Sun City Camp
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
In Wadi Rum
Tenten met eigen sanitair
Verblijf o.b.v. halfpension
Algemeen
In de majestueuze Wadi Rum bevindt zich het keurige Sun City Camp. Hier kun je genieten van het eenvoudige bedoeïenenleven en de indrukwekkende, natuurlijke schoonheid van Wadi Rum.

In het tentenkamp bevindt zich centraal een heerlijke zitplaats met kleurrijke kleden en typische bedoeïenententen. Alle 30 standaardtenten zijn ruim en hebben een eigen badkamer en terras.

Kies uit één van de vele activiteiten zoals een jeepsafari, een kamelenrit of een spectaculaire ballonvaart. Ben je iets avontuurlijker ingesteld? Ga dan voor een dagje buggy rijden door de woestijn. Wat je ook doet er is één ding wat je sowieso niet mag missen en dat is sterrenkijken.

Wil je een extra bijzonder ervaring? Kies dan voor een uniek verblijf in 'The Martian' tent. Een luxe koepeltent met een groot raam, waardoor je zelfs vanuit je bed kunt genieten van die indrukwekkende sterrenhemel en fantastische omgeving! Goedkoop is het niet, maar dan heb je wel wat! (Prijzen en beschikbaarheid op aanvraag).
Ligging
• In het hart van de Wadi Rum woestijn
Kamers
Tent
• Ruim en uitgerust met verlichting
• Comfortabele bedden
• Eigen badkamer
• Airconditioning
• Terras
• Badjassen en -slippers zijn ook aanwezig
Faciliteiten
Algemeen
• Centraal in het kamp is een heerlijke zitplaats met kleurrijke kleden en typische bedoeïenententen
• Wifi
• Totaal 60 tenten
Eten en drinken
• Verblijf op basis van halfpension.
Algemeen
Wadi Rum
Wadi Rum - Jordanië
Wadi Rum - Jordanië
Wadi Rum - Jordanië
Wadi Rum - Jordanië
Wadi Rum - Jordanië
Wadi Rum - Jordanië
Wadi Rum - Jordanië
Wadi Rum - Jordanië
Wadi Rum - Jordanië
Wadi Rum - Jordanië
De woestijn in Jordanië, Wadi Rum, is niet een woestijn zoals de Sahara: één grote zandbak met gigantische zandduinen overal waar je kijkt. Nee, hier vind je behalve zand, ook diverse schitterende rotsformaties. Beklim één van de natuurlijke bruggen of zandduinen voor een fantastisch uitzicht. Maar bovenal: zorg dat je de zonsondergang niet mist. Klim boven op één van de eerder genoemde duinen of rotsformaties en wacht op het moment dat de zon echt 'wegzakt'; een magisch moment. Maar de magie is nog niet over, want niet veel later verschijnen de eerste sterren aan de hemel!

In de loop van de middag komen we aan bij ons tentenkamp, waar we de nacht door zullen brengen. We zijn niet de enige zien we al snel, maar veel tijd om kennis te maken hebben we niet, want we gaan een jeepsafari maken (optioneel bij te boeken). T.E. Lawrence, beter bekend als Lawrence of Arabia, was diep onder de indruk van Wadi Rum en wij ook! We snappen al snel waarom Wadi Rum ook wel “Valley of the moon” wordt genoemd, dit landschap is echt van buitenaardse schoonheid!

Spectaculaire rotsformaties, gigantische rode zandheuvels en eindeloze leegte wisselen elkaar af. Dan stoppen we. Onze chauffeur maakt een lekkere pot thee boven het kampvuur terwijl wij genieten van een prachtige zonsondergang. De chauffeur lacht naar ons en wijst naar de paar zwarte tanden die hij nog heeft en gooit snel wat extra suiker in de kopjes…

Eenmaal terug op het kamp genieten we rondom het kampvuur van een traditionele bedoeïenenmaaltijd. Na het diner is het feest: muziek en dans. De bedoeïenen nodigen ons uit om mee te dansen. Deze kans op een Jordaanse dansles laten we natuurlijk niet schieten!

Dan zijn we de drukte zat en besluiten we om nog even sterren te kijken. We lopen iets weg van het kamp. Het wordt steeds stiller en donkerder. We ploffen neer in het zand, wat een heldere nacht is het. Als je tijdens een heldere nacht in Nederland al denkt een hoop sterren te kunnen zien, wacht dan maar tot Jordanië. De lichtvervuiling is hier in vergelijking met ons 'thuis' nihil, wat ervoor zorgt dat je nog veel meer sterren ziet. Af en toe 'vliegt' er zelfs een vallende ster voorbij. Het liefst zouden we ons matras buiten leggen en geen oog meer dicht doen, zodat we zo lang mogelijk kunnen genieten van deze magistraal heldere sterrenhemel.