Rondreis Jordanië op maat

Wij hebben al vele groepsreizen naar indrukwekkende Jordanië mogen organiseren. Omdat iedere groep uniek is, vernemen wij graag jouw wensen om zo tot een passend voorstel te komen. Wij geven je graag tips gebaseerd op onze eigen (reis)ervaringen. Of je nu met 20 personen op reis gaat met een ruim budget of met 100 personen met een minder ruim budget: voor iedereen hebben wij een reis op maat!

Wil je meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat ontvangen? Neem contact met ons op via 088 1900 300 of stuur een e-mail!

Voorbeeld rondreis Jordanië

Voorbeeld 7-daagse rondreis door prachtig Jordanië. Deze reis kan geheel naar wens en budget aangepast worden.

Dag 1: Amsterdam - Amman

In de avond is de verwachte aankomst in Amman. Je wordt opgewacht door onze lokale agent en begeleid tijdens de visa procedure. Buiten wacht de chauffeur voor de rit naar het hotel in Amman voor de check-in en overnachting.

Dag 2: Amman - Dode Zee - Petra

Je begint de dag met een bezoek aan het oude Romeinse Gerasa, nu Jerash geheten. Jerash geeft een prachtig beeld van de oude Romeinse bouwkunst. In alle hoeken van de stad vind je nog prachtige mozaïeken vloeren die getuigen van de welvarendheid van dit Byzantijnse centrum vol met schitterende kerken. Je bekijkt hier de zeer goed bewaard gebleven tempels van Artemis en Zeus, evenals de triomfboog van Hadrianus en zijn beroemde zuilengalerij.
Daarna ga je door naar de Dode Zee. Op het laagste punt van de aarde, meer dan 400 meter beneden zeeniveau, ligt dit extreem zoute meer. Er komen geen zichtbare levende wezens voor en je zult het extreme drijfvermogen vol ongeloof ervaren. Drijvend op jouw rug de krant lezen blijft zeer ongewoon. Uiteraard kan je zwemmen in de Dode Zee en een modderbad nemen.
Vervolgens rijd je door naar Petra voor de check-in bij het hotel in Petra en dineer je vanavond in een lokaal restaurant.

Dag 3: Petra

Na het ontbijt maak je een rit te paard en wandel je door de Siq (een smalle kloof) naar de overweldigende Schatkamer Al Khazneh. Het is de start van een indrukwekkende dag: wandelend van het ene hoogtepunt naar het andere door de roze-rode stad van duizenden jaren oud.

Het diner nuttig je vandaag in het hotel. Na het diner zal je genieten van de Petra by Night Show met honderden kaarsjes die de omgeving sprookjesachtig verlichten. De show duurt van 20.30 tot 22.30 uur.

Dag 4: Petra - Wadi Rum

Na het ontbijt verlaat je Petra en ga je door naar de woestijn van Wadi Rum, de meest spectaculaire van heel Jordanië. Je zult hier een jeepsafari met een 4x4 drive maken onder leiding van de Bedoeïenen waarbij je door het rulle zand van de rode woestijn rijdt en ook overblijfselen ziet van de oude beschaving. Wadi Rum is een zeer bijzondere woestijn met indrukwekkende landschappen. De woestijn wordt bevolkt door een bedoeïenenbevolking die claimt direct af te stammen van de profeet Mohammed. Je kan je indenken dat het een trots volk is, maar gastvrijheid en vriendelijkheid staan hoog in het vaandel.

Je overnacht in een woestijnkamp en geniet van het diner onder de prachtige sterrenhemel.

Dag 5: Wadi Rum - Aqaba + Dag 6: Aqaba

Na het ontbijt vertrek je richting Aqaba, de badplaats aan de Golf van Aqaba. Gelegen tussen de bergen van de woestijn en de zee, waar je heerlijk kunt relaxen aan het eind van de reis en kunt bijkomen van alle indrukken. Geniet hier van het prachtige strand en de bijzonder kleurrijke onderwaterwereld bij de koraalriffen. Je dineert in het hotel.

Dag 7: Aqaba - Amman - Amsterdam

Vroeg ontbijt in het hotel waarna je vertrekt richting Aqaba Airport voor de terugvlucht naar Amsterdam.