King David & Petra
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Combinatie Israël en Jordanië
Nederlandstalige reisleiding
Minimum deelname slechts 2 personen
Inclusief een reisgids Israël en Jordanië
Algemeen
Israël is het land van woestijn en besneeuwde bergtoppen. Van het diepste punt op aarde, de Dode Zee, en de groene Golan hoogvlakte. Maar Israël is toch vooral hét land van de religieuze heiligdommen: van het jodendom, het christendom en de islam. Bijbelse plaatsen en wereldberoemde musea, straatjes met oude ambachten en moderne badplaatsen aan de azuurblauwe Middellandse Zee of de Rode Zee; Israël heeft het allemaal. Reis met ons mee door dit fascinerende land en laat je door de Nederlandstalige gids/reisleider rondleiden langs Bijbelse plaatsen, maar ook langs de Dode Zee en Tel Aviv. Natuurlijk heb je ruim de tijd in Jeruzalem, maar je gaat ook naar het Noorden en vaart over het prachtige Meer van Galilea.
En reis daarna door naar het indrukwekkende buurland Jordanië voor een bezoek aan onder andere de rode woestijn: Wadi Rum en de indrukwekkende, rode stad Petra. Een onvergetelijke, complete reis!
Hoogtepunten
• Tel Aviv en Jaffa
• Caesarea en Haifa
• Meer van Tiberias
• Jeruzalem
• Bethlehem
• Petra
• Wadi Rum
• Mount Nebo en Madaba
• Amman
Vluchtinformatie
Je vliegt heen naar Tel Aviv, terug vanaf Amman.
Dagprogramma
Dag 1 zondag: Vlucht naar Tel Aviv
Je vliegt naar Tel Aviv. Daarna transfer naar het hotel in Tel Aviv ( ca. 15 km ) voor de eerste overnachting.
Dag 2 maandag: Tel Aviv-Beersheva-Massada-Jeruzalem ( ca. 300 km )
We rijden naar het zuiden richting Beersheva, de hoofdstad van de Negev woestijn. Via Arad naar Massada bij de Dode Zee. U gaat per kabelbaan naar de citadel waar ooit een groep Zeloten zich verschanste om uit handen van de Romeinse bezetter te blijven tijdens de grote Joodse opstand in 70 nChr. Het uitzicht is fantastisch en je maakt een wandeling langs de vele opgravingen van de voormalige paleizen, synagoge en badhuizen. Natuurlijk krijg je de gelegenheid om te drijven in de Dode Zee. Aan het einde van de dag door naar Jeruzalem voor de overnachting.
Dag 3 dinsdag: Jeruzalem nieuwe stad ( ca. 25 km )
Vandaag na het ontbijt eerst naar de berg Scopus voor een prachtig uitzicht over Jeruzalem . Je ziet het Hof van Getsemane en bezoekt de Zionsberg met het graf van Koning David en de zaal van het Laatste Avondmaal. In het nieuwe Jeruzalem bezoeken we het Israëlisch museum met de Dode Zee rollen die in 1950 door een herdersjongen zijn gevonden. We rijden langs de Knesseth (het parlementsgebouw) en de beroemde Menorah, de 7-armige kandelaar. Uiteraard is er tijd voor Yad Vashem, het Holocaust museum. Tenslotte bezoeken we miniatuur Jeruzalem tijdens een bezoek aan de tweede Tempel. Overnachting in Jeruzalem.
Dag 4 woensdag: Jeruzalem oude stad en Bethlehem ( ca. 50 km )
In de oude stad bezoeken we de Klaagmuur en het Tempelplein met de Rotskoepel en de El Aksa moskee (we kunnen hier niet naar binnen !) en daarna via de Via Dolorosa naar de Heilig Grafkerk. Door de kleurrijke Arabische souk naar het Cardo (de oude marktstraat ) en de oude Joodse wijk. Indien de situatie het toelaat naar Bethlehem met de Geboortekerk en de Herdersvelden. Overnachting in Jeruzalem.
Dag 5 donderdag: Tiberias-meer van Galilea-Noord Israël ( ca. 280 km )
Na het ontbijt verlaten we Jeruzalem en rijden we via de Jordaan vallei naar het Noorden. We bezoeken de Romeinse opgravingen in Beth Shean, Tiberias en Capernaum. Ook zie je de Berg van de Zaligspreking en Tabgha. Het meer van Galilea is de zoetwatervoorziening voor heel Israël en meet 21 x 9 km. In de namiddag door naar de kibboets Kfar Giladi in Noord Galilea voor de overnachting.
Dag 6 vrijdag: Golan hoogvlakte-Sefad-Nazareth ( ca. 200 km )
We bezoeken een aantal Druzendorpen op de Golan hoogvlakte en zien Banyas, één van de bronnen van de rivier de Jordaan. In Sefad, de stad van de Joodse mystiek de Kabalah, bezoeken we één van de oude synagogen en de schilderachtige kunstenaarswijk. In Nazareth, woonplaats van Maria, Jozef en Jezus, bezoeken we de kerk van de Aankondiging en de timmerwerkplaats van Jozef. Misschien is er nog even tijd om ontspannen door de lokale souk te slenteren en leuke souvenirs te scoren. Overnachting in de kibboets.
Dag 7 zaterdag: Akko-Haifa-Caesarea-Tel Aviv ( ca. 280 km )
Dwars door Galilea naar Akko, de kruisvaardersstad. We maken een leuke wandeling door de stad, de Caravanserai en de haven. Dan door naar Haifa, waar we de tuinen van de Bahai-sekte bezoeken. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. We rijden langs de kust naar Caesarea, eens de Romeinse hoofdstad van Judea. In Tel Aviv maken we een korte rondrit door de stad en zien we het oude Jaffa. Overnachting in Tel Aviv.
Dag 8 zondag: Tel Aviv-Eilat-Aqaba
Je vliegt van Tel Aviv naar Eilat. Aansluitend volgt de transfer naar Aqaba, via de grensovergang bij Arava. Overnachting in Aqaba aan de Rode Zee.
Dag 9 maandag: Aqaba-Wadi Rum-Petra ca. 165 km
Na het ontbijt gaan we op pad naar de woestijn van Wadi Rum, de meest spectaculaire van heel Jordanië. Je kunt hier een jeepsafari met een 4x4 jeep maken onder leiding van de Bedoeïenen waarbij je door het rulle zand van de rode woestijn rijdt en ook overblijfselen ziet van de oude beschaving. Na een indrukwekkende dag kom je aan in Petra. Morgen al weer een dag vol "pracht en praal". Overnachting in Petra.
Dag 10 dinsdag: Petra
Een hele dag voor de roze-rode stad, duizenden jaren oud en in de 19e eeuw herontdekt. Na het ontbijt wandel je door de Siq (een smalle kloof) naar de overweldigende Schatkamer Al Khazneh. Het is de start van alweer een indrukwekkende dag: wandelend van het ene hoogtepunt naar het andere. Overnachting in Petra
Dag 11 woensdag: Petra-Madaba-Mount Nebo-Amman ca. 300 km
De beroemde King’s Highway voert ons naar het noorden. Eerst een bezoek aan de burcht van Kerak, een imposante herinnering aan de Kruisvaarders. Kerak ligt in een prachtige wadi. Je treedt in de voetsporen van Mozes als je op Mount Nebo uitkijkt over Israël. In Madaba zie je veel mozaïeken, waaronder de beroemde landkaart van het Heilige Land in de kerk van St. George.Tegen de avond kom je aan in de hoofdstad Amman. Hier overnachten we.
Dag 12 donderdag:Terugvlucht vanaf Amman
De reis is helaas al weer ten einde. Vanaf Amman vliegen we terug naar Nederland.
Goed om te weten
Je reist in een Nederlands / Vlaams gezelschap. Overnachting in genoemde hotels of gelijkwaardig. De gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud en gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse. Bij boeking kunnen vertrektoeslagen gelden.
Minimum deelname 2 personen.
Inbegrepen
Inclusief
• Heenvlucht naar Tel Aviv, terugvlucht vanaf Amman
• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
• Transfers bij aankomst en vertrek
• Entreegelden tijdens het Israël deel van de rondreis
• Airconditioned minibus/bus tijdens de rondreis
• 11 nachten verblijf in middenklasse hotels o.b.v. logies/ontbijt
• Nederlandstalige gids/reisleiding (dag 2 t/m 11)
• Diensten van onze lokale agenten in Israël en Jordanië
• Reisgidsen over Israël en Jordanië
Exclusief
• Grensbelasting en eventuele visumkosten
• Entreegelden Jordanië (ca. US$ 100 p.p. ter plaatse te voldoen)
• Lunches
• Diners 10x, tegen een toeslag vooraf bij te boeken; geen diner op de aankomstdag
• De optionele jeepsafari in Wadi Rum. Je kunt tijdens de reis besluiten of je wilt deelnemen. Kosten ca. US$ 60 per jeep, ter plaatse te voldoen.
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Fooien voor gids, chauffeur en bedienend personeel
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Reserveringskosten
• Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.