Wine & Dine in het authentieke binnenland
BewarenToegevoegd aan bewaarde vakanties
Ontspanning en genieten
Met eigen huurauto
Douro, Serra da Estrela, Alentejo
Inclusief boottochtje Douro
3 wijnproeverijen
2 diners
Algemeen
Deze fly-drive voert je in een kleine week door het charmante binnenland van Portugal. Van de schitterende Douro regio rijd je via het Serra da Estrela gebergte langs de oostgrens naar het hart van de Alentejo streek. Je verblijft onderweg in charmante en intieme hotels en maakt ook een boottochtje over de rivier de Douro. Twee uitgebreide diners en drie wijnproeverijen maken de reis compleet. Deze fly-drive staat niet in het teken van het zien van zoveel mogelijk bezienswaardigheden. Het gaat hier vooral om ontspanning, genieten en een bijzonder inkijkje in het lokale leven van alledag.

Zoals gezegd begint je reis in de Douro regio. Hier staan een prachtig boottochtje over de rivier de Douro en een bezoek aan het gerenommeerde Vinho Verde landgoed Quinta da Aveleda op het menu. Proeverij uiteraard inbegrepen, begeleid door kazen en chocola. Maar natuurlijk is er volop tijd voor een eigen ontdekking van de Douro.

Naast een wijn- en kaasproeverij maak je in het romantische hotel Madre de Agua Rural (je logeeradres in de uitlopers van de Serra da Estrela) ook nader kennis met het agrarische bedrijf op dit landgoed. Een rondrit door het hoogste gebergte van Portugal mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Onze tips voor je dagen in de Alentejo: Marvao, Castelo de Vide, Estremoz, Vila Viçosa en Evora. Maar natuurlijk organiseren we onderweg ook een exclusieve wijnproeverij voor je.
Hoogtepunten
•Douro regio
•Boottochtje over de Douro
•Serra da Estrela
•Alentejo
•Wijnproeverijen
•Kleinschalige en charmante hotels
•In twee hotels een uitgebreid diner
Vluchtinformatie
Je vliegt heen naar Porto en terug vanaf Lissabon
Auothuur
• Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over de inbegrepen huurauto.
• Ook kun je kiezen voor een grotere auto.
Dagprogramma
Dagprogramma
Dag 1 Vlucht naar Porto, Porto-Penafiel (ca. 35 km) Je neemt de huurauto in ontvangst en rijdt naar het prachtige 19e-eeuwse herenhuis Solar Egas Moniz in Penafiel, het stijlvolle onderkomen voor de eerste 2 nachten. Dag 2 Douro Vandaag maak je een prachtig boottochtje van ruim een uur op de Douro rivier, ca. 15 km van je hotel gelegen. Ook staat vandaag een bezoek aan het gerenommeerde Vinho Verde landgoed Quinta da Aveleda op het programma. Vanzelfsprekend is een proeverij inbegrepen, begeleid door kazen en chocola. Daarnaast is er ongetwijfeld nog genoeg tijd om een deel van de Douro regio te verkennen. Dag 3 Penafiel-Gouveia ( ca. 150 km) Op het gemak reis je vandaag naar de voet van het gebergte Serra da Estrela. In het plaatsje Gouveia word je verwacht in het romantische hotel Madre de Agua Rural. Dit kleine romantische hotel is onderdeel van een uitgestrekt landgoed op een prachtig rustige locatie met een mooi uitzicht. Hier worden fruit en groenten verbouwd en worden daarnaast wijn, kaas en olijfolie geproduceerd. Je geniet 's avonds van een heerlijk diner, ongetwijfeld met verse ingrediënten uit het eigen bedrijf. Dag 4 Gouveia Tijdens je verblijf hier staan een wijn- en kaasproeverij en een kennismaking met het agrarische bedrijf op het programma. Maar natuurlijk is er ruim tijd voor een verkenning van de omgeving. Natuurlijk raden we een tocht door het Serra da Estrela gebergte aan. Dag 5 Gouveia-Estremoz (ca. 295 km) Vandaag in zuidelijke richting naar de Alentejo. Onderweg adviseren wij in elk geval de dorpjes Marvao en Castelo de Vide als interessante tussenstop. In de avond wacht je een heerlijk diner met regionale gerechten in het restaurant van uw hotel voor de komende 2 nachten, het charmante Pateo dos Solares Charm in het marmerstadje Estremoz. Dag 6 Alentejo Behalve Estremoz zijn ook de twee andere marmerstadjes Borba en zeker Vila Vi´cosa een bezoek waard. Op een half uurtje rijden vanuit Estremoz bevindt zich het oude centrum van Evora, niet voor niets op de lijst van beschermd werelderfgoed van UNESCO. Maar vandaag breng je ook een bezoek aan de Quinta de Tiago Cabe´co, waar je een wijnproeverij wacht. Dag 7 Estremoz-Lissabon (ca. 165 km) Je levert de auto in op de luchthaven van Lissabon en vliegt weer terug naar huis. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de reis te verlengen met een paar dagen in deze heerlijke authentieke en ontspannen stad.
Goed om te weten
• Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.
• Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Portugal op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
• Wil je een afwijkend programma? Een ander hotel? Een andere route? Een afwijkende reisduur? Geen enkel probleem. Keuze te over. Wij helpen je graag bij het helemaal op maat samenstellen van je eigen fly-drive.
Inbegrepen
Inclusief
• Heenvlucht naar Porto, terugvlucht vanaf Lissabon
Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
6 overnachtingen in genoemde hotels o.b.v. logies/ontbijt
2 diners zoals vermeld in het programma
overige extra's zoals omschreven in het dagprogramma
6 dagen autohuur categorie B (Seat Ibiza of gelijkwaardig) van Europcar
Diensten van onze lokale agent in Portugal
Reisgids Portugal
Exclusief
• Overige maaltijden
Uitgaven van persoonlijke aard
Fooien
Reis- en/of annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reserveringskosten
• Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.