Slapen in de woestijn
Jordanië - Tentenkamp
De woestijn in Jordanië, Wadi Rum, is niet een woestijn zoals de Sahara: één grote zandbak met gigantische zandduinen overal waar je kijkt. Nee, hier vind je behalve zand, ook diverse schitterende rotsformaties.

Beklim één van de natuurlijke bruggen of zandduinen voor een fantastisch uitzicht. Maar bovenal: zorg dat je de zonsondergang niet mist. Klim boven op één van eerder genoemde bergen of rotsformaties en wacht op het moment dat de zon echt ‘wegzakt’, een magisch moment. Maar de magie is nog niet over, want niet veel later verschijnen de eerste sterren aan de hemel!
Jordanië - Woestijn
Op Jeepsafari
In de loop van de middag komen we aan bij het tentenkamp, waar we de nacht door zullen brengen. We zijn niet de enige zien we al snel, maar veel tijd om kennis te maken hebben we niet, want we gaan een jeepsafari maken. T.E. Lawrence, beter bekend als Lawrence of Arabia, was diep onder de indruk van Wadi Rum en wij ook! We snappen al snel waarom Wadi Rum ook wel ‘Valley of the moon’ wordt genoemd. Dit landschap is echt van buitenaardse schoonheid!

Spectaculaire rotsformaties, gigantische, rode zandheuvels en eindeloze leegte wisselen elkaar af. Dan stoppen we. Onze chauffeur maakt een lekkere pot thee boven het kampvuur, terwijl wij genieten van een prachtige zonsondergang. De chauffeur lacht naar ons en wijst naar de paar zwarte tanden die hij nog heeft en gooit snel nog wat extra suiker in de kopjes...
Jordanië - Tentenkamp 1
Afsluiting van de dag
Eenmaal terug in het kamp genieten we rondom het kampvuur van een traditionele bedoeïenenmaaltijd uit de grond. Na het diner is het feest: muziek en dans. De bedoeïenen nodigen ons uit om mee te dansen. Deze kans op een Jordanese dansles laten we natuurlijk niet schieten!

Dan zijn we de drukte zat en besluiten we nog even sterren te kijken. We lopen iets weg van het kamp. Het wordt steeds stiller en donkerder. We ploffen neer in het zand. Wat een heldere nacht! Als je tijdens een heldere nacht in Nederland al denkt een hoop sterren te kunnen zien, wacht dan maar tot Jordanië. De lichtvervuiling is hier in vergelijking met ons ‘thuis’ nihil, wat ervoor zorgt dat je nog veel meer sterren ziet. Bizar! Af en toe vliegt er zelfs een vallende ster voorbij!
Jordanië - Tentenkamp 2
Overnachten bij het Sun City Camp
In het hart van de majestueuze Wadi Rum bevindt zich het keurige Sun City Camp. Hier kun je genieten van het eenvoudige bedoeïenenleven en de indrukwekkende, natuurlijke schoonheid van Wadi Rum.

In het tentenkamp bevindt zich centraal een heerlijke zitplaats met kleurrijke kleden en typische bedoeïenententen. Alle 30 standaard tenten zijn ruim en hebben een eigen badkamer en terras.

Wil je een extra bijzondere ervaring? Kies dan voor een uniek verblijf in ‘The Martian’ tent. Een luxe koepeltent met een groot raam, waardoor je zelfs vanuit je bed kunt genieten van die indrukwekkende sterrenhemel en fantastische omgeving! Goedkoop is het niet, maar dan heb je ook wat! Vanuit het tentenkamp kun je diverse activiteiten ondernemen, zoals een jeepsafari of kamelentocht.