Wandelen op Madeira
Portugal bestemming
Wandelen op Madeira
Ook voor de actieve reiziger heeft Portugal genoeg te bieden. Een vaak vergeten Portugese parel is Madeira. Madeira wordt gekenmerkt door imposante bergtoppen en diepe valleien. De beste manier om die te beleven? Wandelend! Madeira is een ontzettend veelzijdig eiland. Het landschap in het noorden van het eiland is veel ruiger dan het landschap in het zuiden. Heb jij je wandelschoenen al uit de kast getrokken? Ontdek wat Madeira jou allemaal te bieden heeft.
Portugal kustlijn
De echte hoogtepunten
Op dit vulkanische eiland is het natuurlijk een must om vanuit de hoogste punten het eiland te ontdekken. Op Madeira heb je drie hoogtepunten die je niet mag missen: Pico Ruivo (1862 m), Pico das Torres (1851 m) en Pico de Areeiro (1817 m). Met de route ‘Vereda do Areeiro’ bewandel je in zo’n drie uur deze drie schitterende uitkijkpunten. Beginnend bij Pico do Areeiro, waar het uitzicht al adembenemend is, ontdek je Madeira bergtop na bergtop. Lekker wandelen, klimmen en klauteren, oftewel heerlijk actief bezig zijn
Typisch Madeira
Naast dat Madeira bekend staat om geweldige wandelingen te kunnen maken, heb je hier ook een prachtig divers landschap met de mooiste vergezichten. Madeira wordt ondanks haar ruige landschap daarom ook wel ‘bloemeneiland’ genoemd. Het weer op het eiland verandert constant en zorgt daardoor ook voor een indrukwekkende verandering in de natuur.
Portugal levada's
Als twee druppels water
Door de verschillende weersomstandigheden zijn naast de prachtige natuur de levada’s onmisbaar op dit eiland. Levada’s zijn kleine irrigatiekanaaltjes die het water van het natte noorden naar het drogere zuiden vervoeren. Naast dat het een erg effectief systeem is, levert het jou ook mooie wandelroutes op. Naast dat het typisch voor het eiland is, zijn het vaak erg eenvoudige wandelingen die iedereen kan doen. Onderweg maak je kennis met de prachtige natuur en de verschillende klimaten van dit eiland. Weet wel: een levada wandeling is altijd één kant op, het is nooit een rondje, hou hier dus rekening mee voor je jouw wandeltocht begint.Jij ook zin gekregen om deze Portugese parel te ontdekken? Neem dan eens hier een kijkje bij ons aanbod op Madeira.