuurlijk mag een bezoek aan Yad Vashem, het Holocaust museum, niet ontbreken. Tijd om even heel erg stil te worden.
Rond het Meer van Galilea kom je veel Bijbelverhalen tegen uit de tijd dat Jezus hier met zijn discipelen (vissers op het meer) rond liep. Ook Nazareth en de Golan hoogte staan op het “menu”.
Langs de Middellandse Zee zie je de kruisvaardersstad Akko, het Bahai-heiligdom in Haifa en de oude Romeinse hoofdstad Caesarea. Je komt terug in het heden in het bruisende Tel Aviv.
Een reis naar Israël is tenslotte niet compleet zonder in de Dode Zee gedreven te hebben.
Hoogtepunten
• Tel Aviv en Jaffa
• Caesarea
• Meer van Tiberias
• Jordaanvallei
• Massada
• Beit Shean
• Nazareth
• Jeruzalem
• Bethlehem
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Tel Aviv en v.v.
Hotels
Tel Aviv:
3* - Sea.net of Gilgal
4* - Metropolitan of Grand Beach
5* - Crowne Plaza of Dan Panorama
Jeruzalem:
3* - Jerusalem Gold of Rimonim Shalom
4* - Grand Court of Leonardo
5* - Crowne Plaza Deluxe of Dan Panorama
Galilea:
3* - Kibbutz Kfar Giladi
4* - Kibbutz Kfar Giladi
5* - Kibbutz Kfar Giladi Deluxe
Dagprogramma
Dag 1 zondag: Vlucht naar Tel Aviv
Je vliegt naar Tel Aviv. Daarna transfer naar het hotel in Tel Aviv ( ca. 15 km ) voor de eerste overnachting.
Dag 2 maandag : Tel Aviv-Beersheva-Massada-Jeruzalem ( ca. 300 km )
We rijden naar het zuiden richting Beersheva, de hoofdstad van de Negev woestijn. Via Arad naar Massada bij de Dode Zee. Je gaat per kabelbaan naar de citadel waar ooit een groep Zeloten zich verschanste om uit handen van de Romeinse bezetter te blijven tijdens de grote Joodse opstand in 70 nChr. Het uitzicht is fantastisch en je maakt een wandeling langs de vele opgravingen van de paleizen, synagoge en badhuizen. Natuurlijk krijg je de gelegenheid om te drijven in de Dode Zee. Aan het einde van de dag door naar Jeruzalem voor de overnachting.
Dag 3 dinsdag: Jeruzalem nieuwe stad ( ca. 25 km )
Vandaag na het ontbijt eerst naar de berg Scopus voor een prachtig uitzicht over Jeruzalem . Je ziet het Hof van Getsemane en bezoekt de Zionsberg met het graf van Koning David en de zaal van het Laatste Avondmaal. In het nieuwe Jeruzalem bezoeken we het Israël museum met de Dode Zee rollen die in 1950 door een herdersjongen zijn gevonden. We rijden langs de Knesseth ( het parlementsgebouw ) en de beroemde Menorah, de 7-armige kandelaar . Uiteraard is er tijd voor Yad Vashem, het Holocaust museum. Tenslotte zie je nog een miniatuur van Jeruzalem tijdens het bezoek aan de tweede Tempel. Overnachting in Jeruzalem.
Dag 4 woensdag: Jeruzalem oude stad en Bethlehem ( ca. 50 km )
In de oude stad bezoek je de Klaagmuur, indien mogelijk het Tempelplein met de Rotskoepel en de El Aksa moskee (je kunt hier niet naar binnen !) en daarna via de Via Dolorosa naar de Heilige Grafkerk. Door de kleurrijke Arabische souk naar het Cardo ( de oude marktstraat ) en de oude Joodse wijk. Indien de situatie het toelaat naar Bethlehem met de Geboortekerk en de Herdersvelden. Overnachting in Jeruzalem.
Dag 5 donderdag: Tiberias-meer van Galilea-Noord Israel ( ca. 280 km )
Na het ontbijt verlaten we Jeruzalem en rijden via de Jordaan vallei naar het Noorden. We bezoeken de Romeinse opgravingen in Beth Shean , Tiberias en Capernaum. Ook zie je de Berg van de Zaligspreking en Tabgha. Het meer van Galilea is de zoetwatervoorziening voor heel Israël en meet 21 x 9 km. In de namiddag door naar de kibboets Kfar Giladi in Noord Galilea voor de overnachting.
Dag 6 vrijdag: Golan hoogvlakte-Sefad-Nazareth ( ca. 200 km )
Je brengt een bezoek aan een aantal Druzendorpen op de Golan en ziet Banyas, een van de bronnen van de rivier de Jordaan. In Sefad, de stad van de Joodse mystiek de Kabalah, bezoeken we een van de oude synagogen en de schilderachtige kunstenaarswijk. In Nazareth , woonplaats van Maria, Jozef en Jezus, bezoek je de kerk van de Aankondiging en de timmerwerkplaats van Jozef. Misschien is er nog even tijd om ontspannen door de lokale souk te slenteren. Overnachting in de kibboets.
Dag 7 zaterdag: Akko-Haifa-Caesarea-Tel Aviv ( ca. 280 km )
Dwars door Galilea naar Akko, de kruisvaardersstad. We maken een leuke wandeling door de stad, de Caravanserai en de haven. Dan door naar Haifa, waar we de tuinen van de Bahai-sekte bezoeken. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. We rijden langs de kust naar Caesarea , eens de Romeinse hoofdstad van Judea. In Tel Aviv maken we een korte rondrit door de stad en zien we het oude Jaffa. Overnachting in Tel Aviv.
Dag 8 zondag: Terugvlucht vanaf Tel Aviv
Transfer naar de luchthaven ( ca. 20 km ) en terugvlucht.
Goed om te weten
Je reist in een Nederlands / Vlaams gezelschap. Overnachting in genoemde hotels of gelijkwaardig. Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud en gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse met beperkte beschikbaarheid. Bij boeking kunnen vertrektoeslagen gelden.

Gegarandeerd vertrek
Minimum deelname 2 personen
Inbegrepen
Inclusief
• Retourvlucht Tel Aviv
• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
• Transfers bij aankomst en vertrek
• Airconditioned minibus/bus tijdens de rondreis
• 7 nachten verblijf in genoemde hotels in de gekozen categorie o.b.v. logies/ontbijt
• Een Nederlandstalige gids/reisleiding (dag 2 t/m 7)
• Entreegelden van de genoemde excursies
• Diensten van onze lokale agent in Israël
• Reisgids Israël
Exclusief
• Lunches
• Diners 6x, tegen een toeslag vooraf bij te boeken; niet op de aankomstdag
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Fooien voor gids, chauffeur en bedienend personeel
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Reserveringskosten
• Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.