Rondreis King David

Rondreizen Israël | Israël

  • transfer incl.
  • Zie alle hoogtepunten van Israël
  • Nederlandstalige reisleiding
  • Gegarandeerd vertrek
  • Inclusief Bethlehem
  • U ontvangt een Israël reisgids

Over Rondreis King David

Met deze prachtige rondreis met Nederlandstalige reisleiding ontdekt u Israël in al zijn facetten. Bezoek de Bijbelse plaatsen maar zie ook de Dode Zee en Tel Aviv. Natuurlijk verkennen we Jeruzalem maar we gaan ook naar het meer van Galilea in het Noorden.  Voor de eerste keer naar Israël ? Boek deze fantastische rondreis!

Dag 1 zondag Amsterdam-Tel Aviv

U vliegt met Transavia naar het vliegveld Ben Gurion. Daarna transfer naar uw hotel in Tel Aviv ( ca. 15 km ) voor de eerste overnachting.

Dag 2 maandag  Tel Aviv-Beersheva-Massada-Jeruzalem ( ca. 300 km )

We rijden naar het zuiden richting Beersheva, de hoofdstad van de Negev woestijn. Via Arad naar Massada bij de Dode Zee. U gaat per kabelbaan naar de citadel waar ooit een groep Zeloten  zich verschanste om uit handen van de Romeinse bezetter te blijven tijdens de grote Joodse opstand in 70 nChr. Het uitzicht is fantastisch en u maakt een wandeling langs de vele opgravingen van de paleizen, synagoge en badhuizen. Natuurlijk krijgt u de gelegenheid om te drijven in de Rode Zee. Aan het einde van de dag door naar Jeruzalem voor de overnachting.

Dag 3 dinsdag Jeruzalem nieuwe stad ( ca. 25 km )

Vandaag na het ontbijt eerst naar de berg Scopus voor een prachtig uitzicht over Jeruzalem . U ziet het Hof van Getsemane en bezoekt de Zionsberg met het graf van Koning David en de zaal van het Laatste Avondmaal. In het nieuwe Jeruzalem bezoeken we het Israël museum met de Dode Zee rollen die in 1950 door een herdersjongen zijn gevonden. We rijden langs de Knesseth ( het parlementsgebouw ) en de beroemde Menorah, de 7-armige kandelaar . Uiteraard is er tijd voor Yad Vashem, het Holocaust museum. Tenslotte ziet u nog een miniatuur van Jeruzalem tijdens de tweede Tempel. Overnachting weer in Jeruzalem.

Dag 4 woensdag Jeruzalem oude stad en Bethlehem ( ca. 50 km )

In de oude stad bezoekt u de Klaagmuur, indien mogelijk het Tempelplein met de Rotskoepel en de El Aksa moskee ( u kunt hier niet naar binnen ! ) en daarna via de Via Dolorosa naar de Heilige Grafkerk. Door de kleurrijke Arabische souk naar het Cardo ( de oude marktstraat ) en de oude Joodse wijk. Indien de situatie het toelaat naar Bethlehem met de Geboortekerk en de Herdersvelden. Overnachting weer in Jeruzalem.

Dag 5 donderdag  Tiberias-meer van Galilea-Noord Israel  ( ca. 280 km )

Na het ontbijt verlaten we Jeruzalem en rijden via de Jordaan vallei naar het Noorden. We bezoeken de Romeinse opgravingen in Beth Shean , Tiberias en Capernaum. Ook ziet u de Berg van de Zaligspreking en Tabgha. Het meer van Galilea is de zoetwatervoorziening voor heel Israël en meet 21 x 9 km.  In de namiddag door naar de kibboets Kfar Giladi in Noord Galilea voor de overnachting.

Dag 6 vrijdag Golan hoogvlakte-Sefad-Nazareth ( ca. 200 km )

U brengt een bezoek aan een aantal Druzendorpen op de Golan en ziet Banyas, een van de bronnen van de rivier de Jordaan. In Sefad, de stad van de Joodse mystiek de Kabalah, bezoeken we een van de oude synagogen en de schilderachtige kunstenaarswijk. In Nazareth , woonplaats van Maria, Jozef en Jezus, bezoekt u de kerk van de Aankondiging en de timmerwerkplaats van Jozef. Misschien is nog even tijd om ontspannen door de lokale souk te slenteren. Overnachting weer in de kibboets.

Dag 7 zaterdag Akko-Haifa-Caesarea-Tel Aviv ( ca. 280 km )

Dwars door Galilea naar Akko, de kruisvaardersstad. We maken een leuke wandeling door de stad, de Caravanserai en de haven. Dan door naar Haifa, waar we de tuinen van de Bahai-sekte bezoeken. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad. We rijden langs de kust naar Caesarea , eens de Romeinse hoofdstad van Judea. In Tel Aviv maken we een korte rondrit door de stad en zien het oude Jaffa. Overnachting in Tel Aviv.

Dag 8 zondag  Tel Aviv-Amsterdam

Transfer naar de luchthaven ( ca. 20 km ) en terugvlucht met Transavia naar Amsterdam.

Hoogtepunten

- Tel Aviv en Jaffa

- Caesarea

- Meer van Tiberias

- Jordaanvallei  

- Massada   

- Beit Shean

- Nazareth

- Jeruzalem

- Bethlehem

Aantal deelnemers
Gegarandeerd vertrek
Minimum deelname 2 personen. 

Vlucht informatie
U vliegt met Transavia. Gratis handbagage, voor ruimbagage betaalt u iets extra's. Aan boord tegen betaling een ruime keuze aan maaltijden en drankjes.

Reisleiding
Nederlandstalige gids/reisleiding (dag 2 t/m 7)

Inclusief
- Vliegreis Amsterdam-Tel Aviv v.v. met Transavia 
- Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag 
- Handbagage Transavia 
- Transfers bij aankomst en vertrek 
- Airconditioned minibus/bus tijdens de rondreis 
- 7 nachten verblijf in toeristenklassehotels o.b.v. logies/ontbijt 
- Een Nederlandstalige gids/reisleiding 
- Entreegelden van de genoemde excursies
- Diensten van onze lokale agent in Israël 
- Reisgids Israël

Exclusief
- Ruimbagage Transavia
- Lunches
- Diners (tegen een toeslag van € 100 p.p. vooraf bij te boeken; 6 diners, diner op de dag van aankomst is niet inbegrepen) 
- Uitgaven van persoonlijke aard 
- Fooien voor gids, chauffeur en bedienend personeel 
- Reis- en/of annuleringsverzekering 
- Bijdrage Calamiteitenfonds

Goed om te weten
U reist in een Nederlands / Vlaams gezelschap. Overnachting in genoemde hotels of gelijkwaardig. Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud en gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse met beperkte beschikbaarheid. Bij boeking kunnen vertrektoeslagen gelden.

Israël

Israël is een uniek en zeer veelzijdig vakantieland. Het is het land van woestijnen en besneeuwde bergtoppen; van het laagste punt op aarde, de Dode Zee, en de groene hoogvlakte van de Golan; een land met een ongekende en indrukwekkende geschiedenis, zowel oud als 'nieuw'. Maar Israël is toch vooral hét land van de Bijbel, het land vol religieuze heiligdommen, van het Jodendom, het christendom en de islam. Jeruzalem wordt al eeuwenlang door de drie wereldgodsdiensten in haar greep gehouden.

Lees verder

Selecteer uw voorkeuren

Vertrekluchthaven

Begin met boeken: selecteer een prijs

7 dagen eerder 7 dagen later

Één moment geduld alstublieft, de pagina wordt voor u geladen.