Top 5 stranden op Cyprus
Strand op Cyprus
Cyprus staat bekend als zonbestemming. De zon schijnt immers vrijwel altijd, de stranden zijn divers en het water is heerlijk! Niet zo gek dus dat de meeste mensen voor een strandvakantie kiezen wanneer ze Cyprus boeken. Wij hebben de leukste stranden voor jou op een rij gezet, dat scheelt weer een stapje voorbereiden voor je reis!
1. Fig Tree Bay in Protaras
In het gezellige Protaras, op het oostelijke puntje van Cyprus, vind je het strand van Fig Tree Bay. Het is één van de weinige stranden op Cyprus met een echt heerlijk zacht zandstrand. Ideaal dus om even op blote voeten te wandelen en het water in te gaan. TripAdvisor beoordeelde dit strand ooit zelfs met een derde plek op het lijstje met de beste stranden van Europa. Dat zegt natuurlijk wel wat. Ben je fan van watersporten? Dan ben je hier ook op de juiste plek!
2. Ladies Mile in Limassol
Een strand van maar liefst 8 kilometer lang… Wauw! Genieten van een heerlijk uitzicht is gegarandeerd. Doordat het strand zo uitgestrekt is, is het ideaal voor een fijne wandeling en is het vaak vrij rustig. Er is namelijk plek voor iedereen. Wil je een dagje strand en stad combineren? Dan kan dit perfect vanuit Limassol.
3. Lara in Akamas
Lara Beach is gelegen in een mooi gevormde baai. Het strand ligt ietwat verstopt en is omringd door een onaangetaste, rijke natuur. Een echt paradijsje om een dagje te zonnen, als je het ons vraagt. Het kristalheldere, blauwe water en de kliffen zetten de puntjes op de i. Een echte ontsnapping tijdens je vakantie in Cyprus.
4. Nissi Beach in Ayia Napa
Ayia Napa staat bekend als het uitgaansgebied van Cyprus, maar gelukkig kun je hier ook prima terecht voor een dagje aan zee. Nissi Beach staat bekend om het kleine ‘eiland’ dat voor de kust ligt, wat via een smalle strook strand kan worden bereikt. Een fotogenieke plek, als je het ons vraagt. Hier is het altijd gezellig en in de avond ben je meteen op de juiste locatie voor je favoriete cocktail.
Strand op Cyprus 1
5. Pissouri Bay in Pissouri
In het gebied van Pissouri staat agrotoerisme centraal. Aan de groene omgeving zie je dat direct! ‘Another day in paradise’, wordt ook wel gezegd. Onderweg naar het strand kom je langs gezellige tavernes en koffietentjes, om je vervolgens te settelen op het zandstrand. In Pissouri Bay heb je naast het prachtige strand ook de beschikkig tot faciliteiten als een toilet en kleedruimtes. Hier ligt ook één van onze favoriete resorts: Columbia Beach Resort! Vanuit dit vijfsterrenhotel beleef je Pissouri Bay pas echt.