Fly-drive Klassiek Griekenland vanaf Athene
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Oude Mythes
Bergdorpjes
Prachtige natuur
Tijden van weleer komen tot leven
Cultuur snuiven
Algemeen
Deze fly-drive neemt je mee naar de tijden van weleer van de Griekse oudheid. Prachtige routes door een groen en bergachtig landschap, met pittoreske dorpjes en indrukwekkende archeologische bezienswaardigheden. Je ziet met eigen ogen dat Griekenland de bakermat van onze beschaving is geweest en je zult verbaasd zijn dat de oude Grieken hun tijd ver vooruit waren. Grote beschavingen gingen je voor op je route door de Peloponnesos en het vasteland van Griekenland.
Hoogtepunten
• Olympia
• Delphi
• Athene
• Mycene & Epidaurus
• Mistra
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Athene en retour.
Huurauto
Tijdens deze fly-drive heb je vanaf dag 1 t/m dag 8 een huurauto tot je beschikking . Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
Minimum deelname
Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2.
Hotels
De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Athene – Hotel Katerina 3* of Oscar 3* of gelijkwaardig
Delphi – Hotel Fedriades 3* of Parnassos 3* of gelijkwaardig
Olympia – Hotel Neda 3* of Pelops 2* of gelijkwaardig
Kalamata – Hotel Ostria 3* of Rex 3* of gelijkwaardig
Sparta – Hotel Maniatis 3* of Menelaion * of gelijkwaardig
Tolo – Hotel Flisvos 3* of Flisvos Royal 3* of gelijkwaardig
Mochten bovenstaande hotels op je vertrekdatum niet beschikbaar zijn dan zal een gelijkwaardig alternatief hotel worden aangeboden. Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op de Peloponnesos en Athene uit ons assortiment.
Verzorging
De verzorging tijdens deze fly-drive is op basis van logies/ontbijt.
Dagprogramma
Dag 1: Vlucht naar Athene
Na aankomst op de luchthaven van Athene, neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar hotel Katerina of gelijkwaardig in Athene waar je 1 nacht verblijft op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 40 km.
Dag 2: Athene – Delphi
Na het ontbijt gaan we richting Delphi en dompel jezelf onder in de mythen en monumenten van het klassieke Griekenland. Bekijk voor dat je in Delphi aankomt het mooie bergdorpje Arachova, dat tegen de hellingen van de berg Parnassos is gebouwd. Je vind hier nog heerlijke traditionele tavernes. Delphi was ooit het grootste religieuze en geestelijke centrum van het oude Griekenland, waar officiële delegaties, de wijze voorspellingen kwamen raadplegen van de priesteres van de god, over belangrijke staatszaken. Het Orakel van Delphi. Je kunt hier nog het Theater, de tempel van Apollo en het heiligdom van Athina bezoeken. Overnachting in Delphi op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 185 km.
Dag 3: Delphi - Olympia
Vandaag staat Olympia op het programma. Olympia, de bakermat van de Olympische geschiedenis. Elke vier jaar wordt hier nog steeds de Olympische vlam ontstoken. Je kunt hier de Dorische tempel van Hera bezoeken, de ruïnes van het oude Gymnasium en het trainingsveld voor de atleten. Het stadion is de plek waar de spelen destijds hebben plaatsgevonden. De Agora, het centrale plein met aan een kant een zuilengalerij. De heilige weg met bestrating uit de Romeinse periode voert naar de tempel van Apollo. Overnachting in Olympia op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 215 km.
Dag 4: Olympia – Kalamata
Na het ontbijt ga je richting Kalamata, de hoofdstad van de Peloponnesos. Onderweg kun je nog een stop maken bij Messini, ook wel ancient Ithomi genoemd. Ancient Messini is misschien wel een van de best bewaarde geheimen, er zijn twee amfitheaters, een stadion en de tempel. Je kunt ook een koffiestop inlassen in het dorpje Mavromati en vanaf het terras van taverne Ithomi heb je een mooi uitzicht op de opgravingen. In Kalamata kun je het archeologische museum van Messenla bezoeken dat in het oude stadsdeel van Kalamata staat. Een sfeervolle wijk, met geplaveide straatjes, traditionele cafés en ouzeri’s (hier kun je de bekende mezedes eten met een glaasje ouzo). In het museum krijg je een goede indruk van de geschiedenis en de cultuur van weleer. Er worden opgravingen getoond uit het Bronzen tijdperk tot het Byzantijnse. Overnachting in Kalamata op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 115 km.
Dag 5: Kalamata - Sparta
Vandaag rijd je richting Sparta door het mooie landschap van de Peloponnesos. Sparta of Sparti, zoals de Grieken zeggen, had een speciale betekenis in de Griekse geschiedenis. In de oudheid was het leven in Sparta nogal militaristisch, waar strenge wetten en regels hoog in het vaandel stonden. Jongens werden destijds al getraind om goed militair te worden, maar ook de meisjes werden speciaal opgevoed, ze leerden lezen, schrijven, muziek spelen en dansen en waren present op allerlei festiviteiten. De Spartanen hielden niet van luxe en hadden een grote vaderlandsliefde. Dit schrijvend, realiseer ik me dat hier de uitdrukking ‘een Spartaanse opvoeding genoten’ vandaan moet komen. Vanuit Sparta kun je Mystras bezoeken, een spookstadje dat tegen de hellingen is gebouwd. Smalle straatjes, bergpaadjes, kloosters, kerken en ruïnes vormen een indrukwekkend openluchtmuseum. Er is nog een Byzantijns museum met prachtige iconen. Overnachting op basis van logies/ontbijt in Sparta. Afstand; ca. 160 km.
Dag 6 & 7: Sparta – Tolo
Vandaag gaat de route richting Tolo, onderweg kun je een stop maken bij het historische Mycene, dat in de oudheid een belangrijke rol speelde in de Myceense cultuur. In Tyrens, ooit een Myceens bolwerk zie je nog de oude stadsmuren. De komende 2 nachten overnacht je op basis van logies/ontbijt in Tolo. Afstand: ca. 135 km.
De volgende dag heb je gelegenheid om vanuit Tolo de stad Nafplion te bezoeken, Nafplion is de oude hoofdstad van Griekenland en tegenwoordig een van de mooiste steden. In de buurt van de haven ligt het fort-eiland Bourzi met een Venetiaans fort, maar loop vooral naar het oude centrum, met kleurrijke straatjes en veel terrasjes. De volgende stop kan Epidaurus zijn, met het best bewaarde amfitheater van Griekenland. Misschien is er nog tijd voor een duik op het strand van Tolo. Overnachting in Tolo op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 70 km.
Dag 8: Tolo – Athene – terugvlucht naar Nederland
Na het ontbijt is er een einde gekomen aan deze fly-drive Klassiek Griekenland. Je rijdt vandaag terug naar het vliegveld van Athene voor je terugvlucht naar Nederland. Eerst de huurauto inleveren bij Sunny Cars en daarna inchecken. Afstand: ca. 175 km.
Je kunt deze reis ook verlengen met ieder hotel in de Peloponnesos of Athene uit het Isropa programma.
Inbegrepen
Inclusief
• Retourvlucht Athene
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
• 7 overnachtingen zoals in programma aangegeven op basis van logies/ontbijt
• Assistentie van onze lokale agent
Exclusief
Vanaf 01-01-2018 betaal je in Griekenland toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. Voor een appartement/villa/bungalow betaal je € 0,50 per appartement per nacht. Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 0,50 per kamer per nacht, voor een 3* hotel € 1,50 per kamer per nacht. Een 4* hotel kost € 3,00 per kamer per nacht en voor een 5* hotel € 4,00 per kamer per nacht.

• Uitgaven van persoonlijke aard
• Entree geld is niet inbegrepen
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reserveringskosten
• Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord
De vele gezichten van Griekenland maken het voor mij een vakantieland met ongekende mogelijkheden. Als de bakermat van de geschiedenis kun je in Griekenland natuurlijk genieten van de herinneringen aan weleer en wegdromen bij alle mythes die je zult ontdekken tijdens een cultuurtrip door dit veelzijdige land.

Ik was zo verrast tijdens mijn eerste bezoek aan Knossos, de Minoïsche paleisstad waar al zo’n 6000 jaar voor Chr. mensen woonden en waar koning Minos een indrukwekkend paleis bouwde. Hier kun je nog steeds zien hoe zo’n paleizencomplex er toen heeft uitgezien, maar vooral ook hoeveel technisch vernuft men in die tijd al had. De koninklijke vertrekken waren al voorzien van stromend water en de vele opgravingen die je in het archeologisch museum in Heraklion kunt bewonderen leerden mij dat het Griekenland van toen zijn tijd ver vooruit was.

Als natuurliefhebber kijk je je ogen uit wat Griekenland allemaal te bieden heeft, de bergachtige regio Epirus met een groot aantal beschermde natuurparken nodigen uit voor indrukwekkende wandelingen en het grootste schiereiland de Peloponnesos met hoge bergen en schilderachtige dorpjes smaakt naar nog meer ontdekkingen. De Griekse kustlijn is maar liefst 15.000 km, de helft wordt door het oneindige aantal eilanden ingenomen. Aan de prachtige stranden en azuurblauwe baaitjes hebben veel strandliefhebbers hun hart verloren, iedereen heeft wel zo zijn favoriete strandje. Voor mij is dat Simos Beach op het eilandje Elafonisos in het zuidoosten van de Peloponnesos. Prachtige witte zandstranden, omgeven door zandduinen en azuurblauw water. Ik vraag me elke keer af of ik op een tropisch eiland ben of slechts op een paar uurtjes vliegen in Griekenland.

Ik heb nog niets gezegd over de Griekse keuken, iets wat ik zeker niet mag vergeten, want ik ben een fan. De Griekse keuken is een Mediterrane keuken, die verwant is met de keuken van Turkije en het Midden Oosten. Bestel eens mezedes, kleine gerechtjes die je deelt met je gezelschap, vergezeld met vers brood en een heerlijke fles wijn, heerlijk! De Griekse keuken maakt gebruik van verse ingrediënten en oude tradities, vaak familierecepten die van moeder op dochter overgaan.

De vele eilanden en het vasteland hebben ieder hun eigen sfeer wat de ongekende mogelijkheden van Griekenland onderschrijft, toch hebben ze ook iets gemeen en dat is de bijzonder gastvrije bevolking. De Grieken noemen het zelf ‘filoxenia’ (liefde voor de vreemdeling). De Grieken beheersen als geen ander de gave om echt contact te maken met gasten, taal is nooit een barrière, handen en een glimlach doen wonderen.

In het aanbod van Isropa nemen we je mee naar het bekende en onbekende Griekenland. Hebben we diverse mooie fly-drives samengesteld langs mooie routes en bijzondere bezienswaardigheden. Tijdens het ‘eilandhoppen’ leer je de verschillende sferen van de eilanden kennen en lijkt je vakantie langer te duren door de vele indrukken, heerlijk toch!

Annelies van Turenhout
Senior Productmanager
Verrassend anders
Wil je Griekenland echt leren kennen, kies dan voor een ‘couleur locale’ accommodatie. Op de meeste Griekse bestemmingen selecteerden we deze kleinschalige accommodaties, veelal landelijk gelegen en geheel passend in lokale omgeving. Hier voel je de échte Griekse sfeer en kom je dichtbij het leven van alledag in Griekenland. In de meeste gevallen is een huurauto inclusief tijdens je verblijf, zodat je ook gemakkelijk de omgeving kunt verkennen en bijzondere plekjes kunt ontdekken.
Eilandhoppen
Door de vele eilanden binnen Griekenland, is eilandhoppen een ideale manier om meerdere eilanden tijdens één vakantie te combineren. Zo proef je verschillende sferen tijdens je vakantie en lijkt het wel of je vakantie langer duurt.
Zo kun je eilandhoppen in de Dodekanesos een eilandgroep in het oosten van Griekenland. ‘Dodeca’ betekent in het Grieks twaalf en deze eilandgroep bestaat dan ook uit twaalf eilanden, waarvan Rhodos de hoofdstad is. Maar ook de Cycladen lenen zich uitstekend voor het eilandhoppen, hier krijg je het ‘Griekenland van de ansichtkaart’ te zien, witte huisjes, blauwe koepel kerkjes en authentieke restaurantjes waar inktvis aan de waslijn hangt.
De Ionische eilanden in het westen van Griekenland waar de Italiaanse sferen nog voelbaar zijn en waar de groene natuur mooi afsteekt bij de azuurblauwe zee nodigen ook uit voor dit bijzondere concept.
Wij regelen alle boottransfers, hotels en zorgen dat je vanuit de haven naar je hotel gebracht wordt. Jij kunt heerlijk genieten van alle indrukken en mocht je een door Isropa samengestelde combinatie willen aanpassen, laat het ons dan weten want maatwerk is onze specialiteit.