Culinaire reis Italië

6-Daagse voorbeeldreis naar culinair Italië. Deze reis kan geheel naar wens en budget aangepast worden.

Dag 1

Welkom in Italië! Bij aankomst op het vliegveld van Bologna staat een privé transfer voor je klaar om je naar het hotel te brengen voor de check-in. Na de check-in geniet je van een diner in een restaurant nabij het hotel.

Dag 2

Na het ontbijt vertrek je naar Urbino en heb je vrije tijd voor een bezoek aan de stad. Urbino is een voorbeeld van een van de meest geavanceerde en complete beschavingen van de Italiaanse Renaissance. Grote kunstenaars als Luciano Laurana, Francesco di Giorgio Martini, Paolo Uccello en Piero della Francesca hebben gewerkt en hebben gewoond in het Palazzo Ducale van Federico da Montefeltro, tegenwoordig de natioal gallery van de Marken.

Vervolgens ga je door naar Imbiss da Monia, midden in het centrum, waar je lokale en seizoensgebonden producten in zijn grot proeft. Uiteraard vergezeld van goede wijn uit de regio! Een echt interessante smaakbelevenis. Op de terugweg maak je een stop in Monteciccardo bij de "CONVENTINO". Bij de wijnmakerij van Egidio bezoek je zijn moderne oliemolen en zijn kelder. Je krijgt een rijke olie en wijnproeverij, vergezeld van lokale producten. Op naar het hotel, voor diner en overnachting.

Dag 3

Vandaag vroeg op pad richting Fano waar je op de vismarkt mama Ivana en de Engelstalige gids ontmoet. Samen kies je de juiste vis uit voor de beroemde “brodetto fanese”. Mama Ivana en de vissers zullen je helpen bij de selectie, de verschillen uit te leggen en hoe je ze kunt bereiden. Op het einde gaat mama Ivana naar huis waar zij op je wacht, terwijl je in de historische pasticceria (luxe bar met zoete delicatessen) van Fano geniet van een kop koffie. Aansluitend een korte en rustige tour door het historische centrum. In de loop van de ochtend ga je naar het huis van Ivana op het platteland. Het huis is in typische, eenvoudige Markese stijl rond 1900 gebouwd en wordt omgeven door honderd jaar oude olijfbomen, lieflijke heuvels en een werkelijk fascinerend uitzicht… Ivana wacht je op voor de kookcursus van de “brodetto fanese”. In de keuken kan je zelf mee helpen koken, of toekijken als je dat liever wil. Je luncht samen in het huis of bij mooi weer buiten. In de middag ga je terug naar het hotel voor het diner en de overnachting.

Dag 4

Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt, ga je met de gids naar Acqualagna; het vaderland van de witte truffel! Paolo en zijn hond wachten op je om je te laten zien hoe deze ‘koning van het bos’ wordt gecultiveerd. U sluit af met een rijkelijke ‘Imbiss da Susy’, een proeverij van hapjes bij de vrouw van Paolo die een restaurant met lokale specialiteiten runt. Je proeft lokale gerechten op basis van truffel en goede wijn. Echt regionaal! In de loop van de middag ga je naar het hotel voor het diner en de overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt vertrek je vandaag naar het Parco San Bartolo (net boven Pesaro) om van een betoverende ochtend te genieten. Een ‘terras’ met uitzicht op de Adriatische Zee, een ideaal doorgangsoord voor trekvogels, mediterrane vegetatie en de geur van brem die zich in de lucht verspreidt: dit alles is het natuurpark van Monte San Bartolo, een ideaal natuurgebied voor lichte trekking-paden, geleden tussen het land, de lucht en de zee. Je kunt een keuze maken tussen diverse prachtige wandelingen.

De lunch is op eigen gelegenheid waarna je vertrekt naar Bologna. De middag en avond zijn vandaag ter vrije besteding in Bologna.

Dag 6

Vandaag vertrek je naar het vliegveld van Bologna voor de terugvlucht naar Nederland.