Nijlcruise Aswan-Luxor 4 dgn/3 ntn
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Comfortabele schepen met zwembad
Alle excursies inbegrepen
Bezoek alle hoogtepunten langs de Nijl
Alle hoogtepunten van Luxor
Aswan en Nassermeer
Algemeen
Tijdens een reis door het fascinerende Egypte mag een Nijlcruise eigenlijk niet ontbreken. Luxor, de voormalige hoofdstad van het oude Egypte, en Aswan zijn twee belangrijke plekken aan de Nijl waar tal van bezienswaardigheden liggen. En onderweg kom je ook nog langs Kom Ombo en Edfu. Het comfortabele schip brengt je langs al deze prachtige oudheden, terwijl je zelf in alle rust geniet en niet iedere dag hoeft te wisselen van hotel.
Hoogtepunten
• Luxor- en Karnak tempel
• Kolossen van Memnon
• Vallei der Koningen
• Edfu
• Kom Ombo
• Aswan
• Nassermeer
• Philea tempel
Minimum deelname
• Minimaal 1 persoon
Cruiseschepen
De cruise is gebaseerd op de volgende schepen:

4* (officiële categorie van de schepen is echter wel 5*)
Princess Sara
Princess Sara II
Royal Ruby
Nile Ruby
Radamis I
Radamis II

5*
Moon Goddess
Nile Goddess
M/S Concerto

5* Deluxe
Star Goddess Suites

Indien een van de genoemde schepen niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatief schip aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.
Vluchtinformatie
• Aangezien er geen rechtstreekse vluchten van en naar Luxor of Aswan zijn, vlieg je altijd via Cairo of Hurghada.
Reisleiding
• Engelstalige gids/reisleider
Dagprogramma
Dag 1: Aswan
Vandaag ga je naar Aswan's Hoge Dam. Dit is het meest geprezen en toch controversiële bouwproject van Egypte. De dam, waarvan de bouw in 1960 was begonnen en 11 jaar in beslag nam, was het project van president Nasser en werd uiteindelijk gerealiseerd door financiering en technische hulp van de Sovjet-Unie. Na de dam ga je eerst naar het schip voor de lunch en vervolgens naar de beroemde Unfinished Obelisk; een 41 meter lange en vier meter brede brok steen. Naar schatting zou de obelisk, indien voltooid, 1,168 ton hebben gewogen en de grootste ooit zijn geweest.
Als laatste culturele bezienswaardigheid van vandaag staat de heilige tempel van Isis (beter bekend als Philae-tempel) op het programma. Het complex op het voormalige eiland Philae heeft grote bekendheid gekregen doordat het helemaal in stukken is gesneden en iets verderop is geplaatst op het hoger gelegen eiland Agilkia. De tempel stond al sinds de bouw van de Hoge Dam gedeeltelijk onder water, maar dreigde helemaal in het water te verdwijnen bij de aanleg van de dam. Door UNESCO werd hij van de ondergang gered en nu staat het complex op de werelderfgoedlijst. Het eiland wordt bereikt met kleine bootjes vanwaar je meteen zicht hebt op de grote Isistempel met de colonnade die de bezoeker lijkt te omarmen.
Na deze bijzondere bezienswaardigheden word je naar het schip gebracht en ga je aan boord en vaart de boot uit. Kijk je ogen uit als de panorama’s aan je voorbij trekken.
Lunch en diner aan boord.
Dag 2: Kom Ombo
Na het ontbijt op het schip meer je aan bij de tempel van Kom Ombo. Dit is een zeer uitzonderlijke tempel, want deze Oud-Egyptische tempel is eigenlijk een tempel die in de lengte uit twee delen bestaat. De dubbeltempel is in tegenstelling tot alle andere tempels in Egypte gewijd aan 2 goden; enerzijds de valkengod Horus en anderzijds de krokodillengod Sobek.
Geniet van de mooie panorama’s of neem een verfrissende duik in het zwembad terwijl het schip langzaam verder vaart.
Ontbijt, lunch en diner aan boord.
Dag 3: Edfu, Luxor oostoever
Na het ontbijt op het schip staat de Tempel van Horus in Edfu op het programma. Vergeleken met de tempels en monumenten elders in Egypte, is deze tempel respectievelijk vrij jong in leeftijd. Maar mede daardoor waarschijnlijk ook een van de best bewaarde tempels van het land. Tussen de kolossale zandstenen muren bedekt met gigantische hiërogliefen lijkt het alsof de tempel gemaakt is voor reuzen en voel je ongetwijfeld de alomvattende kracht van vroegere Egyptische rijk. Vervolgens varen we naar Luxor; zonder twijfel een waar openlucht museum te noemen. Luxor is het vroegere Thebe, de eerste voormalige hoofdstad nadat Egypte weer herenigd was. Farao's uit het Nieuwe Koninkrijk bedekten de oevers van de Nijl met hun gigantische bouwwerken. Vandaag beginnen we aan de oostoever waar de Karnak tempel en Luxor tempel liggen. Van alle vele monumenten van Luxor moet het tempelcomplex van Karnak het meest verbazingwekkende zijn. Binnen het terrein zijn de Grote Tempel van Amon, de Tempel van Khons en de Feesttempel van Thoetmosis III, evenals vele andere gebouwen. Alle monumenten hier zijn op een gigantische schaal, je lijkt wel te zijn verkleind als je omhoog kijkt naar de machtige kolommen en kolossale beeldhouwwerken.
De naastgelegen Luxor tempel is een ode aan het veranderende gezicht van Egypte door de eeuwen heen. Het is gebouwd door Amenophis III, maar door de decennia heen hebben verschillende farao’s dingen toegevoegd, veranderd of verwijderd. Tijdens het christelijke tijdperk onderging de tempel zelfs een transformatie naar een kerk, terwijl in de islamitische periode de moskee van Abu el-Haggag werd gebouwd.
Ontbijt, lunch en diner aan boord.
Dag 4: Luxor westoever
Na een lekker ontbijtje op het schip maken we wederom een reis terug in de tijd. Ditmaal op de westoever, waar de befaamde Vallei der Koningen, Tempel van Hatshepsut en de Kolossen van Memnon gevestigd zijn. We beginnen vandaag met de beroemde Vallei der Koningen, wat verscholen ligt tussen rotsachtige steile hellingen. Dit was de laatste rustplaats voor de koningen van de 18e, 19e en 20e dynastie. In de vallei zijn 63 graven, waaronder de beroemde jongenskoning Toetanchamon. De graftombe van koning Toetanchamon is in 1922 volledig intact gevonden (deel van deze schatten zijn tentoongesteld in het Egyptisch Museum).
Vervolgens ga je naar de tempel van Deir el-Bahri, ook wel de Tempel van koningin Hatshepsut genoemd. Het tempelcomplex is aangelegd op drie terrassen die uit de vlakte oprijzen. Binnenin is het complex rijkelijk versierd met beelden en inscripties. Opmerkelijk om te zien is hoe koningin Hatshepsut zichzelf presenteerde: als een mannelijke farao met baard en schort. Zo toonde ze aan dat zíj de autoriteit van een koning bezat.
Alvorens je naar het laatste hotel van deze reis wordt gebracht breng je eerst nog een bezoek aan de ruim 19 meter hoge Kolossen van Memnon. Deze 2 enorme standbeelden zijn overgebleven van de Dodentempel van Amenhotep III.
Middag is ter vrije besteding.
Ontbijt en lunch aan boord.
Goed om te weten
• Wijzigingen in het programma voorbehouden
• Aangezien onze voorkeursschepen niet dagelijks vertrekken vanaf Luxor en Aswan, dient er afhankelijk van de aankomstdag en -tijd, wellicht een of meerdere overnachtingen te worden bijgeboekt voorafgaand en/of na afloop van de cruise.
Inbegrepen
Inclusief
• Visumkosten
• Programma inclusief entree gelden voor de genoemde bezienswaardigheden
• Engelstalige gids
• Diensten van onze lokale agent
Exclusief
• Retourvlucht en evt. noodzakelijke binnenlandse vlucht(en)
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• Eventuele (verplichte) extra overnachting(en) in Luxor en/of Aswan
• Transfers bij aankomst en vertrek
• Overige maaltijden
• Fooien
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Optionele excursies
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.