Stedentrip Fes Special Package
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Unieke stedentrip
Overnachten in een sfeervolle riad
Inclusief vele extra's
Tijdens deze leuke trip maak je uitgebreid kennis met de oudste Koningsstad van Marokko: Fès. Op dag 2 ga je met een gids op pad door de stad langs onontdekte plekken. Zie werklieden de mooiste dingen maken, snuif de geuren op van oud hout en je hebt de buitenkans om deel te nemen aan een traditionele theeceremonie in een privéhuis.
Maar niet alleen Fès, ook een kennismaking met de Marokkaanse gebruiken komen tijdens deze stedentrip aan bod. Zo is ook een bezoek aan de hamam met een heerlijke hamam behandeling en een massage bij deze reis inbegrepen. Daarnaast duik je ook zelf de keuken in tijdens een kookworkshop en leer je een overheerlijke Marokkaanse maaltijd op tafel te zetten. Maar natuurlijk heb je ook nog genoeg vrije tijd om er zelf op uit te trekken. Slenter door de smalle straatjes van de souk en snuif de geuren van heerlijke kruiden en specerijen op, onderhandel over de prijs van die leuke souvenir, neem een kijkje bij een handwerkplaats en zie de mooiste Koranscholen. Iedere keer als je de hoek om gaat, wachten er weer nieuwe geuren, kleuren en verrassingen. Dat is het leuke aan zo’n medina! Je verblijft 4 nachten in een schitterende, sfeervolle riad midden in de medina.
Kortom, dé perfecte manier om Marokko met in het bijzonder Fès te ontdekken!
Hoogtepunten
• Excursie Fès o.l.v. Engelssprekende gids
• Kookworkshop
• Hamam
• Traditioneel diner
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Fès en v.v.
Hotels
Deze reis is gebaseerd op verblijf in een riad:
Standaard (3*): Riad Salama of gelijkwaardig
Comfort (4*): Riad Dar Dmana/Riad Salam Fes of gelijkwaardig
Dagprogramma
Dag 1: Vlucht naar Fès
Na aankomst op het vliegveld van Fès heb je een transfer naar je riad.
Dag 2: Fès - Craft & Art
Na het ontbijt ga je met een Engelssprekende gids op ontdekking in Fès. Deze excursiedag staat in het teken van de kunst en ambachten van deze eeuwenoude stad. Je begint de dag met een bezoek aan een ambachtsman van fijn timmerwerk. Je zult gefascineerd zijn door de precisie waarmee hij werkt en zo de mooiste dingen creëert. Dan door naar de werkplaats van een babouche maker. Hij maakt de mooiste typisch, Marokkaanse slofjes en versiert deze met de grootste precisie. Ook zie je hoe de prachtige Marokkaanse tegeltjes die je overal in de medina terugziet worden gemaakt. En dit is slechts een greep uit de vele handwerken die je zult zien vandaag. Daarnaast kun je vandaag deelnemen aan een traditionele theeceremonie, een buitenkansje!
Dag 3: Fès - Kookworkshop
Altijd al willen weten hoe je couscous maakt als een echte pro? Vandaag is je kans! Rond lunchtijd leer je hoe je een Marokkaanse salade maakt en couscous met vlees/kip en groenten. En uiteraard maak je het niet voor niks, want na afloop van de workshop moet er natuurlijk wel geproefd worden..
Dag 4: Fès - Wellness & Traditioneel diner
De ochtend heb je ter vrije besteding, maar ’s middags staat er wellness, een hamambehandeling, op het programma! Je begint meestal in het stoombad, waar je bloedsomloop door te warmte verbetert en je spieren ontspannen. Vervolgens een flinke scrubbeurt, waarbij je je dode huidcellen gedag kunt zeggen. Nadat je alle zeepresten van je hebt afgespoeld is het tijd voor een heerlijke, ontspannende massage. De fijne geurende oliën zorgen dat je even lekker tot rust kunt komen na alle indrukken van de afgelopen dagen. Na deze ontspannende middag wacht er ’s avonds een heerlijk traditioneel Marokkaans diner op je. Dit culinaire hoogstandje is een passende afsluiting van deze mooie stedentrip Fès.
Dag 5: Terugvlucht
Tot aan je transfer naar de luchthaven heb je vrije tijd om de laatste souvenirs in te slaan of nog een laatste keer door de levendige medina te slenteren. Helaas zit het er dan toch echt weer op en is het tijd om naar huis te gaan.
Inbegrepen
Inclusief
• Retourvlucht Fès
Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
Transfer luchthaven-riad en v.v.
4 overnachtingen in een riad o.b.v. logies/ontbijt
1 excursie ‘kunst en ambachten’
Kookworkshop in een riad incl. lunch
Hamam en massage in een riad
1x traditioneel Marokkaans diner
Exclusief
• Overige maaltijden
Uitgaven van persoonlijke aard
Reis- en/of annuleringsverzekering
Bijdrage calamiteitenfonds
Reserveringskosten
• Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.