Een 8-daagse reis voor iedereen die van koken, lekker eten en cultuur houdt!

Israël, land vol historie, cultuur, prachtige natuur, Bijbelse plaatsen en de plek waar drie geloven samenkomen in die éne stad, Jeruzalem. Maar ook het land van zon, zee, strand, uitgaan én voortreffelijk eten. Tel Aviv, de hoofdstad van Israël biedt dit allemaal in één. Een stad aan de Middellandse Zee, met fantastische witte zandstranden, een zeer relaxte sfeer, Unesco erkende architectuur, uitgaansleven van wereldklasse. Een moderne stad waar oost en west samenkomen.

De Israëlische keuken wordt wereldwijd als één van de beste keukens gezien, inclusief de plantaardig keuken. Tel Aviv is voorloper als het gaat om plantaardig eten en wordt niet voor niets de “plantaardige hoofdstad van de wereld” genoemd! De stad is enorm rijk aan 100% plantaardige restaurants, maar ook de reguliere restaurants zijn bijna allemaal voorzien van de sticker “Vegan friendly”. Hier is het uitstekend toeven voor de culinaire (plantaardige) reiziger!

Een unieke reis naar Israël

Everyday Plantpower en Isropa Reizen bieden u gezamenlijk de mogelijkheid om dit zelf te ervaren door plantaardige culinaire reizen aan te bieden. Een 8-daagse reis voor iedereen die van lekker eten, koken, zon en cultuur houdt. U reist met een groep van maximaal 12 mensen waarmee u in de beste plantaardige restaurants eet, de hoogtepunten van Tel Aviv veelal wandelend bezoekt en de stad écht ontdekt.

Maar u gaat ook zelf aan de slag! U neemt deel aan drie verschillende plantaardige workshops (Engelstalig), geleid door drie verschillende Israëlische topchefs. Zij zullen u de fijne kneepjes bijbrengen van het bereiden van een culinaire plantaardige maaltijd. Aan het einde van elke workshop, die zo’n drie tot vier uur in beslag zullen nemen, wordt het bereide eten gezamenlijk genuttigd. Uiteraard krijgt u alle recepten op papier zodat u een vleugje Midden-Oosten mee naar huis kunt nemen.

Maar ook een bezoek aan Jeruzalem mag natuurlijk niet ontbreken. U zult met een gids de belangrijkste plekken van de stad bezichtigen, waaronder natuurlijk de Klaagmuur, Via Dolorosa en Yad Vashem, het Holocaust museum.

Om de reis compleet te maken brengen we de laatste dag aan de Dode Zee waar we genieten van de prachtige omgeving, de warme droge woestijnlucht én het unieke gevoel om te drijven in het zoute water.

Kortom een unieke reis om nooit meer te vergeten!

Dag 1 t/m 4

Dag 1– Aankomst op vliegveld Ben Gurion met aansluitend de transfer naar het hotel in Tel Aviv. ’s Avonds gaan we gezamenlijk naar het één van Tel Aviv’s beste volledig plantaardige restaurants waar we zullen genieten van een twee gangen diner.

Dag 2 – Na het ontbijt in het hotel wandelen we langs de boulevard in noordelijke richting naar Namal Tel Aviv (de haven) waar we de markthal en de omgeving zullen bezoeken. Tevens is hier gelegenheid om te lunchen. Vervolgens keren we terug naar het hotel en is de middag vrij voor strand, shoppen of waar u zelf zin in heeft. ’s Avonds lopen we gezamenlijk naar de eerste plantaardige workshop. Deze workshop beslaat zo’n 3 tot 4 uur en eindigt met het samen eten van de maaltijden die we hebben bereid.

Dag 3 – Na het ontbijt wandelen we in zuidelijke richting naar Jaffo, waar we de omgeving gaan verkennen, vervolgens naar Ha Tachana (het voormalige treinstation) waar gelegenheid is om te lunchen en/of shoppen. De middag is weer vrij te besteden. ’s Avonds hebben we een privé-diner in Midden-Oosterse sferen op een sfeervol dakterras in Jaffo.

Dag 4 – Na het ontbijt wandelen we richting Saronna Market, Rothschild boulevard, Azrieli shopping centre, Dizengoff centre en onderweg is er gelegenheid om te lunchen. ’s Middags kunt u nog even vrij besteden om dan ’s avonds richting tweede workshop te lopen in de historische wijk Neve Tzedek. Deze workshop beslaat wederom zo’n 3 tot 4 uur en eindigt met een gezamenlijke maaltijd.

Dag 5 t/m 8

Dag 5 – Na het ontbijt vertrekken we met een bus richting Jeruzalem waar onze gids u langs alle belangrijke historische plekken leidt. We sluiten af met een bezoek aan het indrukwekkende Yad Vashem museum. Na terugkeer in Tel Aviv hebben we een gezamenlijk 3 gangen-diner in het tweede volledig plantaardige restaurant dat wij voor u hebben uitgekozen.

Dag 6 – Na het ontbijt gaan we richting de derde workshop, waar we leren om plantaardig brood en taart te bakken. Deze workshop duurt ook zo’n 3 tot 4 uur en eindigt met een gezamenlijke uitgebreide lunch. De rest van de dag is vrij te besteden en wilt u wellicht de kunstenaarsmarkt bezoeken die elke vrijdag wordt gehouden vlakbij Carmel market.

Dag 7 – Na het ontbijt stappen we in de bus en reizen af naar de Dode Zee waar we heerlijk kunnen genieten van de heilzame mineralen, het warme water waar je in blijft drijven en de prachtige omgeving. Op de terugweg aan het einde van de middag zullen we onderweg een stop maken om te dineren.

Dag 8 – deze dag staat in het teken van de terugreis naar Amsterdam.

Inbegrepen

Reissom
Vanaf €1.575,- per persoon bij verblijf in een tweepersoonskamer.

Deze reissom is geldig bij een minimale deelname van 11 personen.

Inclusief
• Vluchten Amsterdam – Tel Aviv en vice versa met Transavia;
• Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen tot het moment van ticketuitgifte);
• 10 kg handbagage per persoon;
• Transfers bij aankomst en vertrek en op excursiedagen;
• 7 Overnachtingen in Hotel Gilgal (of gelijkwaardig) in Tel Aviv;
• Verzorging in het hotel op basis van logies en ontbijt;
• 6 Diners en 1 lunch zoals vermeld in het programma;
• Workshops en excursies zoals vermeld in het programma inclusief entreegelden;
• Begeleiding tijdens de reis door Brünhilde van Everyday Plantpower.


Exclusief
• Verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking, maximaal 9 personen per factuur);
• Optioneel bij te boeken ruimbagage;
• Toeslag bij verblijf in een éénpersoonskamer à € 650,- per persoon;
• Persoonlijke uitgaven;
• Overige lunches en diner op vrijdag;
• Drankjes tijdens de maaltijden (ter plaatse te betalen);
• Fooiengeld à € 50,- per persoon voor gids, chauffeur en hotelpersoneel;
• Verzekeringen.

Goed om te weten

• De gehele reis wordt u begeleid door Brünhilde Albers van Everyday Plantpower. Een plantaardige chef die al ruim 35 jaar Israël als haar tweede thuis beschouwt, vloeiend Hebreeuws spreekt en volledig bekend is met de cultuur en lokale gebruiken (voor meer info over Brünhilde Albers zie ook www.everydayplantpower.com).

• De reissom is onder voorbehoud en gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse met beperkte beschikbaarheid. Op het moment dat de minimale deelname gehaald is, kan de reis doorgaan en zal de definitieve prijs bepaald worden.

• Minimale deelname voor doorgang van de reis is 11 personen.

• Bij boeking dient u een aanbetaling te voldoen van 40% van de reissom.

• Het restantbedrag dient uiterlijk 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

• U kunt zich aanmelden voor deze reis door een e-mail te sturen naar: groepsreizen@isropa.nl.

• Bij aanmelding gaat u akkoord met de algemene reisvoorwaarden van Isropa: voorwaarden

Aanmelden

De reis vertrekt op de volgende data:

Zondag 3 november, 2019
Zondag 24 november, 2019
Zondag 2 februari, 2020
Zondag 15 maart, 2020


U kunt zich aanmelden voor deze reis door een e-mail te sturen naar groepsreizen@isropa.nl. Na het ontvangen van uw aanmelding nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.