Rondreis Marokko

Voorbeeld 8-daagse rondreis door veelzijdig Marokko. Deze reis kan geheel naar wens en budget aangepast worden.

Dag 1: Amsterdam - Tanger

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je van Amsterdam naar Tanger met Air Arabia. Bij aankomst word je opgewacht door een lokale gids en naar het eerste hotel gebracht voor de check-in. In de middag ga je op ontdekking in Tanger. Je bezoekt de grote markt met geurige en kleurrijke kruiden, waar je tevens lokale specialiteiten kan proeven. Vervolgens ga je naar de Kasbah, gelegen op het hoogste punt van Tanger, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en op de straat van Gibraltar.

Dag 2: Tanger - Chefchaouen

Vanuit Tanger vertrek je vandaag naar het schilderachtige dorp Chefchaouen met haar blauw/witte medina. Chefchaouen is prachtig gelegen in een dal tussen de hellingen van het Rif-gebergte. Je bezoekt de medina met de smalle straatjes en je zult genieten van al die prachtige tinten blauw. Ook bezoek je de Ras el Maa, de waterbron die heel Chaouen voorziet van drinkwater.

Dag 3: Chefchaouen - Fès

Vanuit Chefchaouen reis je naar Fès, de oudste koningsstad en tevens het religieuze centrum van Marokko. In de middag zal je Fès verkennen. Je bezoekt de eeuwenoude medina, Fès el Bali, waar het een wirwar van drukke straatjes en steegjes is. De bedrijvigheid in winkeltjes en werkplaatsen veroorzaakt een kakofonie van geluid. Je ziet onder meer de Nejjarin fontein en het mausoleum van Moulay Idriss Zaouia.

Dag 4: Fès - Volubilis - Meknes - Rabat

In de ochtend breng je nog een bezoek aan de Joodse wijk en het Koninlijk Paleis en rijd je vervolgens door naar de Romeinse buitenpost Volubilis. Daarna zal je de oude grandeur van Meknès verkennen onder begeleiding van een gids. De monumentale stadspoort Bab El Mansour is één van de poorten in de kolossale 40 kilometerslange stadsmuur die toegang bieden tot de oude stad. Na het bezoek reis je door naar Rabat.

Dag 5: Rabat - Casablanca

In de ochtend maak je een stadstour door Rabat. Je ziet het Koninklijk Paleis (van buiten), de 12e eeuwse Oudaya kasbah, het mausoleum van Mohammed V en de Hassantoren. Daarna ga je door naar Casablanca, de economische hoofdstad van het land. Hier zie je onder meer (van buiten) de Hassan II moskee, één van de grootste moskeeën ter wereld welke plaats biedt aan 25.000 gelovigen.

Dag 6: Casablanca - Marrakech

Vanuit Casablanca ga je naar de koningsstad Marrakech voor de check-in en lunch (inclusief) in het hotel. In de loop van de middag ga je naar een van de oudste huizen van Marrakech, waar je onder leiding van een Marrokaanse kok een kookworkshop zult volgen. In kleine groepjes zal je diverse makkelijk te bereiden Marrokaanse gerechten bereiden. Elk gerecht zal je na bereiding nuttigen en aan het eind van de avond heb je nog even tijd om te ontspannen, waarna je weer terug zult gaan naar het hotel voor de overnachting.

Dag 7: Marrakech

Vandaag ontdek je de vele hoogtepunten van de stad. Je komt onder meer langs de in Spaans-Moorse stijl gebouwde Koutoubia moskee met haar 70 meter hoge minaret, het herkenningspunt van de stad. Ook zie je het prachtige El Bahia paleis en de Agdal olijfboomtuinen. Uiteraard ontbreekt ook een bezoek aan het beroemde Djemaa-El-Fna plein niet, het hart van Marrakech waar slangenbezweerders, waterschenkers en acrobaten een bont geheel vormen. Vanaf het plein kan je zo nu en dan een blik werpen op de souk. De Arabische souk is een doolhof van straatjes en steegjes met bontgekleurde winkels en markten en werkplaatsen van lokale handwerkslieden.

Dag 8: Marrakech - Amsterdam

Na het ontbijt en het uitchecken word je naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam met Transavia.