Verrassend Jordanie
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Eigen huurauto
Inclusief Petra, Jerash en Aqaba
Goede 4-sterren hotels
Vele hoogtepunten
Algemeen
Ontdek het fascinerende koninkrijk Jordanië. Je bezoekt onder meer de oude Romeinse stad Jerash, het indrukwekkende Petra, de uitgestrekte woestijn Wadi Rum, een paar dagen relaxen aan het strand van Aqaba en tot slot via de Dode Zee weer naar huis.
Hoogtepunten
• Amman
• Jerash
• Petra
• Dode Zee
• Aqaba
• Madaba
• Mount Nebo
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Amman en v.v.
Autohuur
Je kunt verderop in deze website tijdens het boeken kiezen voor een andere/grotere auto, indien gewenst. Zie daar ook voor alle voorwaarden.
Hotels
De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:

Amman - hotel Sulaf
Petra - hotel Petra Panorama
Aqaba - hotel Hilton Double Tree

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Jordanië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.
Dagprogramma
Dag 1: Vlucht naar Amman
Na aankomst transfer naar het hotel in Amman.
Dag 2: Amman-Jerash-Amman (ca. 150 km)
Na het ontbijt neem je de huurauto in ontvangst en vertrek je naar een klassiek hoogtepunt: de oude Romeinse stad Jerash. Je ziet een perfect voorbeeld van hoe in de Romeinse tijd steden werden ingericht. Bezoek de hoofdstraat, de tempels en het amfitheater. In de namiddag nog tijd voor een 'rondje' Amman met de Citadel, het amfitheater en de King Abdullah moskee.
Dag 3: Amman-Madaba-Kerak-Petra (ca. 300 km)
De King’s Highway voert je zuidelijk naar Madaba, waar je in de kerk van St. George de beroemde landkaart van Palestina kunt bewonderen. Vervolgens naar Mount Nebo waar je in de voetsporen van Mozes het Beloofde Land ziet. Via de Wadi Mujib naar de imposante burcht van Kerak: een stille getuige uit het verre verleden van de kruisvaarders. Aan het eind van de dag kom je aan in Petra.
Dag 4: Petra
Na het ontbijt komt het hoogtepunt van de reis: het bezoek aan de duizenden jaren oude stad Petra. Woorden schieten hier tekort. Een wandelpad slingert door een nauwe, kleurrijke kloof, de Siq. Plotseling ontwaar je de details van de 40 meter hoge schatkamer Al Khazneh. Het kleurenspel op het gele, blauwe en rode gesteente tijdens de dageraad is sensationeel. Het is slechts het begin van een indrukwekkende dag die je al dwalend en dolend doorbrengt in deze antieke, ooit vergeten stad die door de Nabateeën werd uitgehakt. Overnachting opnieuw in Petra.
Dag 5: Petra-Wadi Rum-Aqaba (ca. 265 km)
Na een korte stop bij de indrukwekkende rotsformaties van Beidah door naar de woestijn van Wadi Rum, de meest spectaculaire van heel Jordanië. Je kunt hier een jeepsafari met een 4x4 maken onder leiding van de bedoeïenen waarbij je door het rulle zand van de rode woestijn rijdt en ook overblijfselen ziet van de oude beschaving. Je eindigt de dag in Aqaba aan de Rode Zee, waar je de komende dagen geniet van zon, zee, strand en het leven op of onder water. In de avond lekker uit eten in het gezellige centrum van Aqaba stad.
Dag 6-8: Aqaba
Heerlijk een paar daagjes ontspannen aan de Rode Zee.
Dag 9: Aqaba-Dode Zee-Amman (ca. 325 km)
Vanuit Aqaba noordwaarts naar het laagste punt op aarde, waar je terechtkomt bij de Dode Zee. Het ligt meer dan 400 meter beneden zeeniveau en het water is zo zout dat er geen zichtbare levende wezens voorkomen. Zwemmers ervaren het drijfvermogen vol ongeloof: drijvend op je rug kun je rustig de krant lezen, een bijzondere ervaring. Hierna door naar Amman voor je laatste overnachting in Jordanië.
Dag 10: Terugvlucht vanaf Amman
Je levert de auto in op de luchthaven en vliegt weer naar huis.
Goed om te weten
Wijzigingen in het programma voorbehouden. De routesuggesties die wij hebben uitgewerkt kunnen ook naar eigen inzicht worden aangepast, zowel in dagen als in de te bezoeken plaatsen.

Wanneer je van plan bent veel bezienswaardigheden in Jordanië te bezoeken, kun je ook een Jordan Pass kopen. Deze pas geeft je toegang tot maar liefst 40 verschillende bezienswaardigheden; waaronder een bezoek aan Petra, Jerash en Wadi Rum. Op de website www.jordanpass.jo kun je meer informatie vinden en de pas bestellen.
Inbegrepen
Inclusief
• Retourvlucht Amman
Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
Transfer bij aankomst
Autohuur categorie A vanaf dag 2 t/m vertrek
4* hotels o.b.v. logies/ontbijt
Visumkosten en visumassistentie bij aankomst
Reisgids Jordanië
Exclusief
• Excursies en entrees (ca. US$ 135 p.p., ter plaatse te betalen of u kunt vooraf een Jordan pass aanschaffen, zie www.jordanpass.jo voor meer informatie)
Optionele jeepsafari Wadi Rum (ca. US$ 60 per jeep, ter plaatse te voldoen)
Overige maaltijden
Fooien
Benzine
Uitgaven van persoonlijke aard
Reis- en/of annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reserveringskosten
• Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen
Jordanië is een land wat je gezien moét hebben!! Het rood/roze 'wereldwonder' Petra, de uitgestrekte Wadi Rum woestijn, beroemd geworden door Lawrence of Arabia, de hoofdstad Amman, de schitterende Romeinse stad Jerash, de Dode Zee en de prachtige koralen bij Aqaba, er is zoveel te zien.

Een vakantie Jordanië is een echte aanrader! Jordanië is een land waarvan het stempel eigenlijk in geen enkel paspoort mag ontbreken. Steeds meer mensen boeken een vakantie naar Jordanië en ontdekken de schatten van dit fascinerende land met haar allerhartelijkste bevolking.

Wat te denken van een vakantie naar het 'wereldwonder' Petra, de in de roze/rode rotsen uitgehouwen stad, waar je je een hele dag (of nog langer) verwondert. Bezoek ook Wadi Rum, de onmetelijke woestijn van Lawrence of Arabia, met haar merkwaardige, vaak met de maan vergeleken, landschap.
Amman, de drukke en snel groeiende hoofdstad en de Dode Zee, waar je in fraaie resort-hotels in alle rust kunt genieten en ontspannen, mogen eigenlijk niet ontbreken tijdens je reis. Maar ook Jerash, de prachtig bewaard gebleven Romeinse stad is een must tijdens je vakantie. Ook het gezellige Aqaba aan de Rode zee is een 'must' voor snorkelaars en duikers en een ideale plaats om (bijvoorbeeld na afloop van een rondreis of een fly-drive) te genieten van zon, zee, strand en de Jordaanse gastvrijheid.

Voor je vakantie Jordanië biedt Isropa een ruim aanbod aan hotels door het hele land. Daarnaast kun je bij ons kiezen uit een groot aanbod privérondreizen en fly-drives of kun je naar eigen keuze je vakantie samenstellen. Alle accommodaties en routes worden bij Isropa met zorg geselecteerd en samengesteld, om je vakantie zo aangenaam mogelijk te maken.

Waar je ook komt tijdens je vakantie in Jordanië, je zult (net als wij) onder de indruk raken van de rijke cultuur, de afwisselende natuur en de gastvrije bevolking van Jordanië. Ahlan wa sahlan, welkom!