Stedenreis Tel Aviv en Jeruzalem

Wij hebben al vele groepsreizen naar het hippe Tel Aviv en religieuze Jeruzalem mogen organiseren. Omdat iedere groep uniek is, vernemen wij graag jouw wensen om zo tot een passend voorstel te komen. Wij geven je graag tips gebaseerd op onze eigen (reis)ervaringen. Of je nu met 20 personen op reis gaat met een ruim budget of met 100 personen met een minder ruim budget: voor iedereen hebben wij een reis op maat!

Wil je meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat ontvangen? Neem contact met ons op via 088 1900 310 of stuur een e-mail!

Voorbeeldreis Tel Aviv & Jeruzalem

Voorbeeldreis 6 dagen bruisend Tel Aviv en religieus Jeruzalem. Perfecte reis om kennis te maken met Israël. Deze reis kan geheel naar wens en budget aangepast worden.

Dag 1 t/m 3: Tel Aviv

Na aankomst in het centraal gelegen hotel in Tel Aviv kun je wandelend de omgeving verkennen. Al snel merk je dat Tel Aviv een moderne stad is en dat er heel veel gezellige eettentjes zijn, bijvoorbeeld op de lange Rotschild boulevard. De volgende dag kan je volop de tijd nemen om Jaffa te ontdekken. Met de gratis hotelfiets bereik je via de brede boulevard het gezellige oude centrum van Jaffa rondom de oude haven. Geniet van de mooi gerestaureerde panden en struin langs de kramen met geurige kruiden en specerijen op één van de markten. Daarna lekker in een strandtent lunchen en genieten van verse visgerechten. Een verkoelende duik en wellicht even uitrusten op het strand lonkt. Een aanrader is verder de overdekte markt in Sarona. Op dit vroegere defensieterrein zijn nu allerlei mooie winkels, café's met terras en restaurants verrezen. 's Avonds is er volop vertier te vinden rondom de nieuwe jachthaven en in het hippe Neve Tsedek. Gelukkig heb je nóg een dag om alle highlights te bezoeken.

Dag 4 en 5: Jeruzalem

In de ochtend word je bij het hotel opgepikt voor de transfer naar Jeruzalem en aansluitend de stadstour door oud-Jeruzalem o.l.v. een gediplomeerde gids. De vier verschillende wijken worden bezocht en er is tijd voor het bezichtigen van een selectie van de bezienswaardigheden. Je krijgt een goede indruk van de oude stad en zult verrast zijn door de sfeer; Jeruzalem is veel meer dan alleen maar religieuze bezienswaardigheden. Geniet van de vele nationaliteiten om je heen op één van de terrasjes, slenter door de souk en geniet van een vers geperste vruchtensap. Volg de Via Dolorosa naar de Heilig Grafkerk en verwonder je. Uiteraard ontbreekt een bezoek aan de oude Joodse wijk niet. Aan het eind van de dag word je naar het centraal gelegen hotel gebracht. De volgende dag vroeg op pad, bijvoorbeeld naar de berg Scopus voor een prachtig uitzicht over Jeruzalem. Of naar de Zionsberg met het graf van Koning David en de zaal van het Laatste Avondmaal. In ieder geval voldoende tijd inruimen om het holocaust museum Yad Vashem te bezoeken - indrukwekkend. Onderweg kom je langs de Knesseth (het parlementsgebouw) en de beroemde Menorah, de 7-armige kandelaar.

's Avonds kun je deze korte trip passend afsluiten in een restaurant van je keuze binnen de oude stadsmuren. Jeruzalem is prachtig verlicht.

Dag 6: Jeruzalem - Tel Aviv - Amsterdam

Helaas is deze trip ten einde en vlieg je vanuit Ben Gurion airport terug naar Amsterdam.