Koorreis Israël

8-Daagse voorbeeldreis naar prachtig Israël. Deze reis kan geheel naar wens en budget aangepast worden.

Dag 1

Bij aankomst op Ben Gurion Airport word je opgewacht door de gids en samen rijd je naar Nazareth voor het diner en de overnachting.

Dag 2

Je begint de dag met een boottocht over het meer van Tiberias. Na afloop van de boottocht laat de gids de synagoge van Capernaum zien, daterend uit de 3e eeuw. Vlakbij Capernaum herinnert een kerkje in Tabgha aan de Wonderbare Spijziging. Indrukwekkend is de rust op en rondom de Berg der Zaligsprekingen, de plaats waar Jezus de Bergrede uitsprak. U brengt een bezoek aan de doopplaats Yardeniet.

s Avonds is er gelegenheid een concert te geven in bijvoorbeeld de kerk van de Salesianen, prachtig gelegen op een berg met schitterend uitzicht over Nazareth.

Dag 3

Na het ontbijt verlaat je het hotel in Nazareth en ga je naar de opgravingsheuvel Megiddo. Vanwege de strategische ligging -het was een onderdeel van de Via Maris, de oude weg van Egypte naar Syrië- is Megiddo vaak het toneel geweest van veel strijd. Archeologen hebben een aantal van de 21 woonlagen blootgelegd en vonden daarbij o.a. de stallen van Salomo bezoekt. Haifa is de derde stad van Israël. Vanaf de Carmelberg heb je een prachtig zicht op deze haven- en handelsstad. Opvallend is de goudkleurige koepel van het Bahai-heiligdom. De laatste stop vandaag is Caesarea, gelegen aan de Middellandse Zeekust. In de Romeinse tijd was dit de zetel van de stadhouders. Uit deze tijd dateren de burcht, het theater en de aquaducten. Hier heb je gelegenheid om te zingen. Je eindigt de dag in Jeruzalem.

Dag 4

Vandaag daal je af naar het Hof van Gethsemane en door de Leeuwenpoort, één van de 8 poorten van Jeruzalem, betreed je de Oude Stad. Direct hierachter ligt het bad van Bethesda. Op het Tempelplein staan de El Aksamoskee en de Dom van de Rots met haar imposante goudkleurige koepel. Wandelend over de Via Dolorosa, de Lijdensweg, bereik je de Grafkerk. Onderweg zie je de diverse staties, waaronder het Lithostrotos met de Ecco Homokapel in het klooster van de zusters van Zion. Via de sukh, de oriëntaalse bazaar kom je bij de Damascuspoort en verlaat je de Oude Stad.

Vandaag is er gelegenheid om te zingen in het St. Anna kerkje.

Dag 5

Vanmorgen breng je een uitvoerig bezoek aan Yad Vashem, het sobere, maar indrukwekkende monument dat herinnert aan de 6 miljoen Joodse slachtoffers van het nazisme. De middag is ter vrije besteding.

Dag 6

Je verlaat Jeruzalem en rijdt vandaag zuidwaarts. De bus brengt je naar het laagste punt op aarde:
de Dode Zee, 400 meter beneden de zeespiegel. Je maakt een stop bij Qumran, waar de Dode Zee rollen zijn gevonden. Aan de oever van de Dode Zee ligt de rotsvesting Massada, door Herodes gekozen als wijkplaats. Als zodanig werd het echter door hem nooit gebruikt. Wel door Zeloten. Deze Joodse opstandelingen hielden drie jaar lang stand tegen de Romeinen. De geschiedenis eindigt met hun massale zelfmoord. Een kabelbaan brengt je naar de top van de rots. Natuurlijk is er vandaag ook gelegenheid te 'zwemmen' in de Dode Zee. Een unieke ervaring!

Dag 7

Dag ter vrije besteding in Jeruzalem.

Dag 8

Transfer vanuit het hotel naar Ben Gurion Airport voor de terugvlucht naar Amsterdam.