Ontdekking van Oman
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Met eigen huurauto
Zie het schildpaddenstrand
Inclusief Oman reisgidsje
Bezoek de prachtige forten
Muscat: souk en de grote Moskee
Algemeen
Je reist per gewone personenauto met de klok mee door het prachtige Oman. Eerst een dagje Muscat verkennen, daarna langs de kust naar Sur voor bezoek aan de scheepswerven waar de dhows worden gebouwd en vervolgens naar de schildpaddenstranden. Door het binnenland naar Nizwa voor een bezoek aan oases, forten en kastelen. De laatste paar dagen weer naar de kust.
Hoogtepunten
• Muscat
• Sur
• Wadi’s
• Nizwa
• Forten
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Muscat en v.v.
Autohuur
Inclusief huurauto cat. A, Nissan Tiida. Verderop in het boekingsproces kun je kiezen voor een grotere auto of voor meerdere auto's indien je met een grotere groep reist.
Hotels
De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Muscat - hotel Muscat Holiday
Sur - hotel Sur Plaza
Nizwa - hotel Falaj Daris
Mussanah - hotel Millenium Resort

Indien een van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Oman op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via info@isropa.nl of telefonisch via 088-19 00 300.
Dagprogramma
Dag 1: Vlucht naar Muscat
Na aankomst transfer naar je hotel in Muscat.
Dag 2: Muscat en omgeving (ca. 50 km)
's Ochtends wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd en daarna kun je op stap. Een aanrader is een ochtendbezoek aan de Grote Moskee: let op de prachtige plafonds, de kroonluchter en het immense tapijt. Daarna kun je het paleis van de sultan Ibn Qaboos bezoeken en slenteren over de Muttrah souk; een wirwar van straatjes waar je de handelaren ziet met hun ruime keuze uit Omani waren en souvenirs.
Dag 3: Muscat-Quriyat-Wadi Tiwi-Sur (ca. 280 km)
Via een prachtige route langs de Golf van Oman richting het zuidoosten. Via Quriyat, een leuk vissersplaatsje, naar de Bimah Sinkhole, waar je het smaragd-blauwgroene water ziet in de kalksteenkrater. Wadi Tiwi staat bekend als het dal van de negen dorpjes: zeer fotogeniek! Sur heeft een mooie, oude vissershaven waar de dhows nog met de hand worden gebouwd. Op zo’n 45 minuten rijden van Sur kun je u het schildpaddenstrand bezoeken, een prachtige ervaring! (Let op: van te voren reserveren).
Dag 4: Sur-Wadi Bani Khalid-Ibra-Nizwa (ca. 380 km)
Na het ontbijt komt er een flinke rit door het binnenland. Hierdoor krijg je een goede indruk van het indrukwekkende landschap. Wadi Bani Khalid is een schitterende oase waar je beslist even moet stoppen. Dan naar Ibra, één van de oudste steden van Oman. In deze plaats lijkt de tijd te hebben stil gestaan. Je eindigt deze dag in Nizwa. Een levendig dorpje met leuke winkels en volop activiteit.
Dag 5: Nizwa-Al Hamra-Bahla/Jabrin-Nizwa (ca. 150 km)
Vandaag een wat rustiger dag. Nizwa is de oude hoofdstad van Oman en je kunt hier onder andere het fort bezoeken en de souk met de meest fotogenieke kooplieden (wel eerst vragen..) en misschien wel de veemarkt op vrijdag - een unieke belevenis. Al Hamra ligt in het Hajar gebergte en hier vind je zeer oude huizen waar nog veel handwerk wordt getoond. In Bahla en Jabrin zijn prachtige, oude forten te bezichtigen.
Dag 6: Nizwa-Izki-As Seed-Barka/Mussanah (ca. 290 km)
Terug naar de kust, via een goede snelweg. Via Izki naar de vissersplaats As Seeb en dan naar Barka, een kleine stad met een leuke vissershaven. Aan de kust tref je een prachtig zandstrand en een helderblauwe oceaan. Je kunt er heerlijk relaxen, zwemmen, snorkelen, duiken of een boottocht maken.
Dag 7: Barka-Nakhal-Ar Rustaq-Al Mussanah/Barka (ca. 120 km)
Na het ontbijt een leuke tocht naar Nakhal met z’n opvallende fort en een oase met een warmwaterbron. In Ar Rustaq vind je eveneens een indrukwekkend fort. Via het strand van Al Mussanah terug naar het hotel voor een paar uurtjes lekker relaxen. Het is tenslotte vakantie!
Dag 8: Barka/Mussanah-Muscat en terugvlucht vanaf Muscat
Terug naar Muscat voor de terugvlucht. De huurauto kun je op het vliegveld inleveren.
Dag 9: Aankomst in Nederland
Goed om te weten
Wijzigingen in het programma voorbehouden. De routesuggesties die wij hebben uitgewerkt kunnen ook naar eigen inzicht worden aangepast, zowel in dagen als in de te bezoeken plaatsen.

Het visum voor Oman dien je voorafgaand aan je reis online aan te vragen via: https://evisa.rop.gov.om. Het is niet meer mogelijk een visum bij aankomst op de luchthaven te verkrijgen.
Inbegrepen
Inclusief
• Retourvlucht naar Muscat
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• Transfer bij aankomst
• Autohuur cat. A vanaf dag 2 t/m vertrekdag
• Hotels zoals genoemd in de reisopzet (of vergelijkbaar)
• Verblijf o.b.v. logies/ontbijt
Exclusief
• Excursies en entrees
• Overige maaltijden
• Benzine
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Visumkosten
• Alle onder de voorwaarden van de autohuur genoemde extra’s
• Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.