Rondreis Het beste van Jordanië 3*

Rondreizen Jordanië | Jordanië

  • transfer incl.
  • auto + chauffeur
  • Privé rondreis
  • Engelstalige privé chauffeur
  • Bezoek alle hoogtepunten
  • Verblijf in goede 3-sterren hotels

Een verrassend mooie reis naar Jordanië! Reis mee naar de Romeinse stad Jerash, de indrukwekkende vergeten stad Petra, de zinderend rode woestijn van Wadi Rum, de extreem zoute Dode Zee en rust uit op het prachtige strand aan de Golf van Aqaba.

Hoogtepunten
- Amman
- Jerash
- Petra
- Wadi Rum
- Aqaba
- Dode Zee
- Madaba
- Mount Nebo
- Kerak

Dagprogramma

01: Amsterdam-Amman
U vliegt met Royal Jordanian met de middagvlucht naar Amman.
U verblijft in Hotel Toledo.
02: Amman-Jerash ca. 150 km
Na het ontbijt vertrekt u naar een klassiek hoogtepunt: de oude Romeinse stad Jerash. U ziet een perfect voorbeeld van hoe in de Romeinse tijd steden werden ingericht. Bezoek de hoofdstraat, de tempels en het amfitheater.
U verblijft in hotel Toledo.
03: Amman-Madaba-Kerak-Petra ca. 300 km
De beroemde King’s Highway voert ons naar het zuiden. In Madaba ziet u veel mozaïeken, waaronder de beroemde landkaart van het Heilige Land in de kerk van St. George. U treedt in de voetsporen van Mozes als u op Mount Nebo uitkijkt over Israël. Daarna een bezoek aan de burcht van Kerak, een imposante herinnering aan de Kruisvaarders. Kerak ligt in een prachtige wadi. Tegen de avond komt u aan in Petra, hoog op de lijst van het werelderfgoed. Hier overnacht u ook.
U verblijft in hotel Edom.
04: Petra
Een hele dag voor de roze-rode stad, duizenden jaren oud en in de 19e eeuw herontdekt. Na het ontbijt wandelt u door de Siq (een smalle kloof) naar de overweldigende Schatkamer Al Khazneh. Het is de start van een indrukwekkende dag: wandelend van het ene hoogtepunt naar het andere. Overnachting opnieuw in Petra.
U verblijft in hotel Edom.
05: Petra-Beidah-Wadi Rum ca. 120 km
Na een korte stop bij de indrukwekkende rotsformaties van Beidah door naar de woestijn van Wadi Rum, de meest spectaculaire van heel Jordanië. U kunt hier een jeepsafari met een 4x4 drive maken onder leiding van de Bedoeïenen waarbij u door het rulle zand van de rode woestijn rijdt en ook overblijfselen ziet van de oude beschaving. U overnacht in het woestijnkamp Sun City en geniet van het diner onder de prachtige sterrenhemel.
U verblijft in tentenkamp Sun City Camp.
06: Wadi Rum-Aqaba ca. 100 km
In Aqaba aan de Rode Zee kunt u een dagje bijkomen van de vele indrukken die u de laatste dagen heeft opgedaan. Een heerlijk dagje zonnen, zwemmen, snorkelen of heel lekker rustig een boek. Overnachting in Aqaba.
U verblijft in hotel Captain's.
07: Aqaba-Dode Zee-Amman ca. 325 km
Op weg terug naar Amman reist u via de Wadi Araba naar de Dode Zee. Op het laagste punt van de aarde , meer dan 400 meter beneden zeeniveau, ligt dit extreem zoute meer. Er komen geen zichtbare levende wezens voor en u zult het extreme drijfvermogen vol ongeloof ervaren. Drijvend op uw rug de krant lezen blijft zeer ongewoon. Tegen de avond terug naar Amman voor uw laatste overnachting in Jordanië.
U verblijft in hotel Toledo.
08: Amman-Amsterdam
Na een vroege transfer naar het vliegveld volgt de terugvlucht met Royal Jordanian naar Amsterdam.

Vluchtinformatie
U vliegt met Royal Jordanian, de nationale airline van Jordanië. Royal Jordanian vliegt 4x per week (woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag) van Amsterdam naar Amman met een zeer moderne luchtvloot. Aan boord geniet u van gratis maaltijden en drankjes en uiteraard van de gastvrijheid die zo kenmerkend is voor Jordanië.

Reisleiding
De auto met Engelstalige chauffeur is alleen bestemd voor vervoer volgens het programma van plaats naar plaats en van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid (enige flexibiliteit is uiteraard wel te verwachten). Op vrije dagen en 's avonds zijn de auto en de chauffeur in principe niet beschikbaar. De auto heeft naast de chauffeur ruimte voor 3 volwassenen. Eventueel 4, indien 3 personen op de achterbank. Een grotere auto op aanvraag.

Inclusief
- Vliegreis Amsterdam-Amman v.v. met Royal Jordanian
- Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
- Transfers bij aankomst en vertrek
- 3* hotels o.b.v. logies/ontbijt; tentenkamp Wadi Rum o.b.v. halfpension
- Vervoer naar de plaatsen zoals genoemd in de reisopzet met een airconditioned auto met Engelstalige privé chauffeur
- Visumkosten en visumassistentie bij aankomst
- Reisgids Jordanië

Exclusief
- Entreegelden (ca. US$ 130 p.p., ter plaatse te voldoen of u kunt vooraf een jordan pass aanschaffen, zie www.jordanpass.jo voor meer informatie)
- Optionele jeepsafari Wadi Rum (ca. US$ 60 per jeep, ter plaatse te voldoen)
- Overige maaltijden
- Fooien
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Reis- en annuleringsverzekering
- Bijdrage Calamiteitenfonds

Goed om te weten
U kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Jordanië op deze website. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch via 088-19 00 133.

Wijzigingen in het programma voorbehouden. De routesuggesties die wij voor u hebben uitgewerkt kunnen ook naar eigen inzicht worden aangepast, zowel in dagen als in de te bezoeken plaatsen. 

Wanneer u van plan bent veel bezienswaardigheden in Jordanië te bezoeken, kunt u ook een Jordan Pass kopen. Deze pas geeft u toegang tot maar liefst 40 verschillende bezienswaardigheden; waaronder een bezoek aan Petra, Jerash en Wadi Rum. Op de website www.jordanpass.jo kunt u meer informatie vinden en de pas bestellen.

Jordanië

Jordanië is een land wat u gezien moét hebben!! Het rood/roze "wereldwonder" Petra, de uitgestrekte Wadi Rum woestijn, beroemd geworden door Lawrence of Arabia, de hoofdstad Amman, de schitterende Romeinse stad Jerash, de Dode Zee en de prachtige koralen bij Aqaba, er is zoveel te zien.

Een vakantie Jordanië is een echte aanrader! Jordanië is een land waarvan het stempel eigenlijk in geen enkel paspoort mag ontbreken. Steeds meer mensen boeken een vakantie naar Jordanië en ontdekken de schatten van dit fascinerende land met haar allerhartelijkste bevolking.

Lees verder

Selecteer uw voorkeuren

Vertrekluchthaven

Begin met boeken: selecteer een prijs

7 dagen eerder 7 dagen later

Één moment geduld alstublieft, de pagina wordt voor u geladen.