Ontdek Jordanië incl. Wadi Rum
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Privé rondreis
Eigen Engelstalige chauffeur
Verblijf in 3, 4 of 5* hotels
Vele hoogtepunten van Jordanië
Overnachting in Wadi Rum
Incl. Petra, Jerash, Amman en de Dode Zee
Algemeen
Ontdek het fascinerende koninkrijk Jordanië per eigen auto met Engelstalige privéchauffeur. De ideale rondreis: bepaal zelf het tempo, stop waar je wilt en bekijk de bezienswaardigheden op eigen gelegenheid of met een lokale gids. Je hebt de keus uit een verblijf in 3*, 4* of 5* hotels.
Hoogtepunten
• Amman
• De oude Romeinse stad Jerash
• Madaba
• Mount Nebo
• Kerak
• Petra
• Woestijn Wadi Rum
• 3 nachten Aqaba aan de Rode Zee
• Dode Zee
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Amman en v.v.
Auto met chauffeur
De auto met Engelstalige chauffeur is alleen bestemd voor vervoer volgens het programma van plaats naar plaats en van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid (enige flexibiliteit is uiteraard wel te verwachten). Op vrije dagen en 's avonds zijn de auto en de chauffeur in principe niet beschikbaar. De auto heeft naast de chauffeur ruimte voor 3 volwassenen. Eventueel 4, indien 3 personen op de achterbank. Een grotere auto op aanvraag.
Minimum deelname
Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2. De prijs voor 1 persoon is op aanvraag.
In de prijstabel kun je echter wel kiezen voor een 1-persoonskamer.
Hotels
De reis is gebaseerd op de volgende hotels.:

Amman:
3* - hotel Toledo
4* - hotel Sulaf
5* - hotel Le Grand

Petra:
3* - hotel Edom
4* - hotel Petra Panorama
5* - hotel Old Village Petra

Wadi Rum:
3* - Sun City Camp
4* - Sun City Camp (is 3* accommodatie)
5* - Bait Ali Camp (is 4* accommodatie, verblijf in chalet)

Aqaba:
3* - hotel Captain
4* - hotel DoubleTree by Hilton
5* - hotel Mövenpick Aqaba

Indien een van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Jordanië uit ons assortiment.
Dagprogramma
Dag 1: Vlucht naar Amman
Transfer naar het hotel in Amman.
Dag 2: Amman-Jerash-Amman (ca. 150 km)
Na het ontbijt maak je kennis met je Engelstalige privéchauffeur en maak je een "rondje" door Amman met de Citadel, het amfitheater en de King Abdullah moskee. Vervolgens vertrek je naar een klassiek hoogtepunt: de oude Romeinse stad Jerash. Hier zie je een perfect voorbeeld van hoe in de Romeinse tijd steden werden ingericht. Bezoek de hoofdstraat, de tempels en het amfitheater.
Dag 3: Amman-Madaba-Kerak-Petra (ca. 300 km)
De beroemde King’s Highway voert je naar het zuiden. In Madaba zie je veel mozaïeken, waaronder de beroemde landkaart van het Heilige Land in de kerk van St. George. Je treedt in de voetsporen van Mozes als je op Mount Nebo uitkijkt over Israël. Daarna een bezoek aan de burcht van Kerak, een imposante herinnering aan de Kruisvaarders, gelegen in een prachtige wadi. Tegen de avond kom je aan in Petra, hoog op de lijst van het werelderfgoed. Hier overnacht je ook.
Dag 4: Petra
Een hele dag voor de roze-rode stad, duizenden jaren oud en in de 19e eeuw herontdekt. Na het ontbijt wandel je door de Siq (een smalle kloof) naar de overweldigende Schatkamer Al Khazneh. Het is de start van een indrukwekkende dag: wandelend van het ene hoogtepunt naar het andere. Overnachting opnieuw in Petra.
Dag 5: Petra-Wadi Rum (ca. 125 km)
Na een korte stop bij de indrukwekkende rotsformaties van Beidah door naar de woestijn van Wadi Rum, de meest spectaculaire van heel Jordanië. Je kunt hier een jeepsafari met een 4x4 drive maken onder leiding van de bedoeïenen waarbij je door het rulle zand van de rode woestijn rijdt en ook overblijfselen ziet van de oude beschaving. Je overnacht in het woestijnkamp Sun City en geniet van het diner onder de prachtige sterrenhemel.
Dag 6-8: Wadi Rum-Aqaba (ca. 100 km)
Na een heerlijk bedoeïenenontbijt naar Aqaba aan de Rode Zee, waar je de komende dagen geniet van zon, zee, strand en het leven op of onder water. In de avond lekker uit eten in het gezellige centrum van Aqaba stad.
Dag 9: Aqaba-Dode Zee-Amman (ca. 325 km)
Op weg terug naar Amman reis je via de Wadi Araba naar de Dode Zee. Op het laagste punt van de aarde, meer dan 400 meter beneden zeeniveau, ligt dit extreem zoute meer. Er komen geen zichtbare levende wezens voor en je zult het extreme drijfvermogen vol ongeloof ervaren. Drijvend op je rug de krant lezen blijft zeer ongewoon. Tegen de avond terug naar Amman voor je laatste overnachting in Jordanië.
Dag 10: Terugvlucht vanaf Amman
Transfer naar de luchthaven van Amman en terugvlucht naar huis.
Goed om te weten
Wanneer je van plan bent veel bezienswaardigheden in Jordanië te bezoeken, kun je u ook een Jordan Pass kopen. Deze pas geeft toegang tot maar liefst 40 verschillende bezienswaardigheden; waaronder een bezoek aan Petra, Jerash en Wadi Rum. Op de website www.jordanpass.jo kun je meer informatie vinden en de pas bestellen.
Inbegrepen
Inclusief
• Retourvlucht Amman
Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
Transfers bij aankomst en vertrek
Hotels volgens programma o.b.v. logies/ontbijt. In Wadi Rum tentenkamp o.b.v. halfpension
Visumkosten en visumassistentie
Vervoer in een airconditioned auto met Engelstalige privéchauffeur
Reisgids Jordanië
Exclusief
• Entreegelden (ca. US$ 125 p.p. ter plaatse te voldoen)
Optionele jeepsafari Wadi Rum (US$ 60 per jeep ter plaatse te voldoen)
Eventuele lokale gidsen
Overige maaltijden
Fooien
Uitgaven van persoonlijke aard
Reis- en/of annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reserveringskosten
• Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen
Jordanië is een land wat je gezien moét hebben!! Het rood/roze 'wereldwonder' Petra, de uitgestrekte Wadi Rum woestijn, beroemd geworden door Lawrence of Arabia, de hoofdstad Amman, de schitterende Romeinse stad Jerash, de Dode Zee en de prachtige koralen bij Aqaba, er is zoveel te zien.

Een vakantie Jordanië is een echte aanrader! Jordanië is een land waarvan het stempel eigenlijk in geen enkel paspoort mag ontbreken. Steeds meer mensen boeken een vakantie naar Jordanië en ontdekken de schatten van dit fascinerende land met haar allerhartelijkste bevolking.

Wat te denken van een vakantie naar het 'wereldwonder' Petra, de in de roze/rode rotsen uitgehouwen stad, waar je je een hele dag (of nog langer) verwondert. Bezoek ook Wadi Rum, de onmetelijke woestijn van Lawrence of Arabia, met haar merkwaardige, vaak met de maan vergeleken, landschap.
Amman, de drukke en snel groeiende hoofdstad en de Dode Zee, waar je in fraaie resort-hotels in alle rust kunt genieten en ontspannen, mogen eigenlijk niet ontbreken tijdens je reis. Maar ook Jerash, de prachtig bewaard gebleven Romeinse stad is een must tijdens je vakantie. Ook het gezellige Aqaba aan de Rode zee is een 'must' voor snorkelaars en duikers en een ideale plaats om (bijvoorbeeld na afloop van een rondreis of een fly-drive) te genieten van zon, zee, strand en de Jordaanse gastvrijheid.

Voor je vakantie Jordanië biedt Isropa een ruim aanbod aan hotels door het hele land. Daarnaast kun je bij ons kiezen uit een groot aanbod privérondreizen en fly-drives of kun je naar eigen keuze je vakantie samenstellen. Alle accommodaties en routes worden bij Isropa met zorg geselecteerd en samengesteld, om je vakantie zo aangenaam mogelijk te maken.

Waar je ook komt tijdens je vakantie in Jordanië, je zult (net als wij) onder de indruk raken van de rijke cultuur, de afwisselende natuur en de gastvrije bevolking van Jordanië. Ahlan wa sahlan, welkom!