Agrarische reis Cyprus

8-Daagse voorbeeldreis naar veelzijdig Cyprus. Deze reis kan geheel naar wens en budget aangepast worden.

Dag 1

Bij aankomst op de luchthaven van Larnaca word je opgehaald en naar het hotel in Limassol gebracht.
Bij aankomst kan je genieten van de lunch en is de middag ter vrije besteding.

Dag 2

Vandaag breng je een bezoek aan de Phassouri plantages. Op de Phassouri plantages houdt men zich bezig met de cultivatie, productie en de marketing van diverse citrusvruchten. Aansluitend ga je naar Petra Tou Romiou (rots van de romeinen), dichtbij de plaats Paphos. Volgens legenden zou Aphrodite, de godin van de schoonheid, bij deze rots uit de golven van de zee zijn geboren. Cyprioten noemen hun eiland om deze reden vaak het eiland van Aphrodite. Na deze fotostop rijd je door naar Paphos waar een heerlijke lunch klaar zal staan. Paphos is een bruisende havenstad met vele terrasjes en taverna’s. Je kunt hier de prachtige Koningsgraven, de pilaar van apostel Paulus en het huis van de Griekse wijngod Dionysos, bekend vanwege de mozaiekvloeren bezoeken. Daarnaast is er ook tijd voor een wandeling in de gezellige haven. In de middag breng je een bezoek aan de Loukoumi fabriek (Aphrodite Delights) en aan een pottenbakkerij.

cy_paphos_fort-en-haven.jpg (11680)

Dag 3

Je begint de dag met een bezoek aan de oude stad en de markt van Limassol. Vervolgens staat er een bezoek aan een sponzenfabriek op het programma. Lunch in een lokaal restaurant in Limassol. Na de lunch bezoek je de dorpjes Lania en Omodos. Het dorp Omdos ligt in het Troodosgebergte en is bekend vanwege het jaarlijks wijnfestival in augustus. Lania ligt ongeveer 25 kilometer ten noorden van Limassol. Het dorp is hooggelegen en biedt een geweldig uitzicht. Vanwege de heuvelachtige hellingen en de witte kalkhoudende grond, biedt het dorp de ideale omstandigheden voor de teelt van druiven voor de productie van wijnen van topkwaliteit. In Lania bezoek je een wijnboerderij met uitleg over het wijnproces en uiteraard is er de mogelijkheid om wijn te proeven.

Dag 4

Nicosia is de hoofdstad van Cyprus en één van de weinige overgebleven verdeelde steden in de wereld. Het zuidelijke deel van de stad behoort tot Grieks Cyprus en het noordelijke deel tot Turks Cyprus. De stad Nicosia is een schilderachtige plaats waarbij je weggeblazen wordt door de schoonheid van de straten. Je brengt een bezoek aan de Pittas Dairy Industries fabriek inclusief rondleiding. Een bezoek aan de gezellige wijk Laiki Yitonia mag bij een bezoek aan Nicosia niet ontbreken, hier zal een lunch klaar staan. Na de lunch breng je een bezoek aan een boerderij met koeien en geiten, waar men agrarisch onderzoek uitvoert.

 (16021)

Dag 5

Vandaag staat een bezoek aan Limnatie op het programma. Hier wordt een olijfmolen bezocht en krijg je uitleg over de verwerking van de olijven. In Apsiou staat er een lunch klaar. Na de lunch bezoek je een geitenboerderij. ’s Avonds een speciaal diner in een lokaal restaurant met mezes en muziek.

Dag 6

Vandaag ga je naar het bergdorp Platres en breng je een bezoek aan de berg Olympus, de hoogste berg op Cyprus. Op 1140 meter hoogte staat het beroemdste klooster van Cyprus: het Kykko-klooster. Het oorspronkelijke klooster dat opgedragen is aan de maagd Maria is inmiddels bijna duizend jaar oud. Het klooster is echter meerdere keren hersteld of herbouwd vanwege catastrofale branden. Het belangrijkste object binnen het museum is het Maria-icoon.

Dag 7

Na het ontbijt vertrek je vandaag naar Lefkara en breng je een bezoek aan het Ayios Monas klooster. Vervolgens rijd je richting Vavatsinia waar er een lunch klaar zal staan. Na de lunch bezoek je een olijfplantage en de St. Lazarus kerk.

Dag 8

Na het ontbijt volgt de transfer vanuit het hotel naar Larnaca Airport voor vertrek naar Amsterdam.