De mogelijkheden voor een vakantie in 2020

Sinds de uitbraak van het coronavirus is op vakantie gaan niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen. Nu het virus meer en meer onder controle is, is de mogelijkheid om te reizen ook weer toegenomen. Helaas geldt voor reizen naar landen buiten Europa code oranje, wat inhoud dat het op dit moment nog niet mogelijk is om bij ons een reis naar Israël, Jordanië, Oman en Marokko te boeken en het ook nog niet bekend is wanneer dit wel weer kan. Daarnaast zijn wij afhankelijk van de maatregelen op de bestemming zelf, deze kunnen afwijken van de regels die hier in Nederland zijn opgesteld t.a.v. reizen. Wij hebben de huidige situatie en mogelijkheden daarom voor je op een rijtje gezet. Op deze pagina zie je in één oogopslag of de vakantiebestemming waar je graag naar toe wilt reizen alweer reizigers toestaat. Daarnaast worden per bestemming de maatregelen met betrekking tot openbare gelegenheden, activiteiten en bezienswaardigheden toegelicht.

Algemeen

Je dient er rekening mee te houden dat als gevolg van de maatregelen rondom het Corona virus het voor kan komen dat een aantal faciliteiten in een accommodatie beperkt of in aangepaste vorm beschikbaar is. Ook kunnen bepaalde faciliteiten gesloten zijn. Dat laatste kan met name gelden voor bepaalde indoor faciliteiten zoals een gym/fitness, een healthclub of een binnenzwembad. Helaas liggen deze maatregelen buiten onze invloedssfeer.

Repatriëringsgarantie
Mocht tijdens je vakantie het reisadvies van je vakantiebestemming wijzigen naar oranje dan zorgen wij er uiteraard voor dat je weer veilig thuiskomt. Als je een pakketreis hebt geboekt kun je met onze repatriëringsgarantie zonder extra kosten weer veilig naar huis.

Griekenland

De huidige situatie in Griekenland
Vanaf 1 juli zijn Nederlandse toeristen weer welkom in Griekenland. Alle luchthavens zijn vanaf dat moment weer geopend en ook alle hotels hebben hun deuren weer geopend. Om inwoners en toeristen het hele seizoen te beschermen tegen het coronavirus heeft de Griekse regering een plan opgesteld waarbij een screening via het PLF-formulier een belangrijk onderdeel is. Alle reizigers zijn verplicht om ten minste 48 uur voor aankomst in Griekenland dit Passenger Locator formulier in te vullen.

Vanaf 4 mei heeft er een geleidelijke versoepeling van de lockdown plaatsgevonden. In meerdere fases mogen openbare gelegenheden hun deuren open en vanaf eind juni zijn alle winkels, musea, hotels en andere openbare gelegenheden weer open. Per 18 mei zijn archeologische bezienswaardigheden, zoals de Akropolis, weer open gesteld voor publiek. Daarnaast hebben ook winkelcentra hun deuren weer geopend en zijn per 25 mei restaurants en cafés met een (buiten)terras weer open gegaan.

Welke maatregelen zijn er van kracht?
Er zijn door de Griekse overheid heel veel maatregelen opgesteld. De belangrijkste maatregelen ten tijden van een vakantie naar Griekenland vind je hieronder. Benieuwd naar alle maatregelen? Klik dan hier.
• Met ingang van 29 juli is het dragen van mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer, taxi’s, liften, alle winkels banken en andere publieke en openbare ruimten.
• Vanaf 17 augustus moeten reizigers uit Nederland en België een negatieve Covid-19-test (PCR) kunnen tonen. Die test mag dan niet ouder zijn dan 72 uur en moet in het land van vertrek zijn gedaan. Dit geldt voor alle inkomende reizigers; ook voor Grieken en mensen met een Griekse verblijfsvergunning.
• Iedere reiziger is verplicht om ten minste 48 uur voor aankomst in Griekenland het Passenger Locater Formulier online ingevuld te hebben.
In de publieke ruimtes van hotels (zwembaden, restaurants etc.) en in openbare gelegenheden wordt overal de 2 meter afstand tot elkaar in acht genomen. Bij een zwembad of op het strand kan dit zelfs oplopen tot 3 meter.
• Op het vliegveld en gedurende een transfer is het verplicht om een mondkapje te dragen.

Heb je interesse in een vakantie naar Griekenland? Laat je hier inspireren! Onze specialiteit ligt bij de unieke en bijzondere accommodaties ver weg van de massa. In ons Griekenland aanbod zijn dan ook veel heerlijke adresjes voor een vakantie in 2020 te vinden. Kies je voor luxe en verblijf je deze vakantie in een villa met privézwembad? Of kies je toch voor een kleinschalig en authentiek hotel of appartement?

Santorini (20805)

Cyprus

De huidige situatie in Cyprus
Vanaf 20 juni kunnen Nederlanders weer op vakantie naar Cyprus en is de kleurcode aangepast naar geel. Er zijn echter wel een paar belangrijke maatregelen getroffen die belangrijk zijn bij vertrek naar Cyprus. Nederlandse toeristen zijn namelijk verplicht om binnen 72 uur voor vertrek een PCR-test te doen en bij aankomst in Cyprus in bezit te zijn van een certificaat dat een negatieve PCR-test voor Covid-19 aantoont. Bij aankomst in Cyprus dien je dit certificaat te laten zien en vervolgens kan je genieten van een heerlijke vakantie, zonder verplichte quarantaine of iets dergelijks. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn vrijgesteld en hoeven niet in het bezit te zijn van dit certificaat. Daarnaast moet je verplicht een Cyprus Flight Pass formulier digitaal invullen en meenemen naar het vliegveld. Zonder dit ingevulde formulier kun je niet mee op de vlucht naar Cyprus. Bekijk de richtlijnen hier. De overheid heeft een '4 fasen plan' opgesteld waarbij is gesteld dat in fase 3 de toeristensector (vliegvelden, hotels en reisorganisaties) heropend wordt. Vanaf 1 juni mogen hotels hun deuren weer openen en sinds 9 juni is het voor internationale vluchten weer toegestaan om te landen in Cyprus.

Welke maatregelen zijn er van kracht?
De overheid van Cyprus heeft een plan opgesteld met daarin richtlijnen ten aanzien van de maatregelen bij aankomst, hotels en restaurants, speciale evenementen, excursies en vertrek. Bekijk de richtlijnen hier.
• Voor vertrek dien je het Cyprus Flight Pass formulier ingevuld te hebben en een certificaat mee te nemen dat een negatieve PCR-test voor Covid-19 aantoont.
• Er is een mondkapjesplicht in openbare binnenruimtes zoals winkels, liften etc.

Heb je interesse in een vakantie naar Cyprus? Laat je hier inspireren!

Cyprus (8464)

Portugal

De huidige situatie in Portugal
Vanaf 1 juli is het weer mogelijk om naar Portugal op vakantie te gaan! De vluchten zijn weer hervat en per 1 juli zullen alle accommodaties weer open zijn voor toeristen. Helaas geldt alleen voor de regio Lissabon nog wel code oranje, waardoor het niet mogelijk is om in dit gebied te verblijven. Gelukkig is dit slechts een regio en kun je in de rest van het land gewoon op vakantie. Sinds 4 mei worden de maatregelen die golden onder de noodtoestand wekelijks versoepeld. Op dit moment zijn alle restaurants met een maximale bezetting van 50% weer geopend voor lunch en diner, kun je weer naar de bioscoop, theater, dierentuin of naar het museum (ook hier geldt een maximale bezetting) en rijdt het openbaar vervoer ook weer volgens de normale dienstregeling. In een aantal buitenwijken van Lissabon zijn de maatregelen iets strenger maar in het toeristische centrum gelden deze maatregelen niet en heb je er als toerist dan ook geen last van. De winkelstraten en bezienswaardigheden zijn heerlijk rustig dus dit is hét moment om naar Portugal te gaan.

In juni zullen de meeste hotels hun deuren weer openen en het is goed om te weten dat het weer mogelijk is om naar het strand van Portugal te gaan! Alle hotels worden voorzien van een keurmerk (zie hiernaast) die aangeeft dat het een veilig en schone overnachtingsadres is tijdens je vakantie. Ook de Azoren en Madeira zijn weer toegankelijk voor toerisme, echter gelden hier andere regels in vergelijking met het vasteland. Bij aankomst op Madeira of in de Azoren dien je het bewijs van een negatieve coronatest te laten zien die niet ouder is dan 72 uur. Dit geldt alleen voor de eilanden en niet voor het vasteland.

Reizigers naar Portugal kunnen een 'Corona-verzekering' afsluiten die dekt tegen allerlei kosten ter plaatse in geval van Corona besmetting. Kijk hier voor meer informatie.

Welke maatregelen zijn er van kracht?
De Portugese overheid heeft diverse maatregelen getroffen en regels opgesteld om veilig naar Portugal op vakantie te kunnen. De belangrijkste regels vind je hieronder en klik hier voor alle maatregelen/ regels.
• Het is verplicht om een mondkapje te dragen in openbare gelegenheden zoals winkels en supermarkten en in het openbaar vervoer.
• In Portugal wordt een minimale afstand van 2 meter tot elkaar gehanteerd.

Heb je interesse in een vakantie naar Portugal? Laat je hier inspireren!

Portugal - Algarve (9041)
Clean & Safe Portugal (22039)

Malta

De huidige situatie in Malta
In heel Malta neemt het aantal COVID-besmettingen toe. Daarom is de kleur van het reisadvies aangepast van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) met ingang van 12 augustus 2020. Als u Malta heeft bezocht en terugkomt in Nederland is het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. De ontwikkelingen kunnen elkaar in hoog tempo opvolgen. Volg altijd de Nederlandse en de lokale coronaregels.

Welke maatregelen zijn er van kracht?
Er zijn door de overheid in Malta een aantal maatregelen opgesteld waar je als toerist rekening mee dient te houden bij een vakantie naar Malta. Hieronder staan de belangrijkste maatregelen weergegeven, alle maatregelen die gelden vind je hier!
• Op het vliegveld van Malta is het zowel bij aankomst als vertrek verplicht om een mondkapje te dragen.
• Bij aankomst op de luchthaven van Malta kan je temperatuur worden opgemeten en dien je een formulier in te vullen waarin je aangeeft in welke landen je de afgelopen dagen geweest bent.

Malta - Valletta (14169)

Overige bestemmingen

Op dit moment is het nog niet mogelijk om naar Israël, Jordanië, Oman en Marokko af te reizen en is er nog geen informatie over een mogelijke datum waarop dit wel weer mogelijk is. Er is daarnaast nog geen aanvullende informatie over eventuele maatregelen gedurende een verblijf op één van deze bestemmingen. Zodra dit verandert en er meer informatie bekend is, zullen wij dat op deze pagina delen.