Rondreis op maat Israel

Wij hebben al vele groepsreizen naar veelzijdig Israël mogen organiseren. Omdat iedere groep uniek is, vernemen wij graag jouw wensen om zo tot een passend voorstel te komen. Wij geven je graag tips gebaseerd op onze eigen (reis)ervaringen. Of je nu met 20 personen op reis gaat met een ruim budget of met 100 personen met een minder ruim budget: voor iedereen hebben wij een reis op maat!

Wil je meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat ontvangen? Neem contact met ons op via 088 1900 300 of stuur een e-mail!

Voorbeeld rondreis Israël

Voorbeeld 8-daagse rondreis door Israël. Deze reis kan geheel naar wens en budget aangepast worden.

Dag 1: Amsterdam - Tel Aviv - Nazareth

Je vliegt vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Tel Aviv. Bij aankomst op Ben Gurion Airport staat er een transfer voor je klaar die je naar het hotel in Nazareth brengt voor de check-in en de overnachting.

Dag 2: Nazareth - Tiberias - Nazareth

Na het ontbijt ga je richting het meer van Tiberias, ook wel het meer van Galilea genoemd, waar je een boottocht over het meer zult maken. Je vaart in een boot, die een replica is van die uit de tijd van Jezus. Na afloop van de boottocht laat de gids de synagoge van Capernaum zien, daterend uit de 3e eeuw. Vlakbij Capernaum herinnert een kerkje in Tabgha aan de Wonderbare Spijziging. Indrukwekkend is de rust op en rondom de Berg der Zaligsprekingen, de plaats waar Jezus de Bergrede uitsprak. Aan het eind van de dag keer je terug naar het hotel voor het diner en de overnachting.

Dag 3: Tiberias - Massada - Dode Zee - Jeruzalem

Na het ontbijt en het uitchecken, ga je vandaag richting het laagste punt op aarde: de Dode Zee, 400 meter beneden de zeespiegel. Je komt langs Jericho, de oudst bekende stad ter wereld. Vanaf de tel (=opgravingsheuvel) zie je de moderne stad. Je zult zien dat Jericho haar bijnaam 'Palmenstad' niet vergeefs draagt!

Je gaat door naar het zuiden en bezoekt daarna de rotsvesting Massada, gelegen aan de oever van de Dode Zee. Met een kabelbaan ga je naar de top van de rots. Massada is door Herodes gekozen als wijkplaats. Als zodanig werd het echter door hem nooit gebruikt. Wel door Zeloten. Deze Joodse opstandelingen hielden drie jaar lang stand tegen de Romeinen. De geschiedenis eindigt met hun massale zelfmoord. Na een rondleiding en veel informatie van uw gids, ga je richting de Dode Zee waar je gelegenheid hebt te 'zwemmen' in de Dode Zee. Een unieke ervaring! Aan het eind van de dag reis je door naar Jeruzalem voor het diner en de overnachting.

Dag 4: Jeruzalem oude stad

Na het ontbijt vertrek je vandaag richting de Olijfberg met een prachtig uitzicht over Jeruzalem. Je daalt af naar de Hof van Gethsemane en door de Leeuwenpoort, één van de 8 poorten van Jeruzalem, betreed je de Oude Stad. De gids vertelt je alles over de oude stad.

Wandelend over de Via Dolorosa, de Lijdensweg, bereik je de Grafkerk. Nabij de Grafkerk is ook de Verlosserskerk. Uiteraard heb je vandaag ook tijd bij de indrukwekkende Klaagmuur. Aan het eind van het bezoek verlaat je de Oude Stad via de sukh, de oriëntaalse bazaar, en de Damascuspoort.

Dag 5: Jeruzalem nieuwe stad

Vandaag staat het nieuwe deel van Jeruzalem, dat op vele heuvels gebouwd is, centraal. We brengen je eerst naar Mea Shearim, de wijk van Nieuw-Jeruzalem die bewoond wordt door zeer orthodoxe joden, voornamelijk afkomstig uit Oost-Europa. Vóór Israëls parlementsgebouw, de Knesset, staat een grote bronzen Menorah, een 7-armige kandelaar, het symbool van de staat Israël. Dan ga je naar het Israëlmuseum waar in het 'Heiligdom van het Boek' de z.g. Dode Zeerollen worden bewaard. In de tuin van een hotel heeft men het Jeruzalem uit het begin van de jaartelling op schaal nagebouwd.

Yad Vashem is het sobere, maar indrukwekkende monument dat herinnert aan de 6 miljoen Joodse slachtoffers van het nazisme. In de namiddag verlaat je Jeruzalem voor een bezoek aan de Geboortekerk in Bethlehem en aan het gebied dat het stadje omringt: de velden van Efratha.

Dag 6: Jeruzalem - Tel Aviv

Na het ontbijt en het uitchecken word je vandaag naar Tel Aviv gebracht waar je de laatste 2 nachten zult verblijven op basis van logies en ontbijt om te relaxen en om bij te komen van alle indrukken.

Dag 7: Tel Aviv

Vandaag heb je de gehele dag ter vrije besteding om lekker te luieren aan het strand. Deze bruisende badplaats biedt naast het uitgestrekte zandstrand met wandelpromenade talrijke winkelcentra, musea en natuurlijk Jaffa! In het oudste gedeelte van Tel Aviv vind je veel leuke restaurants en authentieke winkeltjes. De z.g. kamelenmarkt is zeker een bezoek waard. Je zal je vandaag zeker vermaken. Uiteraard is het ook mogelijk een programma voor deze dag te organiseren.

Dag 8: Tel Aviv - Amsterdam

Na het ontbijt en het uitchecken word je vandaag richting de luchthaven van Tel Aviv gebracht voor de terugvlucht naar Nederland, waarna een eind is gekomen aan een prachtige reis.