Stedenreis Napels

Voorbeeld 3-daagse stedenreis naar Napels, een van de meest interessante steden van Europa. Deze reis kan geheel naar wens en budget aangepast worden.

Dag 1

Na aankomst in Napels word je opgehaald en begin je deze reis met een panoramische tour per bus om deze fantastische stad te ontdekken. Je krijgt de hoger gelegen delen van de stad te zien en je kunt genieten van het prachtige uitzicht over de twee golfen van Napels. Onderweg worden er diverse stops gemaakt om foto’s te kunnen maken en te genieten van het adembenemende uitzicht. In het centrum van de stad maak je aansluitend een wandeling en eindig je met een stop bij een historische bar met zoete delicatessen waar je kunt genieten van koffie met een typische Napoletaanse “sfogliatella”. Na de proeverij brengt de bus je naar het hotel voor de check-in en is de middag ter vrije besteding.

Dag 2

Na het ontbijt in het hotel vertrek je naar Sorrento voor een wandeling met gids door het historische centrum. Je ontdekt haar dichters en haar kleuren. Het uitzicht op de steile kust richting de Golf van Napels en de Vesuvius vergezelt je tijdens de wandeling door idyllische straatjes. Net buiten Sorrento bezoek je een agrarisch bedrijf, waar mozzarella en wijn gemaakt wordt. Je ziet hier hoe mozzarella wordt gemaakt en je neemt plaats voor een lichte lunch op basis van een groot ‘boers’ bord met caprese (mozzarella en verse tomaten), aubergine, ricotta en limoncello... In de middag ga je terug naar het hotel.

Dag 3

Na het ontbijt en het uitchecken is de ochtend vrij om Napels verder te ontdekken. Aan te raden is een wandeling langs de kust van Napels tot aan Maschio Angioino, Castel dell’Ovo en te genieten van een lekkere cappuccino met uitzicht op de zon. In de middag word je naar het vliegveld van Napels gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.